Kuře na zelí

Jitka a Vlastik Kuchař:

Drůbeží maso 16 názorů

525

Suroviny

1 kuře - rozporcované
kysané zelí (dle chuti, ale aby byla v pekáči vrstva min. 1 cm)
anglickou slaninu
cibuli
pepř
sůl
grilovací koření
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče dáme pokrájené a okapané zelí. Zelí zakryjeme plátky cibule. Na cibuli dáme rozporcované a okořeněné kuře, které poklademe plátky slaniny.

  2. Pečeme při 200°C, až je kuřátko měkké. V případě potřeby kuře zakryjeme alobalem. Nepodléváme, jenom kontrolujeme stav. Podáváme s bramborovou kaší a se zelím z pekáče.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 581 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na zelí

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Tento recept je hoooodně starý a jak tak koukám, prošel mnoha modifikacemi. Já přidávám ještě na kolečka nakrájenou a následně opečenou klobásu, kterou rozložím společně s cibulí na zelí. Co je ovšem zásadní surovina, která v tomto receptu chybí, je česnek! Kuře se má nejprve potřít česnekem utřeným se solí a následně posypat grilovacím kořením. Anglická slanina přijde pod kuře a na kuře nahoru plátky másla. Nejprve se peče v papilotu (např. alobal) cca hodinu, pak odkryté cca 30 minut. Podlévá se cca 1,5 dcl vody. Česnek toto jídlo posouvá do úplně jiných dimenzí. Tak vyzkoušejte a pak teprve hodnoťte!:-p

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Toto jídlo vařím už x let.Tenkrát jsem ho někde objevila pod názvem Maminčino kuře.
    U nás se dělá jednodušeji a příloha je čerstvý chléb.

    Odpovědět

  • Esunev11 Esunev11(neregistrovaný)

    Zdravím všechny,také děláme kuře na zelí,ale já je ještě okmínuji,neporcuji a do celého kuřete vložím okapané a pokrájené zelí( 1 sáček ) a druhým sáčkem zelí vyložím pekáček a na něj položím kuře.Podleji trochou vody a dám péct :-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Zkuste se sterilovaným červeným zelím, například zn. Efko ze sáčku, je dobře ochucené.:-p

    Odpovědět

  • monika monika(neregistrovaná)

    vyborne, misto piva zalevam smetanou, zjemni to chut a zkrehci kureci stehna:-p

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Právě to peču a krásně voní =D upeču k tomu brambůrky a zelí mi k tomu přijde v pohodě, někdo si dá ke kaši kyselou okurku, já jsem ujetá na čínský kyselí salát co ho prodávají za 20kč =D a jím ho ke všemu =D

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    Já podleju trochou černého piva - chuť se blíží chuti kachny. Brambory ale dělám zvlášť. Do zelí ještě přidám sáček s kořením - celý pepř, nové koření a 1-2 bobkáče, pokud je hodně kyselé, promíchám s trochou cukru. Ten zkaramelizuje a chuť je výtečná!

    Odpovědět

  • belladona belladona(neregistrovaná)

    Já to dělám často, a míchám půl napůl bílé a červnmé. Kuřátko má pak krásnou barvu a je to úžasní mňamka :_)

    Odpovědět

  • MissTwiggy MissTwiggy

    výborné! nejdřív jsem na pekáči trošku osmahla slaninu na kostičky...bála jsem se aby se zelí zespod nepřipálilo:-D A s kaší se mi nechtělo piplat, tak jsem ke konci pečení přidala pár osolených a opepřených brambůrků na menší kousky mezi maso, znova přiklopila pekáčem, a až byli skoro hotové tak jsem sundala poklop a nechala udělat kůrčičku:-) Jak se taťkovi tahle kombinace zezačátku nelíbila, tak si potom ještě přidával;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Moc dobré, do zelí jsem přidala ještě kroupy :yes:, nemusela jsem dělat přílohu ;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ovšem maris, ta fotka nemá chybu! To vypadá hned jinak.:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Janička, ide to , my niekedy najmä k pečeným jaterniciam ako prílohu zmiešame kašu s kyslou kapustou dokopy a je to výborné. Ale nemusí to byť kaša, keď ti to nepasuje, možno podať len uvarené zemiaky:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Nějak mi nejde dokupy zelí a bramborová kaše, ale jinak je to moc dobré.:yes:

    Odpovědět

  • maruska.humlova maruska.humlova

    Tak tohle kuře také dělám,je moc výborné:yes::-*

    Odpovědět

  • maris maris

    Souhlasím s Merylas, je to moc dobré. Jako přílohu dělám taky bramborový knedlík.

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kuře na kyselém zelí s bramborem pečené kuře na zelí kuře na zelí se smetanou kuře pečené kuře na kyselém zelí pečené kuře na zelí s bramborem recepty ze zelí kuře na zelí a brambory recept na kuře kuře pečené na kyselém zelí zelí recepty na kure kuřecí na zelí kuře pečené na zelí kurenazeli recepty kure na kyselem zeli kuře na kysaném zelí pečené kuře se zelím recepty zelí kuře nazelí

Zapomněl/a jsem heslo