Čím nahradit mascarpone? Máme hned několik tipů, jak krémový sýr nahradit
Mascarpone je krémový sýr z tučné smetany, který známe především z receptu na pravé italské tiramisu. Díky své jemné chuti i konzistenci, je velmi oblíbený především v dezertech, v omáčkách i v těstovinách.
Krémové mascarpone najdete v mnohých dezertech, které obohatí a vylepší svou jemnou chutí a krémovostí. Jedná se o čerstvý sýr, který pochází z Itálie a stal se hlavní surovinou lahodného dezertu, známého pod názvem Tiramisu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak nahradit mascarpone
Přestože mascarpone není v dnešní době těžké sehnat, běžně jej nenajdeme v lednici, díky tomu se začaly hledat náhražky, které by se tomuto sýru připodobnily. Nahradit ho mohou tyto produkty:
- Pravá lučina: Tento krémový sýr stačí smíchat s vyšlehanou šlehačkou 1:1 a získáte velmi povedenou náhradu mascarpone.
- Ricotta: Skvělou alternativou je také ricotta, která mascarpone dokáže zastoupit v cheessecaku.
- Tvaroh: Smíchaný tučný tvaroh se zakysanou smetanou vytvoří dokonalou konzistenci, která se hodí jak do slaných, tak i do sladkých receptů.
- Pomazánkové máslo: Toto máslo lze použít jako levnější alternativu především do receptu na Tiramisu. Vybírejte máslo nesolené nebo s příchutí vanilky.
- Jogurt: Do sladkých pohárů se nebojte použít kvalitní, hustý jogurt, případně zakysanou smetanu.
Komentáře (1)
A v globálu jej nenahradíme ničím spomenutým, protože mascarpone se označuje jako heavy cream, čili těžká smetana. Mascarpone má až 70% tuku, což tvaroh určitě nemá...