Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak používat zelí ze sáčku? Příprava je rychlá, jednoduchá a pohodlná. Poradíme obvyklý postup
Zdroj: Top recepty

Kysané zelí ze sáčku je na zpracování jednoduché a pohodlné, stačí otevřít sáček a zelí je připravené ke spotřebě. Navíc je trvanlivé, uložíme ho do chladného prostředí a použijeme podle potřeby - ať už jako přílohu nebo třeba do segedínského guláše.

Kysané zelí je velmi oblíbené, chutné a prospěšné pro zdraví. Když si ho naložíme sami a povede se nám, můžeme si ho dopřávat celou zimní sezonu. V opačném případě si s povděkem kupujeme kysané zelí, které se prodává v sáčku nebo ve sklenici. 

Jak zacházet se sáčkovým zelím 

Kysané zelí ze sáčku bývá často příliš kyselé, proto z něho nejprve slijeme přebytečnou tekutinu. Je-li třeba, tak zelí před použitím ještě propláchneme vodou, aby ztratilo ještě více kyselosti, a vymačkáme.

Jak tepelně upravit kysané zelí ze sáčku

Když slijeme přebytečnou tekutinu, tak již postupujeme stejně, jako když připravujeme jiné kysané zelí.

  • Můžeme ho např. podusit na osmažené cibulce a lehce zaprášit hladkou moukou. Takto připravené zelí podáváme jako přílohu, obvykle ke knedlíkům a pečenému masu.
  • Kysané zelí je výborné podušené i jen tak, bez osmažené cibulky. Při podávání ho můžeme jen trochu omastit.
  • Kysané zelí je výborné do segedínského guláše, který moc dobře chutná buď s knedlíkem nebo jen s pečivem.
  • Kysané zelí lze přidávat do malých placiček - zelňáků, které smažíme na oleji.

Kysané zelí ze sáčku používáme i bez tepelné úpravy. Můžeme si ho přidat rovnou na talíř do koprové polévky nebo ho přimíchat do zeleninového salátu. Dokonce ho můžeme jíst "jen tak".

Komentáře (1)

Tady není napsáno, jak to zelí vlastně mám uvařit :D

Další tipy a triky