Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Remoska je kuchyňský spotřebič, který už po mnoho desítek let pomáhá péct potraviny jednoduše, úsporně a v menším množství než klasická trouba. V našem seriálu vám představíme další z pokrmů, které si oblíbíte.

V remosce se peče standardně na 180 °C, což je teplota, která je k zapékání v troubě nejpoužívanější. Použití remosky je jednoduché, protože funguje na principu "vše z jednoho hrnce" a pokrmy z ní nemají chybu díky malému uzavřenému prostoru.

Jak připravit zapečené brambory

Použijeme syrové nebo předem uvařené brambory:

  1. Syrové brambory pokrájíme na plátky, vložíme je do mísy a přidáme další syrovou zeleninu - květák, brokolici, papriku, rajčata, ale i mrkev nebo celer. Přisypeme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu, cibuli a česnek. Směs v míse promícháme s kořením na americké brambory a vložíme do olejem vytřené remosky. Vše zalijeme sladkou smetanou a upečeme dočervena.
  2. Uvařené brambory ve slupce oloupeme, pokrájíme na plátky a smícháme s předem uvařeným květákem, paprikami, rajčaty a nakonec i s kostičkami anglické slaniny nebo se zbytky pečeného masa. Směs okořeníme a zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem nebo smetanou. Povrch pokrmu posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dočervena.

Chcete si připravit nějakou pikantní baštu na setkání s přáteli? Uzenina na pivě je pro ně ta pravá a dá se lehce připravit v remosce - například pečené buřty, které jste mohli vidět už v prvním díle našeho seriálu Remoska.

Přemýšlíte, co k večeři, a máte doma jen pár surovin nebo zbytky? Připravte si zapečené brambory v remosce, které můžete s klidem nabídnout i svým přátelům:

Podívejte se na další díly ze seriálu Remoska.

Komentáře

Další tipy a triky