Burek
Inspirujte se balkánskou kuchyní a připravte si domácí burek. Originální receptura si žádá tenoučké listové těsto, kterému se říká filo. Sehnat ho můžete ve specializovaných obchodech, ovšem do našeho receptu vám postačí i to klasické.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 538 kJ / 2 997 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,36 g |
Tuky | 183,67 g |
Vláknina | 8,92 g |
Cholesterol | 644 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,71 g |
Sacharidy | 180,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Burek můžeme péct i v troubě, když do pekáčku nalijeme malé množství oleje. Já ho raději smažený.
Zdroj: recept je mnou improvizovaný z balkánské kuchyně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 8. 2016 08:31
xzbysek: Udělej, stojí za to, je fakt dobrý

7. 8. 2016 19:28
Já jsem zkoušel burek přímo ve Slovinsku a tam to nemělo chybu ale určitě si udělám doma

23. 11. 2015 15:22
spagetka: Špagí, já to přepíšu, ale až na to kouknou admini, už o tom ví....

23. 11. 2015 10:00
spagetka:To je jasne
, to by se moderatorky zblaznily, kdyby mely prekontrolovat vsechny recepty.To byla reakce na casina.

23. 11. 2015 09:59
Jé, já ten recept našla, ale zajímavé je, že ty suroviny tam jsou taktéž takto uvedeny. Kupodivu stačilo zadat jen hlavní suroviny a samo to vyjelo:
http://www.toprecepty.cz/recept/3852-zapecene-bram...
Jak se tohle tedy může stát, když u dvou receptů jsou totožné suroviny, u jednoho správně, zde evidentně špatně??????
http://www.toprecepty.cz/recept/3852-zapecene-bram...
Jak se tohle tedy může stát, když u dvou receptů jsou totožné suroviny, u jednoho správně, zde evidentně špatně??????
23. 11. 2015 09:55
Bibinka si suroviny opraví, přepíše, i když to fakt není její chyba. Těch popletených receptů tu bude evidentně hodně, ale přijde se na to až jen náhodně. Snad se to brzy vše dá cajku. Docela by mne zajímalo, zda u receptu, kde jsou tyto suroviny - tedy brambory, maggi, brokolice, šlehačka atd....nejsou naopak suroviny patřící pod burek 

nebo co tam je, ale není v našich silách toto dohledávat 






23. 11. 2015 09:44
Tohle je opet recept, kde jsou popletene suroviny.A ne vinou autora.
Maggi napady, brokolice...
Maggi napady, brokolice...
23. 11. 2015 09:20
Bibinka:
No, asi by bylo fajn aspoň to maso napsat do surovin...
...a podle pořadí v surovinách, "10 ks středně velkých uvařených brambor" jsou zemáky hlavní surovina, dále v postupu se nevyskytující, tak proč tu vlastně jsou, he?
No, asi by bylo fajn aspoň to maso napsat do surovin...
...a podle pořadí v surovinách, "10 ks středně velkých uvařených brambor" jsou zemáky hlavní surovina, dále v postupu se nevyskytující, tak proč tu vlastně jsou, he?

22. 11. 2015 18:01
Janislava: Janislavo, také jsem to dělala z 500 g mletého a také záleží na tom jak velké je uděláš a kolik bude strávníků, proto tam to množství není, záleží na každém jedinci



22. 11. 2015 10:53
Vypadá to dobře,jen mi v tom receptu nějak uniklo kolik toho mletého,tak udělám z půl kila.Snad to vyjde,ještě jsem nedělala.

22. 6. 2015 15:47
tý jo Jani, to musím vyzkoušet, ukládám 

26. 5. 2013 13:30
martiline:díky, že jsi Burek udělala a mám radost, že u vás uspěl

26. 5. 2013 12:59
... hmmm ... delikatesa

Dnes k obědu a velmi jsme si pochutnali. Z listového těsta o váze 500 g jsem nakonec vyválela dvě kola, naplnila 16-ti špalíčky náplně, pod kterou jsem dala půl lžičky hořčice a pomalinku smažila.


Dnes k obědu a velmi jsme si pochutnali. Z listového těsta o váze 500 g jsem nakonec vyválela dvě kola, naplnila 16-ti špalíčky náplně, pod kterou jsem dala půl lžičky hořčice a pomalinku smažila.
28. 4. 2013 16:58
Mám kolegyni z Albánie, asi dvakrát přinesla originál burek do práce, moc mi chutnalo. Polovina byla plněná masem, polovina špenátem a sýrem (typu balkánského). K tomu byl úžasný salát z grilovaného lilku. 


Recept se mi zatím nepodařilo získat, ale někdy se opět pokusím. Kolegyně je moc milá, ale trochu svérázná.

Její příbuzní tu mají restauraci, burek zde také podávají.



Recept se mi zatím nepodařilo získat, ale někdy se opět pokusím. Kolegyně je moc milá, ale trochu svérázná.



28. 4. 2013 16:39
V surovom stave to vyzerá ako mrazený croissant.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Bramborový guláš s mrkví a fazolemi
Přidáno před 5 hodinami

Ovocný dort Pikachu
Přidáno před 17 hodinami

Vepřová panenka s pórkem
Přidáno před 22 hodinami

Citronové řezy s kokosovým krémem
Přidáno 27. 3. 2023 09:47

Vepřové maso s bambusovými výhonky
Přidáno 26. 3. 2023 19:11

Linecký mřížkový koláč s marmeládou
Přidáno 26. 3. 2023 16:44
Právě bylo uvařeno:

TNT - tuze návykové tyčinky
uvařil/a Houska68
před 29 minutami

Osvěžující straciatella
uvařil/a seraphico
před 53 minutami

Macaroni & Cheese
uvařil/a NikolaP
před 1 hodinou

Domácí chipsy s tvarohem
uvařil/a tara23
před 1 hodinou

Čokoládový dort (snadný)
uvařil/a Marsi25
před 1 hodinou

Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
uvařil/a Marsi25
před 1 hodinou

Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
uvařil/a Marsi25
před 1 hodinou

Drobenkový koláč s jablky
uvařil/a Lennulinka
před 2 hodinami

Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
uvařil/a Janule25
před 2 hodinami

Pomalá kachna
uvařil/a sablicek1976
před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: chorvatsky burek mleté maso recepty burek se sýrem těsto na burek burek s masem karbenátky z mletého masa burek s mletým masem burek se zelím recept na burek se sýrem burek recept těsto burka burek se špenátem burek se zelím recept burek se sýrem recept boule recept ovocná boule recept burek z listového karbenátky z mletého masa recept chorvatsky burek recept burek z listoveho těsta
Suroviny: míchané mleté maso, sýr nastrouhaný, těsto listové, česnek, vejce, olej, pepř, tymián, petržel, sůl
Burek
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31zn
100 názorů