Na jakou teplotu péct linecké cukroví? Cukroví po vložení do trouby pečlivě hlídáme
Linecké cukroví připravujeme z křehkého těsta, které by mělo být dostatečně odleželé, aby pěkně drželo požadovaný tvar. A ani po vložení do trouby naše práce nekončí - je potřeba cukroví hlídat a kontrolovat, jak moc je už upečené.
Když bude teplota pečení příliš vysoká, linecké cukroví se snadno připálí a změní se v tmavé, křupavé sušenky, které jsou tak křehké, že se snadno lámou. Proto je pečeme jen krátce, dokud velmi jemně nezezlátnou, spíše zrůžoví, a především přesná doba závisí hlavně na typu vaší trouby.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na jakou teplotu péct linecké cukroví
Vyzkoušejte si nejdříve upéct několik kousků nanečisto, to vám pomůže odhadnout správné nastavení a další pečení už zvládnete bez problémů:
-
Příliš nízká teplota způsobí, že cukroví začne pouštět tuk a tvary se mohou deformovat.
-
Naopak vysoká teplota může nízké tvary rychle spálit, a to i po vytažení horkého plechu z trouby.
-
Ideální je troubu předehřát na 160–165 °C a po vložení plechu cukroví pečlivě sledovat. Jakmile okraje jemně zrůžoví, hned plech vyjmeme a cukroví přeneseme na podnos.
-
Ve většině receptů je uvedená teplota pečení na 180 °C. To je doporučení spíše pro starší elektrické trouby. Určitě se vyplatí otestovat si vlastní troubu a teplotu pečení vychytat a ideálně si ji poznamenat pro příště.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Vyzkoušejte upéct linecké cukroví podle praktického videonávodu na linecké pečivo bez uležení. Také doporučujeme k přečtení i komentáře, které jsou pod receptem, protože vám pomohou vyvarovat se zbytečných chyb.
Komentáře