

Kuře na zelí
Suroviny
- 1 kuře - rozporcované
- kysané zelí (dle chuti, ale aby byla v pekáči vrstva min. 1 cm)
- anglickou slaninu
- cibuli
- pepř
- sůl
- grilovací koření
Postup přípravy receptu
Do pekáče dáme pokrájené a okapané zelí. Zelí zakryjeme plátky cibule. Na cibuli dáme rozporcované a okořeněné kuře, které poklademe plátky slaniny.
Pečeme při 200°C, až je kuřátko měkké. V případě potřeby kuře zakryjeme alobalem. Nepodléváme, jenom kontrolujeme stav. Podáváme s bramborovou kaší a se zelím z pekáče.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuře na zelí
-
Výborné kuřátko, jen zelí musím dát příště více, bylo skvělé.
-
Moc dobré to bylo, zbytek toho luxusního zelí si dáme zítra k pečenému jelítku
-
Zrovna mám v troubě a fantasticky to voní
Budu podávat s bramborovým knedlíkem -
Je to dobrota
-
Taky dělám už několik let. Ale já dávám do hrnce napřed nakrájené brambory, potom zelí, anglickou nebo pikantní klobásku nadrobno a nakonec kuře a koření. Asi hodinu peču pod poklicí nebo alobalem a dopékám bez přikrývky. Brambory získají "boží" chuť.
-
Tento recept je hoooodně starý a jak tak koukám, prošel mnoha modifikacemi. Já přidávám ještě na kolečka nakrájenou a následně opečenou klobásu, kterou rozložím společně s cibulí na zelí. Co je ovšem zásadní surovina, která v tomto receptu chybí, je česnek! Kuře se má nejprve potřít česnekem utřeným se solí a následně posypat grilovacím kořením. Anglická slanina přijde pod kuře a na kuře nahoru plátky másla. Nejprve se peče v papilotu (např. alobal) cca hodinu, pak odkryté cca 30 minut. Podlévá se cca 1,5 dcl vody. Česnek toto jídlo posouvá do úplně jiných dimenzí. Tak vyzkoušejte a pak teprve hodnoťte!
-
Toto jídlo vařím už x let.Tenkrát jsem ho někde objevila pod názvem Maminčino kuře.
U nás se dělá jednodušeji a příloha je čerstvý chléb. -
Zdravím všechny,také děláme kuře na zelí,ale já je ještě okmínuji,neporcuji a do celého kuřete vložím okapané a pokrájené zelí( 1 sáček ) a druhým sáčkem zelí vyložím pekáček a na něj položím kuře.Podleji trochou vody a dám péct
-
Zkuste se sterilovaným červeným zelím, například zn. Efko ze sáčku, je dobře ochucené.
-
vyborne, misto piva zalevam smetanou, zjemni to chut a zkrehci kureci stehna
-
Právě to peču a krásně voní =D upeču k tomu brambůrky a zelí mi k tomu přijde v pohodě, někdo si dá ke kaši kyselou okurku, já jsem ujetá na čínský kyselí salát co ho prodávají za 20kč =D a jím ho ke všemu =D
-
Já podleju trochou černého piva - chuť se blíží chuti kachny. Brambory ale dělám zvlášť. Do zelí ještě přidám sáček s kořením - celý pepř, nové koření a 1-2 bobkáče, pokud je hodně kyselé, promíchám s trochou cukru. Ten zkaramelizuje a chuť je výtečná!
-
Já to dělám často, a míchám půl napůl bílé a červnmé. Kuřátko má pak krásnou barvu a je to úžasní mňamka :_)
-
výborné! nejdřív jsem na pekáči trošku osmahla slaninu na kostičky...bála jsem se aby se zelí zespod nepřipálilo
A s kaší se mi nechtělo piplat, tak jsem ke konci pečení přidala pár osolených a opepřených brambůrků na menší kousky mezi maso, znova přiklopila pekáčem, a až byli skoro hotové tak jsem sundala poklop a nechala udělat kůrčičku
Jak se taťkovi tahle kombinace zezačátku nelíbila, tak si potom ještě přidával
-
Moc dobré, do zelí jsem přidala ještě kroupy
, nemusela jsem dělat přílohu