Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší pudinkové recepty: Smlsněte si na Dunajských vlnách nebo dokonalém tvarožníku
Zdroj: Toprecepty, mika59

Rychlovka z mléka, pudingového prášku a cukru je v myslích mnoha z nás spojena hlavně s dětstvím. Ale puding může být skvělou surovinou při přípravě mnoha moučníků a dezertů. Vybrali jsme pro vás dnes tři nejoblíbenější.

Dezert, nebo jelito?

Pudink je sladký zákusek, který se připravuje z mléka, cukru a pudinkového prášku, který může být bramborový nebo kukuřičný. V této podobě známe pudink dnes, ale jeho historie je dlouhá a název pudink vznikl odvozením z francouzského slova boudin, což znamená jelito. Ostatně, dosud je součástí tradiční anglické, irské i skotské snídaně buď klobása podobná jitrnici, nebo obdoba jelita, přičemž obojí nese název pudding. Pokud budete cestovat na britské ostrovy, mějte tohle při objednávání v restauraci na paměti. Mimo tuto lokalitu se však v celém světě pod názvem pudink podává spíš sladká delikatesa. Nejoblíbenější je přitom příchuť vanilková, následují kakaová a jahodová. Ale k dostání jsou i pudinky mandlové, čokoládové, extra čokoládové, banánové, hruškové, karamelové či pistáciové. Všechny pudinkové prášky lze kromě prostého uvaření v mléce také využít jako surovinu pro přípravu dalších moučníků. Nejlépe nám v tomto případě poslouží pudink vanilkový. Má jemnou chuť i vůni a tak jej lze bez obav kombinovat s většinou ingrediencí.

Nepečený banánový dort

Kombinace vanilky a ovoce je skvělá a léty prověřená, ta zkrátka nezklame. Mezi nejsnazší a přitom skvěle vypadající a chuťově vynikající dezerty patří třeba nepečený jablečný dort bez mléka. O něco slavnostnější je pak banánový dort s Lotuskami a zakysanou smetanou. Pokud jste tuhle dobrotu ještě nezkusili, neváhejte! Dort vypadá náramně a ozdobený šlehačkou chutná přímo božsky!

Tvarohový srnčí hřbet

Bílkovinami nabitý dezert je zcela bez mouky, tu totiž nahrazuje právě pudink! Tvarohový moučník nádherně vynikne připravený v srnčím hřbetu, ale můžete jej upéct i v běžné formě jako nákyp. Na chuti to nic nemění. A co je k tomu potřeba? Podle instagramového food blogu Holka u plotny na jeden srnčí hřbet potřebujete 100 g změklého másla + na vymazání formy, 500 g tvarohu, 120 g moučkového cukru, 4 vejce, 1 balíček vanilkového pudingu, 3 lžíce mléka, strouhanou citronovou kůru a 2 lžíce rozinek předem namočených v rumu. Postup je snadný. Troubu si předehřejte na 160 C. Formu srnčí hřbet vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Ten pak ještě jednou vymažte máslem. Všechny suroviny kromě rozinek smíchejte a prošlehejte šlehačem dohladka. Na závěr vmíchejte okapané rozinky. Pokud je nemáte rádi, tento krok vynechte. Těsto vlijte do formy a pečte pomalu asi 40 minut. Pak můžete teplotu zvýšit na 175°C a dopéct. Moučník je hotový, když povrch ztuhne a zezlátne.

Dunajské vlny

Jestli rádi jíte i očima, tak přesně tenhle moučník je pro vás. Dunajské vlny jsou efektní na pohled a lahodné na chuť. Kombinace světlého a tmavého těsta doplněná višněmi a máslovým pudinkovým krémem je zkrátka božská. Dunajské vlny jsou sice trochu pracnější moučník, ale zase ne tak náročný, abyste jej podle našeho receptu nezvládli.

Recepty k tomuto článku

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více