Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na zelí

Kuře stokrát jinak - starodávný slogan, který lze v současné době s úspěchem uplatňovat. Kuře na zelí připravíte téměř bez práce, v jednom pekáči. Pokud budete mít čas, připravte jako přílohu bramborové lokše, které jsou k tomuto jídlu nepřekonatelné.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min

80 min (80 min příprava)

25. 3. 2008 19:13

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 982 kJ / 952 kcal
Bílkoviny12,48 g
Tuky85,17 g
Vláknina14,82 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 5,61 g
Sůl14,00 g
Sacharidy26,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Kerstein

1. 5. 2020 17:09

Výborné kuřátko, jen zelí musím dát příště více, bylo skvělé. :-*

danstav

1. 3. 2020 15:17

Moc dobré to bylo, zbytek toho luxusního zelí si dáme zítra k pečenému jelítku :yes:

zlatovlaska

7. 9. 2019 09:44

Zrovna mám v troubě a fantasticky to voní :-D
Budu podávat s bramborovým knedlíkem <3

RH-12

9. 12. 2018 19:23

Je to dobrota :-)

Jaromir Vesely

19. 8. 2018 14:26

Taky dělám už několik let. Ale já dávám do hrnce napřed nakrájené brambory, potom zelí, anglickou nebo pikantní klobásku nadrobno a nakonec kuře a koření. Asi hodinu peču pod poklicí nebo alobalem a dopékám bez přikrývky. Brambory získají "boží" chuť.

Eva

20. 1. 2018 15:49

Tento recept je hoooodně starý a jak tak koukám, prošel mnoha modifikacemi. Já přidávám ještě na kolečka nakrájenou a následně opečenou klobásu, kterou rozložím společně s cibulí na zelí. Co je ovšem zásadní surovina, která v tomto receptu chybí, je česnek! Kuře se má nejprve potřít česnekem utřeným se solí a následně posypat grilovacím kořením. Anglická slanina přijde pod kuře a na kuře nahoru plátky másla. Nejprve se peče v papilotu (např. alobal) cca hodinu, pak odkryté cca 30 minut. Podlévá se cca 1,5 dcl vody. Česnek toto jídlo posouvá do úplně jiných dimenzí. Tak vyzkoušejte a pak teprve hodnoťte!:-p

Lucie

25. 5. 2017 06:13

Toto jídlo vařím už x let.Tenkrát jsem ho někde objevila pod názvem Maminčino kuře.
U nás se dělá jednodušeji a příloha je čerstvý chléb.

Esunev11

20. 11. 2016 07:57

Zdravím všechny,také děláme kuře na zelí,ale já je ještě okmínuji,neporcuji a do celého kuřete vložím okapané a pokrájené zelí( 1 sáček ) a druhým sáčkem zelí vyložím pekáček a na něj položím kuře.Podleji trochou vody a dám péct :-K

Dajda

20. 3. 2014 11:40

Zkuste se sterilovaným červeným zelím, například zn. Efko ze sáčku, je dobře ochucené.:-p

monika

20. 3. 2014 11:29

vyborne, misto piva zalevam smetanou, zjemni to chut a zkrehci kureci stehna:-p

Monika

14. 1. 2014 15:54

Právě to peču a krásně voní =D upeču k tomu brambůrky a zelí mi k tomu přijde v pohodě, někdo si dá ke kaši kyselou okurku, já jsem ujetá na čínský kyselí salát co ho prodávají za 20kč =D a jím ho ke všemu =D

Ivana

15. 6. 2013 16:24

Já podleju trochou černého piva - chuť se blíží chuti kachny. Brambory ale dělám zvlášť. Do zelí ještě přidám sáček s kořením - celý pepř, nové koření a 1-2 bobkáče, pokud je hodně kyselé, promíchám s trochou cukru. Ten zkaramelizuje a chuť je výtečná!

belladona

31. 3. 2012 09:32

Já to dělám často, a míchám půl napůl bílé a červnmé. Kuřátko má pak krásnou barvu a je to úžasní mňamka :_)

MissTwiggy

2. 3. 2011 18:48

výborné! nejdřív jsem na pekáči trošku osmahla slaninu na kostičky...bála jsem se aby se zelí zespod nepřipálilo:-D A s kaší se mi nechtělo piplat, tak jsem ke konci pečení přidala pár osolených a opepřených brambůrků na menší kousky mezi maso, znova přiklopila pekáčem, a až byli skoro hotové tak jsem sundala poklop a nechala udělat kůrčičku:-) Jak se taťkovi tahle kombinace zezačátku nelíbila, tak si potom ještě přidával;-)

Iljusa

20. 6. 2009 16:52

Moc dobré, do zelí jsem přidala ještě kroupy :yes:, nemusela jsem dělat přílohu ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuře na kyselém zelí s bramborem pečené kuře na zelí kuře na zelí se smetanou kuře pečené kuře na kyselém zelí pečené kuře na zelí s bramborem kuře pečené na kyselém zelí recept na kuře kuře pečené na zelí kuře na zelí a brambory recepty ze zelí zelí kurenazeli kuřecí na zelí recepty na kure kuře na zelí v troubě kuře na kysaném zelí kuře nazelí pečené kuře se zelím recepty kure na kyselem zeli

Suroviny: kuře, zelí kysané, slanina anglická, cibule, pepř, sůl, koření grilovací

TopRecepty.cz

Kuře na zelí

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XKk