Kuře na zelí

Jitka a Vlastik Kuchař:

Drůbeží maso 15 názorů

524

Suroviny

1 kuře - rozporcované
kysané zelí (dle chuti, ale aby byla v pekáči vrstva min. 1 cm)
anglickou slaninu
cibuli
pepř
sůl
grilovací koření
Recept si zatím oblíbilo 24 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáče dáme pokrájené a okapané zelí. Zelí zakryjeme plátky cibule. Na cibuli dáme rozporcované a okořeněné kuře, které poklademe plátky slaniny.

  2. Pečeme při 200°C, až je kuřátko měkké. V případě potřeby kuře zakryjeme alobalem. Nepodléváme, jenom kontrolujeme stav. Podáváme s bramborovou kaší a se zelím z pekáče.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 273 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na zelí

  • Lucie Lucie

    Toto jídlo vařím už x let.Tenkrát jsem ho někde objevila pod názvem Maminčino kuře.
    U nás se dělá jednodušeji a příloha je čerstvý chléb.

    Odpovědět

  • Esunev11 Esunev11

    Zdravím všechny,také děláme kuře na zelí,ale já je ještě okmínuji,neporcuji a do celého kuřete vložím okapané a pokrájené zelí( 1 sáček ) a druhým sáčkem zelí vyložím pekáček a na něj položím kuře.Podleji trochou vody a dám péct :-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Zkuste se sterilovaným červeným zelím, například zn. Efko ze sáčku, je dobře ochucené.:-p

    Odpovědět

  • monika monika

    vyborne, misto piva zalevam smetanou, zjemni to chut a zkrehci kureci stehna:-p

    Odpovědět

  • Monika Monika

    Právě to peču a krásně voní =D upeču k tomu brambůrky a zelí mi k tomu přijde v pohodě, někdo si dá ke kaši kyselou okurku, já jsem ujetá na čínský kyselí salát co ho prodávají za 20kč =D a jím ho ke všemu =D

    Odpovědět

  • Ivana Ivana

    Já podleju trochou černého piva - chuť se blíží chuti kachny. Brambory ale dělám zvlášť. Do zelí ještě přidám sáček s kořením - celý pepř, nové koření a 1-2 bobkáče, pokud je hodně kyselé, promíchám s trochou cukru. Ten zkaramelizuje a chuť je výtečná!

    Odpovědět

  • belladona belladona

    Já to dělám často, a míchám půl napůl bílé a červnmé. Kuřátko má pak krásnou barvu a je to úžasní mňamka :_)

    Odpovědět

  • MissTwiggy MissTwiggy

    výborné! nejdřív jsem na pekáči trošku osmahla slaninu na kostičky...bála jsem se aby se zelí zespod nepřipálilo:-D A s kaší se mi nechtělo piplat, tak jsem ke konci pečení přidala pár osolených a opepřených brambůrků na menší kousky mezi maso, znova přiklopila pekáčem, a až byli skoro hotové tak jsem sundala poklop a nechala udělat kůrčičku:-) Jak se taťkovi tahle kombinace zezačátku nelíbila, tak si potom ještě přidával;-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Moc dobré, do zelí jsem přidala ještě kroupy :yes:, nemusela jsem dělat přílohu ;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Ovšem maris, ta fotka nemá chybu! To vypadá hned jinak.:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Janička, ide to , my niekedy najmä k pečeným jaterniciam ako prílohu zmiešame kašu s kyslou kapustou dokopy a je to výborné. Ale nemusí to byť kaša, keď ti to nepasuje, možno podať len uvarené zemiaky:-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Nějak mi nejde dokupy zelí a bramborová kaše, ale jinak je to moc dobré.:yes:

    Odpovědět

  • maruska.humlova maruska.humlova

    Tak tohle kuře také dělám,je moc výborné:yes::-*

    Odpovědět

  • maris maris

    Souhlasím s Merylas, je to moc dobré. Jako přílohu dělám taky bramborový knedlík.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Toto jídlo dost často připravuji v římském hrnci.Já slaninu nakrájím na kostky,trochu rozškvařím,přidám cibuli,tu jen dosklovita a smíchám se zelím.Dám do hrnce a na to porce kuřete,z koření jen kmín.K tomu pak podávám buď houskový,nebo bramborový knedlík.Jednoduché a moc dobré.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo