Do bramborového těsta je důležité vybrat správnou mouku. Jiná se hodí na gnocchi a jiná na knedlíky. Poradíme, jak se v tom vyznat
Do bramborového těsta potřebujeme přidat mouku. Většinou použijeme hrubou, ale některé pokrmy jsou chutnější s moukou hladkou nebo polohrubou. Poradíme, jak se v tom snadno vyznat.
Na bramborové těsto potřebujeme moučné brambory varného typu C, mouku, vejce a sůl. Brambory předem uvaříme, oloupeme, prolisujeme nebo studené nastrouháme.
Bramborové těsto vyrobíme podle tohoto článku.
Jakou mouku do těsta
Hrubou mouku (nebo hrubou mouku a krupičku) použijeme především na knedlíky, šišky, české noky. Hrubá mouka a krupička zajistí, aby se knedlíky nerozpadly.
Placky nebo lokše jsou chutnější s polohrubou nebo směsí polohrubé a hladké mouky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na gnocchi nebo jiné jemné pokrmy se hodí mouka hladká, jejich výrobu popisuje náš další článek. Také na moučníky a sladká jídla (záviny, taštičky) z bramborového těsta je lepší hladká mouka nebo směs hladké a polohrubé.
Bramborové knedlíky můžeme uvařit i v bezlepkové verzi s bramborovým škrobem a bezlepkovou moukou.
Komentáře