Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Taky vám to podle obrázku něco připomíná? Bingo! Párek v rohlíku jak vyšitý! Jenže to není v rohlíku, ale v toustovém chlebu a není jen ohřátý, nýbrž osmažený. A je to lahůdka!

Hit internetu

Není to poprvé a asi ani naposledy, co jsme ve virtuálních sítích něco ulovili. Tentokrát nás zaujal recept, který v pátek zveřejnila Jana Kutilová, správkyně facebookové skupiny Recepty co vařily naše babičky. "Krásný den přátelé. To jsem hodná maminka, že? Když jsem udělala takovou dobrotu synovi (20) na svačinu do práce," začínala svůj páteční post Jana a posléze doplnila, že normálně si její dospělý syn dělává svačiny sám, ale když je ten pátek, chtěla ho potěšit. A tak, věrna svému jménu, paní Kutilová skutečně něco "ukutila" v kuchyni. 

K fotce přidala i recept. A jak tedy při přípravě "párku v rohlíku", co vlastně v žádném rohlíku není, postupovala? Jednoduše rozválela válečkem plátky toustového chleba, pokladla je plátky sýra a na to dala vždy jeden párek. Toustový chléb zatočila, obalila ve vajíčku a ve strouhance a celý tento netradiční "párek v rohlíku" usmažila. Část postupu uvidíte v naší fofogalerii pod hlavní fotkou. 

A první reakce syna? "Moc prý mu to chutná a už se těší do práce na přestávku," napsala nám v pátek Jana a svolila, abychom její recept i fotogafie použili. Přidáváme také pár tipů, které zazaněly v diskuzi pod zmíněným příspěvkem. 

Sama Jana ještě k příspěvku napsala, že by to mohla být vynikající večeře s tím, že by se to namáčelo třeba do nějaké rajčatové omáčky. 

Členky skupiny se jí pak ptaly, zda se toustový chléb při balení nerozbaluje. Jana radí, že je potřeba trochu při zatočení chléb zmáčknout, pak v ruce trochu uválet a hned obalit. Když si upečete vlastní toustový chléb a koupíte kvalitní uzeninu a sýr, povýšíte tohle obyčejné jídlo ještě o kus výš. 

Palačinky naslano

Podobně se také dělává z palačinek takzvané sloní ucho. Hotové, třeba zbylé palačinky z předchozího dne, se naplní sýrem, šunkou, salámem, houbam a podobně, pomocí párátka se přehnou napůl, obalí v trojobalu a usmaží. Podívejte se na náš recept na smažené plněné slané palačinky. Anebo si podle videa připravte špenátové palačinky. I ty pak můžete obalit a usmažit. 

 

Recepty k tomuto článku

Komentáře

MiruMiru

26. 10. 2022 12:00

Párek v toustovém chlebu jsem zkoušela. Docela se to trhalo, synovi to moc nechutnalo, ale mě docela jo a i to bylo celkem syté.

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více