Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kolik droždí použít na 1 kilo mouky? Snadné pravidlo, které si budete pamatovat
Zdroj: Freepik, ededchechine

Kynuté těsto můžeme použít na jakékoliv dobroty - od koláčů přes šátečky až po slané pečivo. Základem tohoto těsta je vždy mouka a především kvásek z droždí, bez kterého bychom museli spoléhat jen na kvas.

Droždí neboli kvasnice tvoří živé kvasinky, které se za vhodných podmínek množí a jsou zodpovědné za kynutí těsta. Dnešní trh nabízí několik možností droždí, a to buď čerstvé slisované v kostce, a nebo sušené droždí s delší trvanlivostí.

Kolik droždí na 1 kg mouky

U kynutého těsta, ze kterého vyrábíme všechny oblíbené české koláče, buchty, koblihy či vánočky, měříme množství droždí vůči mouce:

Kynuté ovocné knedlíky si zamiluje snad každý strávník. Vyzkoušejte si je podle snadného videoreceptu a naplňte je jakýmkoliv ovocem, které máte rádi.
Dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky