Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velké listy zeleného šťavnatého salátu jsou plné tělu prospěšných látek. Typickou chuť dodávají hlávkovému salátu kyseliny, které jsou v něm obsaženy, jako je např. kyselina citronová.

Různé druhy salátů jsou k dostání prakticky po celý rok ve všech supermarketech. Před samotnou přípravou bychom listy salátu měli opláchnout od nečistot či zbylé hlíny. Aby však chutnaly skvěle se zálivkou, je třeba listy dokonale vysušit.

Jak osušit salátové listy

Možná jste si říkali, k čemu sušit salátové listy, a nechce se vám s tímto procesem zdržovat, přesto je tento krok zásadní v tom, jak salát bude chutnat. Důvod je ten, že se na listech lépe drží a neředí zálivka.

  1. Salátové listy omyjeme v míse studenou vodou.
  2. Listy můžeme nechat lehce okapat v cedníku.
  3. Poté je rozprostřeme na papírové či látkové utěrky a zlehka osušíme.
Pojďte si připravit oblíbený salát caesar s kousky kuřecího masa, římským salátem a krutonky, posypaný parmezánem. Následující videorecept poradí, jak postupovat. Dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více