Okurky - články, postupy a rady
Okurky jsou jednou z nejoblíbenějších a nejvšestrannějších surovin v kuchyni. Jejich svěží a mírně sladká chuť doplňuje mnoho jídel, od salátů po sendviče. Okurky mají vysoký obsah vody, což je činí ideální surovinou pro letní osvěžující pokrmy. Jsou také vynikající pro hydrataci a přidávají lehkost a svěžest do každého jídla. Okurky lze použít v různých formách - nakrájené, nakládané, grilované nebo dokonce mixované do studených polévek, jako je gazpacho.
Druhy okurek
-
Salátové okurky: Nejběžnější typ, který se obvykle konzumuje čerstvý. Mají tmavě zelenou kůži a jsou ideální pro saláty či sendviče.
-
Nakládačky: ideální pro konzervování a nakládání
Další témata
Další recepty
Nejnovější recepty Více
Francouzský toust
Přidáno před 4 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno 23. 4. 2024 11:41
Křupavé brambory
Přidáno 23. 4. 2024 08:35
Přečtěte si Zobrazit více
Mini karbanátky frikadely jsou nejlepší z vepřového a hovězího masa. Pikantní chuť dodá hořčice, muškátový oříšek je krásně ovoní
Dokonalý houbový kuba: Připravte si tradiční vánoční pokrm tak, jak ho vařili naši předkové
Velký průvodce dýněmi: Na co se hodí Hokkaido, jak jíst tu špagetovou? A zásady správného skladování