Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sklenička plná samých dobrot, to je lotus tiramisu do skleničky. Jedná se o mascarpone krém, který je dochucený karamelovým máslem a proložený vrstvami oblíbených sušenek, předem namočených v černé kávě. Postup je snadný, výsledek báječný.

Lotus sušenky patří k těm nejprodávanějším, výborně chutnají jen tak, ale nejraději je používáme do nejrůznějších nepečených dezertů. Ve spojení s krémy získají perfektní konzistenci a luxusní chuť. Tentokrát vás naučíme jednoduchý dezert, který zvládnou i začátečníci, a zaručeně s ním sklidí uznání. Jeho výborná chuť spočívá právě ve spojení oblíbeného mascarpone a populárních Lotus sušenek.

Lotus tiramisu do skleničky

Na jednu dávku sladkého pokušení budete potřebovat Lotus sušenky, 1/2 hrnku Lotus pomazánky, 2 hrnky smetany na šlehání, 1 hrnek uvařené silné instantní kávy, 250 g mascarpone, 2 lžíce třtinového cukru, 1 špetku soli, skořici a holandské kakao. 

  1. Nejprve si připravte krém - smíchejte mascarpone s Lotus pomazánkou a společně je prošlehejte. Přidejte cukr, skořici, špetku soli a smetanu ke šlehání. Vše společně vyšlehejte do velmi hustého krému.
  2. Dále uvařte silnou kávu a namáčejte do ní Lotus sušenky. Poté je začněte vrstvit do připravených skleniček střídavě s krémem.
  3. Postup opakujte. Horní vrstvu bude tvořit krém.
  4. Pro efektní vzhled ještě povrch každé skleničky posypte lehkým popraškem kakaa.
  5. Naplněné skleničky dejte vychladit do ledničky, nejlépe přes noc.
  6. Tip: Když dáte dezert do skleniček se šroubovacím uzávěrem, můžete si ho vzít s sebou třeba do práce. Stejně tak ale bude báječným pohoštěním pro návštěvu.

Podívejte se do našeho receptáře na kompletní recept na Lotus tiramisu do skleničky z úvodního videa.

Pravé tiramisu je mimořádný dezert s neodolatelnou chutí. Připravuje se z vyšlehaného mascarpone, italských piškotů, voňavé kávy a likéru Amaretto. Jak už to tak ale bývá, rádi vymýšlíme různé snazší verze a zajímavé varianty, které v sobě mají něco z chuti této italské dobroty. Výše uvedený recept je toho zdařilým příkladem.

Budeme rádi, když nám do komentáře napíšete, jak se vám dezert do skleničky povedl.

Komentáře

Další tipy a triky