Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná tortilla je téměř v kterékoli variantě velmi snadná na přípravu. Jde o to najít vhodnou kombinaci chutí, která vám zachutná nebo kterou vyžadují ti, pro které ji chystáte. Přinášíme tip na sýrovou tortillu, která je vhodná i pro vegetariány.

Pokud chcete mít sýrovou tortillu připravenou rychleji, kupte již hotové tortilly. Můžete si ale připravit i domácí tortillu, není to nic složitého. Tvrdý sýr vyberte svůj nejoblíbenější, ať se máte na co těšit.

Jak připravit sýrovou tortillu

Suroviny na sýrovou tortillu si připravte k ruce, budete mít rychleji hotovo.

  1. Polovinu tortilly potřete silnější vrstvou žervé nebo pomazánkového másla.
  2. Na natřenou polovinu zhusta nasypejte nastrouhaný tvrdý sýr.
  3. Na sýr nasypte sušený česnek a směs italských bylinek.
  4. Prázdnou polovinu tortilly přehněte přes plnou a i tuto polovinu natřete žervé nebo máslem, posypte sýrem a ochuťte kořením.
  5. Tortillu opatrně přesuňte do horkovzdušné fritézy a opečte dozlatova, to znamená asi 5 minut na 175 °C.
  6. Po upečení tortillu posypte čerstvými bylinkami, například petrželkou.

Tortillu lze doplnit dipem či jinou omáčkou, třeba pikantním ajvarem jako ve videu.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli