Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Humpolácké ledvinky

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 11. 2009 12:22

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 925 kJ / 938 kcal
Bílkoviny11,97 g
Tuky86,89 g
Vláknina5,03 g
Cholesterol 79 mg
Sodík 1,68 g
Sůl4,15 g
Sacharidy25,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já jsem kdysi nevěděla, co s ledvinkami, tak jsem udělala tady ten hokus pokus a všichni se olizovali. Kopr a žampiony jídlu dodají lahodnou vůni i chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

13. 5. 2010 13:44

Reny2, co já bych dala za jehněčí maso a ledvinky? No, vidíš, to vůbec neznáme!! Tak zkus a budu moc ráda, když dáš vědět, jak vám to na Islandu chutnalo!! A ty hříbky nejsou vůbec špatný nápad!! Ty prozměnu nemám já!!:-D:-))

Reny2

13. 5. 2010 13:29

Jani,taky mame radi ledvinky,kopr jsem jeste nezkousela na ochuceni,tak aspon muzu zkusit....zampiony mam v konzerve,ale bude to dobry i se susenyma houbickama....jo a u nas na Islandu se daji bezne koupit jen ledvinky jehneci a nic nemacim,jen je ocistene a nakrajene dam do cedniku a pustim na ne studenou vodu tak na 20-30 minut(ale v cesku,kde za vodu platite,to asi neni dobry napad)...v kazdem pripade bod a jdu je ukuchtit... ;-):-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 11. 2009 10:10

Samouk máte pravdu, já jsem si až později všimla, že to mám trochu opačně napsáno. Měly by se očistit, naložit a poté spařit, ale myslím, že kdo ledvinky dělá, většinou to ví.;-)

samouk

5. 11. 2009 00:24

paní Remková, pokud spaříte ledvinky vařící vodou tak se uzavřou a můžete je potom máčet jak chcete,ale už nic ze sebe nepustí.Jinak je to ale dobrý recept.

Jikotka Jikotka

4. 11. 2009 15:06

Janko,dávám bodík,byla to bezva inspirace...já nemusím kopr,tak jsem ho nedala a doma se nenašla ani zakysanka,tak jsem dala normální..je to skoro jiný recept,ale pochutnali jsme si :-p:-p:-p.Nemám problém s typickou "vůní",namáčím ledvinky do mléka přes noc a vždycky jsou dobré.Dávám foto...

janatka janatka

4. 11. 2009 15:01

U nás je má rád jen manžel.Jednou jsme je koupili omyli a nachali namočené přes noc v mléce a nepřejte si cítit ten pach:-((,ony nepáchly,když se kupovaly, bylo to tak normální,ale tohle byla síla,že to nechtěl ani pes.Od té doby jsem je nekoupila a manžel si je dá v hopspodě kam chodí na jídlo v pracovní době.

Paprika Paprika

3. 11. 2009 13:36

Ledvinky máme rádi, včetně našich malých kluků, a dělám je celkem často - cca jednou za měsíc. Namáčím je přes noc do mléka a není problém. Až je budu dělat příště, zkusím ty tvoje Jani.:yes::yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

3. 11. 2009 08:30

Jano . Já s ledvinkama zacházet. Jen je děláme po našem, bez šlehačky, ale zkusím tvoje.

vybusna vybusna

3. 11. 2009 08:26

no ...porcia vyzera fakt krasne...len ked mne by to nepustilo dolu krkom....ale verim, ze ako to vyzera na fote krasne, tak to aj tak chuti....:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 11. 2009 20:10

nenam, já taky ručím za kopr ;-) Ale je pravda, že když se ledvinky dobře propláchnou a nechají na noc aspoň v tom mléku, není absolutně cítit nic.;-)

nenan

2. 11. 2009 19:33

já dělám už spoustu let ledvinky podobně-je to skvělé, ale já místo kopru k nim přidávám během vaření oregano-ručím za to, že po nějaké" vůni" ledvinek potom není ani stopa...:yes::-p:-)

Jenda1 Jenda1

2. 11. 2009 18:53

Jani, ledvinky už jsem strašně dlouho nedělal a mám je moc rád:-p. Teď mám inspiraci a určitě vyzkouším;-):-). Posílám sedmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

drahulin drahulin

2. 11. 2009 16:48

Jani diky za radu.:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 11. 2009 16:43

Vašku, jak píše Bibi, houby dávat nemusíš, je to jen improvizace, každý si může dát, co má rád;-) Drahulin, já už v popisu píšu, jak to udělat, aby ledvinky nebyly cítit a ty vepřové, když dobže očistíš od těch žláz, opravdu nejsou cítit. Když je nakrájíš, spař je vodou z varné konvice a pokud máš na to čas, nechej je buď v mléce, nebo v kefíru-kyšce přes noc v ledničce. Na druhý den pořádně propláchni vodou a můžeš kuchtit.;-) Kyška je fajn, vím, že se do ní nakládá i divočina a vytáhne to, co mnohým není žádoucí:-) Děkuji za bodíky všem;-)

drahulin drahulin

2. 11. 2009 16:26

Prosim o radu,mam ledvinky moc rada ale vadi me ten zapach kdyz se vari.Jak se ho zbavit?:-(Jinak posilam bodik,vypadaji uzasne.:-p:-p

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše edice

Zvýhodněné balíčky

Koupit

Marie

Další recepty

Tématické fráze: jehněčí ledvinky vepřové ledvinky kluci v ledvinky recept jak očistit ledvinky jak zbavit ledvinky zápachu ledvinky na smetanou jehněčí ledvinky recept jak očistit vepřové ledvinky znojemské ledvinky recepty z ledvinek jak zpracovat ledvinky vaříme ledvinky veprove ledvinky recept jak zbavit ledvinky zápachu při vaření pracovní ledvinka ledvinky v mléce jak naložit ledvinky ledvinky se zakysanou smetanou jak zpracovat vepřové ledvinky vepřové ledvinky na slanině

Suroviny: ledvinky vepřové, slanina, cibule, paprika, žampióny, smetana zakysaná, mléko, mouka hladká, kopr čerstvý, sůl, kmín celý, pepř

TopRecepty.cz

Humpolácké ledvinky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mOqp