Tajemství štíhlé postavy Claudie Cardinalové: Kila držela na uzdě díky této jednoduché polévce, přípravu zvládne každý
24. 9. 2025 V kuchyni s VIP
Claudia Cardinale, neboli Claudia Cardinalová, jedna z největších ikon evropské kinematografie, zemřela 23. září 2025 ve věku 87 let. Její život byl spjat s filmem, stala se idolem krásy a přirozené elegance, kterou si uchovávala i v pozdějším věku. Vedle hereckého talentu a charismatu byla obdivována také pro svůj životní styl a vztah ke stravování, který herečce pomáhal k dokonalé postavě.
Přístup ke stravování
Jídelníček Claudie Cardinalové je pro mnoho fanoušků stříbrného plátna zajímavým tématem. Italsko-tuniská herečka, která se stala ikonou evropského filmu šedesátých let, si dokázala udržet vitalitu a přirozenou krásu bez výrazných zásahů plastické chirurgie. Jedním z jejích tajemství byla vždy střídmost a přirozený přístup ke stravování.
Claudia vyrůstala v prostředí, kde se potkávaly sicilské chutě s kuchyní severní Afriky. Její rodina žila v Tunisku a středomořská kuchyně se tak stala neoddělitelnou součástí jejího života. Čerstvá zelenina, olivový olej, voňavé bylinky a ovoce tvořily základ, ke kterému se pravidelně a ráda vracela. Sama v rozhovorech často přiznávala, že jí nejvíc vyhovuje vegetariánský způsob stravování.
Mohlo by vás zajímat
Malé radosti
Navzdory disciplinovanému přístupu si nikdy neodpírala různá potěšení. V jejím jídelníčku měla pevné místo čokoláda, kterou označovala za drobný luxus, kterého se nechce vzdát. Stejně tak dávala přednost kvalitnímu červenému vínu, které podle ní doplňovalo středomořský styl života a „vnášelo do něj harmonii“.
Claudia tak dokazovala, že se dá žít střídmě i bez toho, aby se člověk upínal k extrémům a zakazoval si všechno, co není úplně nejzdravější pro jeho organismus.
Diety kvůli natáčení
Nastávaly ovšem okamžiky, kdy slavná herečka potřebovala kvůli natáčení rychle upravit postavu. Pak uměla sáhnout i po přísnějších metodách. Jedním ze způsobů byla úprava denního jídelníčku na šest vajec, dvě velká rajčata a dva grapefruity denně, ty doplňoval jen čaj nebo káva.
Tento krátkodobý plán ovšem fungoval spíše jako nouzové řešení v období, kdy bylo třeba dosáhnout rychlého efektu. Jinak se Claudia snažila jíst vyváženě a pravidelně, s důrazem na čerstvé potraviny v ideálním množství.
Oblíbené pokrmy
Vedle drobných radostí, jako byla čokoláda, se Claudia ráda vracela i k tradičním středomořským jídlům. Mezi její oblíbené pokrmy patřila polévka minestrone, vydatná a plná zeleniny, která dokonale vystihuje její vztah ke kuchyni. Je totiž jednoduchá, čerstvá a výživná.
Pokud si chcete vyzkoušet, jak chutná oblíbená polévka filmové hvězdy, kterou obdivovaly generace milovníků kinematografie, nabízíme vám jednoduchý recept.
Minestrone podle Claudie Cardinale
Na přípravu polévky podle slavné herečky budete potřebovat: 1 cuketu, 1 konzervu fazolí, 2 rajčata, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, čerstvou bazalku, strouhaný parmazán, čerstvou petrželku, hrst těstovin orecchiette, 1 l vývaru nebo vody, olej a máslo.
Jak na to?
- Cibuli a česnek nakrájejte najemno, cuketu na malé kostky.
- V hrnci rozehřejte olej s máslem a poduste na něm nakrájenou cuketu s nadrobno nakrájenou cibulí a utřeným česnekem. Zeleninu zalijte vývarem. Přidejte nakrájená rajčata, osolte a opepřete. Vařte 10 až 15 minut.
- Nakonec do polévky vmíchejte těstoviny a konzervované fazole. Ochuťte nasekanou petrželí a bazalkou.
- Jakmile jsou těstoviny uvařené na skus, polévka je připravena k podávání. Podávejte ji posypanou nastrouhaným parmazánem.
Zavzpomínat na hereckou hvězdu Claudii Cardinale můžete v naší fotogalerii:
Náš tip: Podle našeho videoreceptu si můžete připravit další zdravou zeleninovou polévku.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více