Humpolácké ledvinky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 925 kJ / 938 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,97 g |
Tuky | 86,89 g |
Vláknina | 5,03 g |
Cholesterol | 79 mg |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,15 g |
Sacharidy | 25,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Já jsem kdysi nevěděla, co s ledvinkami, tak jsem udělala tady ten hokus pokus a všichni se olizovali. Kopr a žampiony jídlu dodají lahodnou vůni i chuť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 5. 2010 13:44
Reny2, co já bych dala za jehněčí maso a ledvinky? No, vidíš, to vůbec neznáme!! Tak zkus a budu moc ráda, když dáš vědět, jak vám to na Islandu chutnalo!! A ty hříbky nejsou vůbec špatný nápad!! Ty prozměnu nemám já!!



13. 5. 2010 13:29
Jani,taky mame radi ledvinky,kopr jsem jeste nezkousela na ochuceni,tak aspon muzu zkusit....zampiony mam v konzerve,ale bude to dobry i se susenyma houbickama....jo a u nas na Islandu se daji bezne koupit jen ledvinky jehneci a nic nemacim,jen je ocistene a nakrajene dam do cedniku a pustim na ne studenou vodu tak na 20-30 minut(ale v cesku,kde za vodu platite,to asi neni dobry napad)...v kazdem pripade bod a jdu je ukuchtit... 



5. 11. 2009 10:10
Samouk máte pravdu, já jsem si až později všimla, že to mám trochu opačně napsáno. Měly by se očistit, naložit a poté spařit, ale myslím, že kdo ledvinky dělá, většinou to ví.

5. 11. 2009 00:24
paní Remková, pokud spaříte ledvinky vařící vodou tak se uzavřou a můžete je potom máčet jak chcete,ale už nic ze sebe nepustí.Jinak je to ale dobrý recept.
4. 11. 2009 15:06
Janko,dávám bodík,byla to bezva inspirace...já nemusím kopr,tak jsem ho nedala a doma se nenašla ani zakysanka,tak jsem dala normální..je to skoro jiný recept,ale pochutnali jsme si 

.Nemám problém s typickou "vůní",namáčím ledvinky do mléka přes noc a vždycky jsou dobré.Dávám foto...



4. 11. 2009 15:01
U nás je má rád jen manžel.Jednou jsme je koupili omyli a nachali namočené přes noc v mléce a nepřejte si cítit ten pach
,ony nepáchly,když se kupovaly, bylo to tak normální,ale tohle byla síla,že to nechtěl ani pes.Od té doby jsem je nekoupila a manžel si je dá v hopspodě kam chodí na jídlo v pracovní době.

3. 11. 2009 13:36
Ledvinky máme rádi, včetně našich malých kluků, a dělám je celkem často - cca jednou za měsíc. Namáčím je přes noc do mléka a není problém. Až je budu dělat příště, zkusím ty tvoje Jani.



3. 11. 2009 08:30
Jano . Já s ledvinkama zacházet. Jen je děláme po našem, bez šlehačky, ale zkusím tvoje.
3. 11. 2009 08:26
no ...porcia vyzera fakt krasne...len ked mne by to nepustilo dolu krkom....ale verim, ze ako to vyzera na fote krasne, tak to aj tak chuti....

2. 11. 2009 20:10
nenam, já taky ručím za kopr
Ale je pravda, že když se ledvinky dobře propláchnou a nechají na noc aspoň v tom mléku, není absolutně cítit nic.


2. 11. 2009 19:33
já dělám už spoustu let ledvinky podobně-je to skvělé, ale já místo kopru k nim přidávám během vaření oregano-ručím za to, že po nějaké" vůni" ledvinek potom není ani stopa...





2. 11. 2009 18:53
Jani, ledvinky už jsem strašně dlouho nedělal a mám je moc rád
. Teď mám inspiraci a určitě vyzkouším
. Posílám sedmý bodík. 












2. 11. 2009 16:48
Jani diky za radu.

2. 11. 2009 16:43
Vašku, jak píše Bibi, houby dávat nemusíš, je to jen improvizace, každý si může dát, co má rád
Drahulin, já už v popisu píšu, jak to udělat, aby ledvinky nebyly cítit a ty vepřové, když dobže očistíš od těch žláz, opravdu nejsou cítit. Když je nakrájíš, spař je vodou z varné konvice a pokud máš na to čas, nechej je buď v mléce, nebo v kefíru-kyšce přes noc v ledničce. Na druhý den pořádně propláchni vodou a můžeš kuchtit.
Kyška je fajn, vím, že se do ní nakládá i divočina a vytáhne to, co mnohým není žádoucí
Děkuji za bodíky všem




2. 11. 2009 16:26
Prosim o radu,mam ledvinky moc rada ale vadi me ten zapach kdyz se vari.Jak se ho zbavit?
Jinak posilam bodik,vypadaji uzasne.




Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Pórkový salát s jablkem, mrkví a majonézou
Přidáno před 23 hodinami

Můj játrový guláš
Přidáno 30. 3. 2023 19:58

Vepřová kapsa plněná sýrem a zeleninou
Přidáno 30. 3. 2023 19:26

Tvarůžková smaženka
Přidáno 30. 3. 2023 13:02

Domácí špaldové nudle s tuňákem a sýrovou omáčkou
Přidáno 30. 3. 2023 09:42

Víkendová valašská kyselice
Přidáno 29. 3. 2023 21:00
Právě bylo uvařeno:

Dobrá pomazánka na chlebíčky
uvařil/a frantisek1kalich
před 1 minutou

Extra rychlé lívance
uvařil/a marieannaf
před 5 minutami

Luxusní velikonoční jidáše
uvařil/a frantisek1kalich
před 7 minutami

Bůček na zázvoru pečený s bramborami
uvařil/a gringo
před 1 hodinou

Budapešťská pomazánka
uvařil/a citran
před 1 hodinou

Mrkvový koláč s ořechy a skořicí - šťavnatý
uvařil/a Miri1
před 2 hodinami

Pečené uzené koleno
uvařil/a Milan 2
před 10 hodinami

Pomerančová bábovka (hrníčková)
uvařil/a Misshell
před 10 hodinami

Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
uvařil/a pazderka83
před 11 hodinami

Lívance
uvařil/a levandule4@seznam.cz
před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jehněčí ledvinky vepřové ledvinky kluci v ledvinky recept jak očistit ledvinky jak zbavit ledvinky zápachu ledvinky na smetanou jehněčí ledvinky recept jak očistit vepřové ledvinky znojemské ledvinky recepty z ledvinek jak zpracovat ledvinky vaříme ledvinky veprove ledvinky recept jak zbavit ledvinky zápachu při vaření pracovní ledvinka ledvinky v mléce jak naložit ledvinky ledvinky se zakysanou smetanou jak zpracovat vepřové ledvinky vepřové ledvinky na slanině
Suroviny: ledvinky vepřové, slanina, cibule, paprika, žampióny, smetana zakysaná, mléko, mouka hladká, kopr čerstvý, sůl, kmín celý, pepř
Humpolácké ledvinky
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mOqp
21 názorů