Jak používat zelí ze sáčku? Příprava je rychlá, jednoduchá a pohodlná. Poradíme obvyklý postup
Kysané zelí ze sáčku je na zpracování jednoduché a pohodlné, stačí otevřít sáček a zelí je připravené ke spotřebě. Navíc je trvanlivé, uložíme ho do chladného prostředí a použijeme podle potřeby - ať už jako přílohu nebo třeba do segedínského guláše.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak zacházet se sáčkovým zelím
Kysané zelí ze sáčku bývá často příliš kyselé, proto z něho nejprve slijeme přebytečnou tekutinu. Je-li třeba, tak zelí před použitím ještě propláchneme vodou, aby ztratilo ještě více kyselosti, a vymačkáme.
Jak tepelně upravit kysané zelí ze sáčku
Když slijeme přebytečnou tekutinu, tak již postupujeme stejně, jako když připravujeme jiné kysané zelí.
- Můžeme ho např. podusit na osmažené cibulce a lehce zaprášit hladkou moukou. Takto připravené zelí podáváme jako přílohu, obvykle ke knedlíkům a pečenému masu.
- Kysané zelí je výborné podušené i jen tak, bez osmažené cibulky. Při podávání ho můžeme jen trochu omastit.
- Kysané zelí je výborné do segedínského guláše, který moc dobře chutná buď s knedlíkem nebo jen s pečivem.
- Kysané zelí lze přidávat do malých placiček - zelňáků, které smažíme na oleji.
Kysané zelí ze sáčku používáme i bez tepelné úpravy. Můžeme si ho přidat rovnou na talíř do koprové polévky nebo ho přimíchat do zeleninového salátu. Dokonce ho můžeme jíst "jen tak".
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Koprová polévka patří k těm nejoblíbenějším. Každá rodina ji vaří trochu jinak a má svůj osvědčený recept
Cukrovinky na adventních trzích v Praze: Čokolády za 320 Kč, skvělé cukroví na Jiřáku i perníčkový sirup na Míráku
Čím dochutit segedínský guláš. Které koření by v něm nemělo chybět?
Komentáře (1)