Jak připravit trubičky? Hlavně správně namotat těsto na kovové formičky
Duté trubičky se připravují namotáním lineckého, listového, ořechového nebo nepečeného těsta na kovové trubičky, na kterých se i pečou. Po upečení a sejmutí z formiček je plníme a jejich konce máčíme v čokoládě.
Trubičky jsou vhodné k naplnění krémem, bílkovým sněhem, pomazánkami nebo tvarohem. Správné namotání těsta na kovové formičky je velice důležité. Poradíme vám, jaký postup při přípravě použijeme, aby se trubičky během pečení nerozmotaly.
Jak namotat těsto na trubičky
Máme čtyři možnosti postupu.
- Rozválené těsto nakrájíme na proužky, které namotáme na trubičku.
- Z těsta vytvoříme váleček, kterým omotáme trubičku a poválíme ji po stole.
- Těsto pokrájíme na čtverce, obalíme trubičky a pečeme spojem dolů.
- Trubičku položíme na čtverec těsta do úhlopříčky a konce zmáčkneme.
Pokud chceme, aby se trubičky při pečení nerozmotaly, potřeme spoje bílkem nebo rozšlehaným vajíčkem. Musíme dbát na to, aby těsto nepřesáhlo přes okraj kovové trubičky, bylo by pak nesnadné je sundat. Konce trubičky namáčíme do rozpuštěné čokolády ještě před plněním.
Podívejte se na videorecept na oblíbené medové trubičky:
Komentáře