Špenátové karbanátky s čedarem a medvědím česnekem

Suroviny

asi 500 g čerstvého špenátu
1 cibule
2 stroužky česneku
2 vejce
100 g nahrubo nastrouhaného čedaru
asi 100 g strouhanky
hrst medvědího česneku
sůl, pepř
strouhanka na obalení
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme olej, vhodíme nasekanou cibuli, když už začíná zlátnout, přidáme plátky česneku a listy špenátu a asi 2 minuty promícháváme. Když špenát zavadne, přesypeme ho do mísy a necháme trochu zchladnout

  2. Pak ponorným mixérem párkrát špenát projedeme, jen tak, aby se nerozmixoval úplně dohladka.
    Přidáme k němu vejce, sýr, nasekaný medvědí česnek a strouhanku. Ze vzniklé hmoty tvarujeme karbanátky a klademe je na olejem vymazaný plech.
    Pečeme je v troubě vyhřáté na 200°C, po 10 minutách je opatrně otočíme a dopečeme.
    Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Místo pečení v troubě můžeme karbanátky klasicky usmažit na pánvi.

Komentáře k receptu Špenátové karbanátky s čedarem a medvědím česnekem

Tématické fráze: špenátové karbanátky karbanátek s čedarem recepty ze špenátu karbanatky z medvediho cesneku v troube hovězí karbanátky s čedarem špenátové karbenátky