Karbanátky a kopřivy: Upečte bezmasé karbanátky z volně dostupné jarní byliny
Kopřivy patří k běžně a v podstatě zadarmo získaným bylinám. Ceněné jsou však jen do doby květenství. Z mladých kopřiv můžete vymyslet spoustu jídel. Od polévek a omáček přes nádivky až po placky a karbanátky.
Ve městech, kde je obtížné najít kopřivy na čistých lokalitách, se dokonce prodávají na trhu. Jejich životadárné a čistící vlastnosti jsou dostatečně známé. Mohou se přidat k masu nebo sýrům, ale klidně mohou mít hlavní roli třeba v případě špenátu nebo karbanátků (placiček).
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat karbanátky z kopřiv
Vyzkoušejte jeden rodinný recept. Potřebujete mísu kopřiv, 200 g strouhaného sýru (gouda nebo čedar), 2–3 vejce, k ochucení sůl, pepř a česnek a na zahuštění strouhanku nebo ovesné vločky.
- Listy kopřiv spařte a nasekejte nadrobno.
- Přidejte nastrouhaný sýr, vejce a ochuťte.
- Hmotu zahustěte strouhankou nebo ovesnými vločkami a tvořte placičky jako karbanátky. Ty opékejte na oleji nebo pečte v troubě z obou stran dočervena.
- Karbanátky můžete podávat jako ty zeleninové - s bramborami a zeleninovým salátem. Výborné jsou i jako náplň hamburgerových housek nebo pita chlebů.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře