Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Do bramborového těsta je důležité vybrat správnou mouku. Jiná se hodí na gnocchi a jiná na knedlíky. Poradíme, jak se v tom vyznat
Zdroj: Pixabay

Do bramborového těsta potřebujeme přidat mouku. Většinou použijeme hrubou, ale některé pokrmy jsou chutnější s moukou hladkou nebo polohrubou. Poradíme, jak se v tom snadno vyznat.

Na bramborové těsto potřebujeme moučné brambory varného typu C, mouku, vejce a sůl. Brambory předem uvaříme, oloupeme, prolisujeme nebo studené nastrouháme.

Bramborové těsto vyrobíme podle tohoto článku

Jakou mouku do těsta

Hrubou mouku (nebo hrubou mouku a krupičku) použijeme především na knedlíky, šišky, české noky. Hrubá mouka a krupička zajistí, aby se knedlíky nerozpadly. 

Placky nebo lokše jsou chutnější s polohrubou nebo směsí polohrubé a hladké mouky.

Na gnocchi nebo jiné jemné pokrmy se hodí mouka hladká, jejich výrobu popisuje náš další článek. Také na moučníky a sladká jídla (záviny, taštičky) z bramborového těsta je lepší hladká mouka nebo směs hladké a polohrubé.

Bramborové knedlíky můžeme uvařit i v bezlepkové verzi s bramborovým škrobem a bezlepkovou moukou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky