Kuře na zelí

Jitka a Vlastik Kuchař: Jitka a Vlastik

Drůbeží maso 17 názorů

Suroviny

1 kuře - rozporcované
kysané zelí (dle chuti, ale aby byla v pekáči vrstva min. 1 cm)
anglickou slaninu
cibuli
pepř
sůl
grilovací koření
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče dáme pokrájené a okapané zelí. Zelí zakryjeme plátky cibule. Na cibuli dáme rozporcované a okořeněné kuře, které poklademe plátky slaniny.

  2. Pečeme při 200°C, až je kuřátko měkké. V případě potřeby kuře zakryjeme alobalem. Nepodléváme, jenom kontrolujeme stav. Podáváme s bramborovou kaší a se zelím z pekáče.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 122 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na zelí

  • Jaromir Vesely Jaromir Vesely

    Taky dělám už několik let. Ale já dávám do hrnce napřed nakrájené brambory, potom zelí, anglickou nebo pikantní klobásku nadrobno a nakonec kuře a koření. Asi hodinu peču pod poklicí nebo alobalem a dopékám bez přikrývky. Brambory získají "boží" chuť.

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Tento recept je hoooodně starý a jak tak koukám, prošel mnoha modifikacemi. Já přidávám ještě na kolečka nakrájenou a následně opečenou klobásu, kterou rozložím společně s cibulí na zelí. Co je ovšem zásadní surovina, která v tomto receptu chybí, je česnek! Kuře se má nejprve potřít česnekem utřeným se solí a následně posypat grilovacím kořením. Anglická slanina přijde pod kuře a na kuře nahoru plátky másla. Nejprve se peče v papilotu (např. alobal) cca hodinu, pak odkryté cca 30 minut. Podlévá se cca 1,5 dcl vody. Česnek toto jídlo posouvá do úplně jiných dimenzí. Tak vyzkoušejte a pak teprve hodnoťte!:-p

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Toto jídlo vařím už x let.Tenkrát jsem ho někde objevila pod názvem Maminčino kuře.
    U nás se dělá jednodušeji a příloha je čerstvý chléb.

    Odpovědět

  • Esunev11 Esunev11(neregistrovaný)

    Zdravím všechny,také děláme kuře na zelí,ale já je ještě okmínuji,neporcuji a do celého kuřete vložím okapané a pokrájené zelí( 1 sáček ) a druhým sáčkem zelí vyložím pekáček a na něj položím kuře.Podleji trochou vody a dám péct :-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Zkuste se sterilovaným červeným zelím, například zn. Efko ze sáčku, je dobře ochucené.:-p

    Odpovědět

  • monika monika(neregistrovaná)

    vyborne, misto piva zalevam smetanou, zjemni to chut a zkrehci kureci stehna:-p

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Právě to peču a krásně voní =D upeču k tomu brambůrky a zelí mi k tomu přijde v pohodě, někdo si dá ke kaši kyselou okurku, já jsem ujetá na čínský kyselí salát co ho prodávají za 20kč =D a jím ho ke všemu =D

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    Já podleju trochou černého piva - chuť se blíží chuti kachny. Brambory ale dělám zvlášť. Do zelí ještě přidám sáček s kořením - celý pepř, nové koření a 1-2 bobkáče, pokud je hodně kyselé, promíchám s trochou cukru. Ten zkaramelizuje a chuť je výtečná!

    Odpovědět

  • belladona belladona(neregistrovaná)

    Já to dělám často, a míchám půl napůl bílé a červnmé. Kuřátko má pak krásnou barvu a je to úžasní mňamka :_)

    Odpovědět

  • MissTwiggy MissTwiggy

    výborné! nejdřív jsem na pekáči trošku osmahla slaninu na kostičky...bála jsem se aby se zelí zespod nepřipálilo:-D A s kaší se mi nechtělo piplat, tak jsem ke konci pečení přidala pár osolených a opepřených brambůrků na menší kousky mezi maso, znova přiklopila pekáčem, a až byli skoro hotové tak jsem sundala poklop a nechala udělat kůrčičku:-) Jak se taťkovi tahle kombinace zezačátku nelíbila, tak si potom ještě přidával;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Moc dobré, do zelí jsem přidala ještě kroupy :yes:, nemusela jsem dělat přílohu ;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ovšem maris, ta fotka nemá chybu! To vypadá hned jinak.:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Janička, ide to , my niekedy najmä k pečeným jaterniciam ako prílohu zmiešame kašu s kyslou kapustou dokopy a je to výborné. Ale nemusí to byť kaša, keď ti to nepasuje, možno podať len uvarené zemiaky:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Nějak mi nejde dokupy zelí a bramborová kaše, ale jinak je to moc dobré.:yes:

    Odpovědět

  • maruska.humlova maruska.humlova

    Tak tohle kuře také dělám,je moc výborné:yes::-*

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kuře na kyselém zelí s bramborem pečené kuře na zelí kuře na zelí se smetanou kuře pečené kuře na kyselém zelí pečené kuře na zelí s bramborem recepty ze zelí kuře na zelí a brambory recept na kuře kuře pečené na kyselém zelí zelí recepty na kure kuře na zelí v troubě kuře pečené na zelí kuřecí na zelí kurenazeli recepty kure na kyselem zeli kuře na kysaném zelí kuře nazelí pečené kuře se zelím

Zapomněl/a jsem heslo