Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Turecký burek si i u nás získal oblibu. Toto pečivo plněné nejčastěji sýrem nebo mletým masem si můžete připravit i sami doma, přičemž horkovzdušná fritéza vám s tím pomůže. Po upečení je burek krásně křupavý a voní dálkami.

Burek může vypadat složitě, ale když se podíváte na videonávod, zjistíte, že jde o poměrně snadný pokrm. Velká výhoda je, že je náplň variabilní a můžete připravit pokaždé jinou chuťovou kombinaci.

Jak připravit domácí turecký burek

V receptu je uvedeno, které suroviny budete na turecký burek potřebovat.

  1. V misce rozšlehejte vejce.
  2. Špenát nasekejte najemno, dejte ho do mísy, přidejte tvaroh a rozdrobenou fetu a osolte. Vše promíchejte.
  3. Do rozšlehaného vejce smáčejte z obou stran rýžový papír.
  4. Namočené rýžové papíry naskládejte vedle sebe a rozprostřete na ně špenátovou směs.
  5. Okraje papíru přehněte přes náplň a sviňte papír jako štrúdl.
  6. Vzniklou roládu stočte do šneka, zastříkněte olejem, posypte sezamem a přemístěte do horkovzdušné fritézy.
  7. Pečte asi 10 minut na 190 °C.

Domácí sýrový burek je vynikající svačina i lehká večeře.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli