Burek

Bibinka Kuchařka:

Mleté maso 98 názorů

553
Recept si zatím oblíbilo 53 kuchařů

Suroviny

500 g míchaného mletého masa
Nyní v akci
100 g nastrouhaného sýra
1 balíček lístového těsta
Nyní v akci
4 stroužky česneku
Nyní v akci
1 vejce na potírání
olej
pepř
tymián
petržel
sůl
Recept si zatím oblíbilo 53 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lístkové těsto si rozválíme do většího kola a křížením překrájíme na 8 trojůhelníků.

  2. Připravíme si maso, přidáme bylinky, česnek, nastrouhaný sýr a smícháme.

  3. Z masa uděláme válečky a vodorovně je položíme na delší strany trojůhelníků (viz foto), pak si našleháme vajíčko a potřeme si obvod trojůhelníků, aby burek pěkně držel.

  4. Od široké strany, kde máme maso budeme stáčet a boky zahrneme dovnitř - vzniknou nám takový jako malý rohlíčky.

  5. Stočené je všechny potřeme vajíčkem a upečeme ze všech stran na oleji - raději pomaleji, aby se nám burek pěkně prosmažil.

Poznámka

Burek můžeme péct i v troubě, když si do pekáčku nalijeme malé množství oleje. Já ho raději smažený.

Zdroj: recept je mnou improvizovaný z Balkánské kuchyně.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 80 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Burek

  • Bibinka Bibinka

    spagetka: Špagí, já to přepíšu, ale až na to kouknou admini, už o tom ví....;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    spagetka:To je jasne;-), to by se moderatorky zblaznily, kdyby mely prekontrolovat vsechny recepty.To byla reakce na casina.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jé, já ten recept našla, ale zajímavé je, že ty suroviny tam jsou taktéž takto uvedeny. Kupodivu stačilo zadat jen hlavní suroviny a samo to vyjelo:
    http://www.toprecepty.cz/recept/3852-zapecene-bram...
    Jak se tohle tedy může stát, když u dvou receptů jsou totožné suroviny, u jednoho správně, zde evidentně špatně??????

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Bibinka si suroviny opraví, přepíše, i když to fakt není její chyba. Těch popletených receptů tu bude evidentně hodně, ale přijde se na to až jen náhodně. Snad se to brzy vše dá cajku. Docela by mne zajímalo, zda u receptu, kde jsou tyto suroviny - tedy brambory, maggi, brokolice, šlehačka atd....nejsou naopak suroviny patřící pod burek ;-);-);-) nebo co tam je, ale není v našich silách toto dohledávat ;-);-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Tohle je opet recept, kde jsou popletene suroviny.A ne vinou autora.

    Maggi napady, brokolice...

    Odpovědět

  • casino casino

    Bibinka:
    No, asi by bylo fajn aspoň to maso napsat do surovin...
    ...a podle pořadí v surovinách, "10 ks středně velkých uvařených brambor" jsou zemáky hlavní surovina, dále v postupu se nevyskytující, tak proč tu vlastně jsou, he?:-O

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Janislava: Janislavo, také jsem to dělala z 500 g mletého a také záleží na tom jak velké je uděláš a kolik bude strávníků, proto tam to množství není, záleží na každém jedinci;-):yes:

    Odpovědět

  • Janislava Janislava

    Vypadá to dobře,jen mi v tom receptu nějak uniklo kolik toho mletého,tak udělám z půl kila.Snad to vyjde,ještě jsem nedělala.:-S

    Odpovědět

  • marunda marunda

    tý jo Jani, to musím vyzkoušet, ukládám :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    martiline:díky, že jsi Burek udělala a mám radost, že u vás uspěl:yes:

    Odpovědět

  • martiline martiline

    ... hmmm ... delikatesa :-) :yes:
    Dnes k obědu a velmi jsme si pochutnali. Z listového těsta o váze 500 g jsem nakonec vyválela dvě kola, naplnila 16-ti špalíčky náplně, pod kterou jsem dala půl lžičky hořčice a pomalinku smažila.

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Mám kolegyni z Albánie, asi dvakrát přinesla originál burek do práce, moc mi chutnalo. Polovina byla plněná masem, polovina špenátem a sýrem (typu balkánského). K tomu byl úžasný salát z grilovaného lilku. :-p:-p:-p
    Recept se mi zatím nepodařilo získat, ale někdy se opět pokusím. Kolegyně je moc milá, ale trochu svérázná. :-)):-)):-)) Její příbuzní tu mají restauraci, burek zde také podávají.

    Odpovědět

  • Anastázia z Bratislavy Anastázia z Bratislavy

    V surovom stave to vyzerá ako mrazený croissant.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    vanesss: Vanesssko, udělala jsi mi radost, že jste si pochutnali a rodičům myslím taky bude chutnat:-p Díky, že jsi recept vyzkoušela;-)

    Odpovědět

  • vanesss vanesss

    :yes: palec nahoru a bodík k tomu. S přítelem jsme si pochutnali a moc se mi líbí že jídlo je dost syté takže nám jídlo vydželo dlouho.(jinak se u nás všechno s ní v jeden den) :-)) Aspoň vím čím překvapím naše, tohle určitě ještě nejedli. ;-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo