Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Burek

Inspirujte se balkánskou kuchyní a připravte si domácí burek. Originální receptura si žádá tenoučké listové těsto, kterému se říká filo. Sehnat ho můžete ve specializovaných obchodech, ovšem do našeho receptu vám postačí i to klasické.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (50 min příprava)

27. 2. 2009 12:16

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 538 kJ / 2 997 kcal
Bílkoviny152,36 g
Tuky183,67 g
Vláknina8,92 g
Cholesterol 644 mg
Sodík 1,58 g
Sůl3,71 g
Sacharidy180,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Burek můžeme péct i v troubě, když do pekáčku nalijeme malé množství oleje. Já ho raději smažený.

Zdroj: recept je mnou improvizovaný z balkánské kuchyně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

8. 8. 2016 08:31

xzbysek: Udělej, stojí za to, je fakt dobrý:yes:

xzbysek

7. 8. 2016 19:28

Já jsem zkoušel burek přímo ve Slovinsku a tam to nemělo chybu ale určitě si udělám doma:-p

Bibinka Bibinka

23. 11. 2015 15:22

spagetka: Špagí, já to přepíšu, ale až na to kouknou admini, už o tom ví....;-)

chocolate chocolate

23. 11. 2015 10:00

spagetka:To je jasne;-), to by se moderatorky zblaznily, kdyby mely prekontrolovat vsechny recepty.To byla reakce na casina.

spagetka spagetka

23. 11. 2015 09:59

Jé, já ten recept našla, ale zajímavé je, že ty suroviny tam jsou taktéž takto uvedeny. Kupodivu stačilo zadat jen hlavní suroviny a samo to vyjelo:
http://www.toprecepty.cz/recept/3852-zapecene-bram...
Jak se tohle tedy může stát, když u dvou receptů jsou totožné suroviny, u jednoho správně, zde evidentně špatně??????

spagetka spagetka

23. 11. 2015 09:55

Bibinka si suroviny opraví, přepíše, i když to fakt není její chyba. Těch popletených receptů tu bude evidentně hodně, ale přijde se na to až jen náhodně. Snad se to brzy vše dá cajku. Docela by mne zajímalo, zda u receptu, kde jsou tyto suroviny - tedy brambory, maggi, brokolice, šlehačka atd....nejsou naopak suroviny patřící pod burek ;-);-);-) nebo co tam je, ale není v našich silách toto dohledávat ;-);-)

chocolate chocolate

23. 11. 2015 09:44

Tohle je opet recept, kde jsou popletene suroviny.A ne vinou autora.

Maggi napady, brokolice...

casino casino

23. 11. 2015 09:20

Bibinka:
No, asi by bylo fajn aspoň to maso napsat do surovin...
...a podle pořadí v surovinách, "10 ks středně velkých uvařených brambor" jsou zemáky hlavní surovina, dále v postupu se nevyskytující, tak proč tu vlastně jsou, he?:-O

Bibinka Bibinka

22. 11. 2015 18:01

Janislava: Janislavo, také jsem to dělala z 500 g mletého a také záleží na tom jak velké je uděláš a kolik bude strávníků, proto tam to množství není, záleží na každém jedinci;-):yes:

Janislava

22. 11. 2015 10:53

Vypadá to dobře,jen mi v tom receptu nějak uniklo kolik toho mletého,tak udělám z půl kila.Snad to vyjde,ještě jsem nedělala.:-S

marunda marunda

22. 6. 2015 15:47

tý jo Jani, to musím vyzkoušet, ukládám :yes:

Bibinka Bibinka

26. 5. 2013 13:30

martiline:díky, že jsi Burek udělala a mám radost, že u vás uspěl:yes:

martiline martiline

26. 5. 2013 12:59

... hmmm ... delikatesa :-) :yes:
Dnes k obědu a velmi jsme si pochutnali. Z listového těsta o váze 500 g jsem nakonec vyválela dvě kola, naplnila 16-ti špalíčky náplně, pod kterou jsem dala půl lžičky hořčice a pomalinku smažila.

Alexiss Alexiss

28. 4. 2013 16:58

Mám kolegyni z Albánie, asi dvakrát přinesla originál burek do práce, moc mi chutnalo. Polovina byla plněná masem, polovina špenátem a sýrem (typu balkánského). K tomu byl úžasný salát z grilovaného lilku. :-p:-p:-p
Recept se mi zatím nepodařilo získat, ale někdy se opět pokusím. Kolegyně je moc milá, ale trochu svérázná. :-)):-)):-)) Její příbuzní tu mají restauraci, burek zde také podávají.

Anastázia z Bratislavy

28. 4. 2013 16:39

V surovom stave to vyzerá ako mrazený croissant.

1 2 3 4 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chorvatsky burek mleté maso recepty burek se sýrem těsto na burek burek s masem karbenátky z mletého masa burek s mletým masem burek se zelím recept na burek se sýrem burek recept těsto burka burek se špenátem burek se zelím recept burek se sýrem recept boule recept ovocná boule recept burek z listového karbenátky z mletého masa recept chorvatsky burek recept burek z listoveho těsta

Suroviny: míchané mleté maso, sýr nastrouhaný, těsto listové, česnek, vejce, olej, pepř, tymián, petržel, sůl

TopRecepty.cz

Burek

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31zn