Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční menu: V čem si připravit ty nejlahodnější sváteční recepty?

K velikonočním svátkům patří stůl plný lahodného jídla, na které se nám celý rok sbíhají sliny. Jak si připravit to nejšťavnatější jehněčí? V čem upéct tu nejkřupavější nádivku a jakým vínem vše spláchnout? Poradíme vám!

Letošní velikonoční svátky se nejspíš obejdou bez koledování, přemíry vajíček se tak nemusíte bát. Pojďme se tedy zaměřit na ostatní delikatesy, které by na sváteční tabuli neměly chybět. Představíme vám navíc pomocníky, se kterými budete v kuchyni doslova kouzlit a rodina se bude oblizovat až za ušima.

Šťavnaté jídlo plné chuti

lauben.com

Lauben Sous Vide Stick je ideální do kuchyně pro každého, kdo chce ušetřit hodiny strávené u sporáku, a přesto dostat z ingrediencí maximum. Díky metodě vaření sous vide, která je založena na přípravě jídel při nižších teplotách ve vakuu, si připravovaná jídla zachovají původní tvar, barvu a hlavně všechny chutě, vůně a živiny, o které s tímto pomocníkem při vaření nepřijdete.

Velikonoční nádivka ve stylové keramické formě

Tescoma

V keramické formě na toastový chléb Delícia si můžete kromě skvěle chutnajícího a dokonale propečeného toastového chleba nebo sladkého banánového chleba připravit třeba i lahodnou velikonoční nádivku. Víko keramické formy od Tescomy je navíc opatřeno výstupky, které do horní části upečeného produktu obtisknou reliéf pro snadné krájení stejně silných plátků. Glazura má přirozené antiadhezní vlastnosti, upečenou nádivku či jiné pečivo z formy snadno vyklopíte.

O Velikonocích nesmí chybět červené víno

osobnivinoteka.cz

Ne nadarmo se Velikonočnímu pondělí přezdívá „Červené“. Jestli některá barva nesmí chybět v pestré paletě zdobených kraslic, je jí právě červená. Červená nás provází celými svátky, nemělo by tak chybět ani výtečné červené víno. Užijte si ho během příjemného rodinného večera, ale i ke slavnostním pokrmům. Neodmyslitelně se pojí s tradičním velikonočním jehněčím. Lahev skvělého červeného si ale pořiďte už i na dny před vyvrcholením velikonočních svátků. Červené víno se totiž tradičně pojí i se Zeleným čtvrtkem. V tento den podle tradic patří k závěru večeře sklenka červeného vína, která je připomínkou poslední večeře Páně a zároveň symbolem nového života. Výborným tipem na červené víno je rozhodně klenot z Velkých BílovicHabánské sklepy Rulandské modré pozdní sběr. Má bohatou ovocnou vůni s tóny malin a jahod a ovoce se projevuje i v jeho delikátní chuti.

Specialita na sváteční tabuli

Albert

Jehněčí maso patří k tradičnímu velikonočnímu pokrmu již od staročeské kuchyně. Jehněčí či obecně skopové maso je velice výživné, s bohatým obsahem bílkovin. Ochutnejte lahodnou jehněčí plec zpracovanou metodou sous vide z Alberta. Díky své snadné přípravě a kombinací bylinek rozmarýnu a tymiánu oslní každého svátečního hosta.

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více