Zapečené brambory z remosky: Můžeme připravit současně vše, na co máme chuť
Remoska je kuchyňský spotřebič, který už po mnoho desítek let pomáhá péct potraviny jednoduše, úsporně a v menším množství než klasická trouba. V našem seriálu vám představíme další z pokrmů, které si oblíbíte.
V remosce se peče standardně na 180 °C, což je teplota, která je k zapékání v troubě nejpoužívanější. Použití remosky je jednoduché, protože funguje na principu "vše z jednoho hrnce" a pokrmy z ní nemají chybu díky malému uzavřenému prostoru.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit zapečené brambory
Použijeme syrové nebo předem uvařené brambory:
- Syrové brambory pokrájíme na plátky, vložíme je do mísy a přidáme další syrovou zeleninu - květák, brokolici, papriku, rajčata, ale i mrkev nebo celer. Přisypeme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu, cibuli a česnek. Směs v míse promícháme s kořením na americké brambory a vložíme do olejem vytřené remosky. Vše zalijeme sladkou smetanou a upečeme dočervena.
- Uvařené brambory ve slupce oloupeme, pokrájíme na plátky a smícháme s předem uvařeným květákem, paprikami, rajčaty a nakonec i s kostičkami anglické slaniny nebo se zbytky pečeného masa. Směs okořeníme a zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem nebo smetanou. Povrch pokrmu posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dočervena.
Chcete si připravit nějakou pikantní baštu na setkání s přáteli? Uzenina na pivě je pro ně ta pravá a dá se lehce připravit v remosce - například pečené buřty, které jste mohli vidět už v prvním díle našeho seriálu Remoska.
Přemýšlíte, co k večeři, a máte doma jen pár surovin nebo zbytky? Připravte si zapečené brambory v remosce, které můžete s klidem nabídnout i svým přátelům:
Komentáře