Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Snadné zapečené brambory

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

LenaT LenaT

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 35 min

55 min (20 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Zapékaná jídla jsou velmi oblíbená jako večeře či skromný oběd z jednoho pekáčku. Suroviny se dají obměňovat a střídat. Podstatou je výsledek, pro který se v tomto případě využívá instantní směs a vlastní běžné ledničkové zásoby.

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 569 kJ /
2 048 kcal
Bílkoviny56,25 g
Tuky134,80 g
Vláknina17,60 g
Cholesterol 382 mg
Sodík 2,35 g
Sůl5,75 g
Sacharidy143,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a po vrstvách klademe do pekáče. Krok 2: Troubu vyhřejeme na 200 °C. Krok 3: Na každou vrstvu brambor položíme střídavě nakrájené druhy uzeniny, sýrů a paprik. Každou vrstvu přelijeme trochou smetany s vmíchanou instantní směsí na brambory. Poslední vrstva jsou vždy brambory. Krok 4: Zapékáme v troubě po dobu 35 minut.

TIP: Francouzské brambory

Zveřejněno 12. 7. 2010

Poznámka autorky LenaT

Trochu ozvláštněná nudná "prášková" klasika.

Upravila jsem množství, ve kterém se má rozmíchat instantní směs-v návodu je 200 ml smetany a 150 ml vody. Pokud nemáte extra vysoký pekáč, směska vám vzkypí brambory budou spíše jak polévka. Používám i vyšší teplotu, než je uvedena v návodu na instantní směs, aby brambory doopravdy změkly.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snadné zapečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Rgq

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Snadné zapečené brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Rgq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Lenko, já je dělám... Minulý týden jsem dávala recept ;-):-)

Drobek: ani me nenapadlo, ze by se neco takoveho na slovensku neprodavalo. Besamelem to je mozne nahradit, ale jak rikas, to by uz vubec pro zacatecniky nebylo...neznam nikoho, kdo by delal zapekane kobzole s besamelem:-))

:-p hned bych si to dala :yes:

:-p Pro zahraniční čtenáře, kde není k mání směs v prášku na zapékané brambory bych doporučil bešamel smíchaný s kořením.
To nijak u mně nesnižuje recept, jen podotýkám, i když to už pak není pro začátečníky, kteří asi ani nevědí co to je, jak už se mi jednou stalo. A bod přidám, samozřejmě.:-K

Tématické fráze:
zapečené brambory, snadné recepty, zapečené pražské brambory, zapečené brambory s brokolicí, zapečené brambory recept, recepty z brambor, recepty zapečené brambory, zapecene brambory teplota, recept zapecene brambory, rychlé zapečené brambory, nejlepší recepty z brambor, lehké zapečené brambory, zapečené brambory recepty, zapékané brambory recept, recept na zapečené brambory, zapečená brokolice s bramborem, francouzské zapekané brambory, lehké zapékané brambory, zapečené brambory pro začátečníky, brambory recept

Suroviny:
brambory, smetana ke šlehání, šunka, slanina, paprika, sýr plátkový, sýr nastrouhaný, koření na americké brambory, brambory

Přidat fotografie receptu