Humpolácké ledvinky

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Pokrmy z vnitřností 21 názorů

Suroviny

asi 4 kusy vepřových ledvinek
100 g slaniny
1 cibule
1 lžička papriky
6 ks žampionů
1 zakysaná smetana
1,5 dl mléka
1,5 lžíce hladké mouky na zahuštění
1 lžíce čerstvého kopru
sůl
kmín
pepř
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky si očistíme, nakrájíme na nudličky a spaříme nejlépe vodou z varné konvice. Pokud máme možnost a čas, necháme je přes noc naložené v kyselém mléku. Slaninu si nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a žampiony a chvíli restujeme spolu s jednou lžičkou sladké papriky. Podlijeme vodou, popepříme, přidáme kmín a dusíme doměkka. Když jsou ledvinky měkké, zahustíme zakysanou smetanou smíchanou s mlékem a hladkou moukou, přihodíme lžíci kopru, dosolíme a ještě chvíli provaříme. Nejlepší příloha je knedlík.

Poznámka

Já jsem kdysi nevěděla, co s ledvinkami, tak jsem udělala tady ten hokus pokus a všichni se olizovali. Kopr a žampiony jídlu dodají lahodnou vůni i chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Humpolácké ledvinky

  • Reny2, co já bych dala za jehněčí maso a ledvinky? No, vidíš, to vůbec neznáme!! Tak zkus a budu moc ráda, když dáš vědět, jak vám to na Islandu chutnalo!! A ty hříbky nejsou vůbec špatný nápad!! Ty prozměnu nemám já!!:-D:-))

    Odpovědět

  • Reny2 Reny2

    Jani,taky mame radi ledvinky,kopr jsem jeste nezkousela na ochuceni,tak aspon muzu zkusit....zampiony mam v konzerve,ale bude to dobry i se susenyma houbickama....jo a u nas na Islandu se daji bezne koupit jen ledvinky jehneci a nic nemacim,jen je ocistene a nakrajene dam do cedniku a pustim na ne studenou vodu tak na 20-30 minut(ale v cesku,kde za vodu platite,to asi neni dobry napad)...v kazdem pripade bod a jdu je ukuchtit... ;-):-K

    Odpovědět

  • Samouk máte pravdu, já jsem si až později všimla, že to mám trochu opačně napsáno. Měly by se očistit, naložit a poté spařit, ale myslím, že kdo ledvinky dělá, většinou to ví.;-)

    Odpovědět

  • samouk samouk(neregistrovaný)

    paní Remková, pokud spaříte ledvinky vařící vodou tak se uzavřou a můžete je potom máčet jak chcete,ale už nic ze sebe nepustí.Jinak je to ale dobrý recept.

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Janko,dávám bodík,byla to bezva inspirace...já nemusím kopr,tak jsem ho nedala a doma se nenašla ani zakysanka,tak jsem dala normální..je to skoro jiný recept,ale pochutnali jsme si :-p:-p:-p.Nemám problém s typickou "vůní",namáčím ledvinky do mléka přes noc a vždycky jsou dobré.Dávám foto...

    Odpovědět

  • janatka janatka

    U nás je má rád jen manžel.Jednou jsme je koupili omyli a nachali namočené přes noc v mléce a nepřejte si cítit ten pach:-((,ony nepáchly,když se kupovaly, bylo to tak normální,ale tohle byla síla,že to nechtěl ani pes.Od té doby jsem je nekoupila a manžel si je dá v hopspodě kam chodí na jídlo v pracovní době.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Ledvinky máme rádi, včetně našich malých kluků, a dělám je celkem často - cca jednou za měsíc. Namáčím je přes noc do mléka a není problém. Až je budu dělat příště, zkusím ty tvoje Jani.:yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Jano . Já s ledvinkama zacházet. Jen je děláme po našem, bez šlehačky, ale zkusím tvoje.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    no ...porcia vyzera fakt krasne...len ked mne by to nepustilo dolu krkom....ale verim, ze ako to vyzera na fote krasne, tak to aj tak chuti....:yes:

    Odpovědět

  • nenam, já taky ručím za kopr ;-) Ale je pravda, že když se ledvinky dobře propláchnou a nechají na noc aspoň v tom mléku, není absolutně cítit nic.;-)

    Odpovědět

  • nenan nenan

    já dělám už spoustu let ledvinky podobně-je to skvělé, ale já místo kopru k nim přidávám během vaření oregano-ručím za to, že po nějaké" vůni" ledvinek potom není ani stopa...:yes::-p:-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, ledvinky už jsem strašně dlouho nedělal a mám je moc rád:-p. Teď mám inspiraci a určitě vyzkouším;-):-). Posílám sedmý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Jani diky za radu.:yes:

    Odpovědět

  • Vašku, jak píše Bibi, houby dávat nemusíš, je to jen improvizace, každý si může dát, co má rád;-) Drahulin, já už v popisu píšu, jak to udělat, aby ledvinky nebyly cítit a ty vepřové, když dobže očistíš od těch žláz, opravdu nejsou cítit. Když je nakrájíš, spař je vodou z varné konvice a pokud máš na to čas, nechej je buď v mléce, nebo v kefíru-kyšce přes noc v ledničce. Na druhý den pořádně propláchni vodou a můžeš kuchtit.;-) Kyška je fajn, vím, že se do ní nakládá i divočina a vytáhne to, co mnohým není žádoucí:-) Děkuji za bodíky všem;-)

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Prosim o radu,mam ledvinky moc rada ale vadi me ten zapach kdyz se vari.Jak se ho zbavit?:-(Jinak posilam bodik,vypadaji uzasne.:-p:-p

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jehněčí ledvinky vepřové ledvinky kluci v jak očistit ledvinky jak zbavit ledvinky zápachu ledvinky recept ledvinky na smetanou jehněčí ledvinky recept jak očistit vepřové ledvinky znojemské ledvinky recepty z ledvinek vaříme ledvinky jak zpracovat ledvinky veprove ledvinky recept jak zbavit ledvinky zápachu při vaření pracovní ledvinka ledvinky v mléce jak naložit ledvinky ledvinky se zakysanou smetanou jak zpracovat vepřové ledvinky vepřové ledvinky na slanině

Zapomněl/a jsem heslo