Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Semolina je hrubě mletá mouka z tvrdé pšenice, nazvané durum pšenice. Vyznačuje se vyšším obsahem lepku, ale také vyšším obsahem bílkovin a nižším glykemickým indexem - proto se hodí i pro redukční diety.

Výhodou semolinové mouky (krupice) je, že se hned nerozvaří. Pro tuto vlastnost, a také proto, že obsahuje více lepku, je velmi vhodná pro přípravu těstovin a italského chleba ciabatta. Těsto se semolinou je díky lepku krásně vláčné a tvárné.

Co můžeme připravit ze semoliny

Mouka není pro vyšší obsah lepku vhodná pro bezlepkovou dietu.

Pokud si chceme připravit těstovinové jídlo, zkusme sáhnout po těstovinách ze semoliny. Ve videu vám poradíme s přípravou špaget ve smetanové omáčce:

Zdroj: https://www.mouky.cz/mouky/eshop/25-1-SEMOLINOVA-MOUKA

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli