S cukrářskými špičkami bude dort jako od profesionála. Videonávod ukáže, co která umí
Trezírovací špičky neboli cukrářské špičky jsou pomůcka, kterou oceníte při zdobení dortu máslovým krémem. Špičky jsou různě dlouhé a členité, díky čemuž vytváří každá trochu jiný vzor. Naučte se je používat a buďte Mistr Zdobič!
Krásně nazdobený dort je snem každého oslavence. Pomocí trezírovacích špiček můžete na dortu vytvořit velmi efektní útvary, které přitáhnou pozornost. Už jen jediná cukrářská špička stačí k tomu, abyste vytvořili krásné vzory – kytičky, girlandy a další. Ve videonávodu uvidíte několik různých trezírovacích špiček, jejich označení i to, co dovedou, pokud se s nimi naučíte zacházet.
Zdobení cukrářskými špičkami
Trezírovací špičky se dají koupit ve specializovaných cukrářských prodejnách, na internetu, ale třeba také v sítích obchodů s domácími potřebami, jako jsou Tescoma nebo Orion.
- Špička s označením 6B má více stejně dlouhých zubů a má poměrně velký otvor. Díky tomu s ní vytvoříte bohatě vroubkované zdobení.
- Špička 2F má dvě délky zubů – delší a úplně krátký. Vroubky v krému jsou díky krátkému zubu hlubší a je jich méně. Kytičky vytvořené pomocí špičky 2F mají pět okvětních lístků.
- Pod označením 2D najdete špičku se šesti stejně dlouhými zuby. Do krému dělá hluboké rýhy a pravidelné kytičky zvládnete jedním krátkým pohybem.
- 1M je označení špičky, která má šest úzkých dlouhých zubů. Výsledné zdobení je velmi podobné předchozí špičce, a tak stačí, když zakoupíte jen jednu z nich.
Umět nazdobit dort se vám bude určitě někdy hodit. Zkusit to můžete třeba 10. října, kdy se slaví Den zdobení dortů. Stačí jen trochu cviku a brzy vytvoříte přímo umělecké dílo.
Komentáře