Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Okurky jsou z velké části tvořené vodou, a protože krásně drží chlad, skvěle se hodí na výrobu osvěžující limonády. Studená okurka dokáže zchladit i v těch největších vedrech a limonádu z ní připravíte během pár minut.

Domácí limonády jsou stále v kurzu a ani letos jejich obliba neklesá. Chuťově jsou výborné a i díky tomu je mnohem snazší dodržovat správný pitný režim. Královnou mezi limonádami je ta okurková, která nese titul „Nejosvěžujícnější limča“.

Jak připravit okurkovou limonádu

K přípravě okurkové limonády potřebujete tyto suroviny.

  1. Nastrouhejte okurku, vymačkejte z ní šťávu a trochu dužiny dejte na dno skleničky.
  2. Přidejte nakrájený citron, limetku a med, všechno pomačkejte mudlerem.
  3. Směs zalijte okurkovou šťávou, přidejte led, další citrusy a citronovou šťávu.
  4. Nakonec zalijte Spritem nebo perlivou vodou a dozdobte mátou.

Domácí okurková limonáda chutná nejlépe u bazénu.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli