Domácí burek je z horkovzdušné fritézy krásně křupavý. Stačí postupovat podle videonávodu
Turecký burek si i u nás získal oblibu. Toto pečivo plněné nejčastěji sýrem nebo mletým masem si můžete připravit i sami doma, přičemž horkovzdušná fritéza vám s tím pomůže. Po upečení je burek krásně křupavý a voní dálkami.
Burek může vypadat složitě, ale když se podíváte na videonávod, zjistíte, že jde o poměrně snadný pokrm. Velká výhoda je, že je náplň variabilní a můžete připravit pokaždé jinou chuťovou kombinaci.
Jak připravit domácí turecký burek
V receptu je uvedeno, které suroviny budete na turecký burek potřebovat.
- V misce rozšlehejte vejce.
- Špenát nasekejte najemno, dejte ho do mísy, přidejte tvaroh a rozdrobenou fetu a osolte. Vše promíchejte.
- Do rozšlehaného vejce smáčejte z obou stran rýžový papír.
- Namočené rýžové papíry naskládejte vedle sebe a rozprostřete na ně špenátovou směs.
- Okraje papíru přehněte přes náplň a sviňte papír jako štrúdl.
- Vzniklou roládu stočte do šneka, zastříkněte olejem, posypte sezamem a přemístěte do horkovzdušné fritézy.
- Pečte asi 10 minut na 190 °C.
Domácí sýrový burek je vynikající svačina i lehká večeře.
Komentáře