Minestrone

www.toprecepty.cz Kuchař:

Polévky 10 názorů

Minestrone
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů
55

Suroviny

1 lžíce olivového oleje
10 dkg šunky (nakrájené)
2 cibule (nasekané, středně velké)
2 stroužky česneku (rozetřené)
1 brambor (nakrájený)
1 mrkev
1 pórek
1/4 hlávky zelí (nastrouhaného)
45 dkg rajčat
20 dkg fazolí
vývar
bobkový list
rozmarýn
tymián
sůl
pepř
sýr (nastrouhaný)
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme šunku, cibuli a česnek a do zlatova usmažíme. Přidáme nakrájené brambory, mrkev, zelí, pórek a smažíme další asi 2 minuty. Pak přidáme nakrájená rajčata, fazole a horký vývar (asi 1 l), vaříme pod pokličkou i s kořením, dokud zelenina nezměkne.

  2. Odstraníme koření, polévku dosolíme a opepříme a na talíři posypeme strouhaným sýrem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy

Ohodnoťte recept: Minestrone

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    KlukZplakatu: musím jen souhlasit. Když už si někdo něco vytváří, tak by si to aspoň měl jinak pojmenovat.

    Odpovědět

  • KlukZplakatu KlukZplakatu(neregistrovaný)

    Když nemáme parmazán, prskneme tam eidam, a klidně tam můžem hodit i šunku, co na tom, že Minestrone je zeleninová polévka, ve které maso nemá co dělat..Tyto ,,počeštělé napodobeniny fakt,, miluju´´ Omlouvám se za svůj cynizmus, ale to co tu vidím, s Minestrone moc společného nemá teda. A když už něco fotím, snažil bych se aby to nějak vypadalo, obrázky z této stránky opravdu vypadají, že mě na hledaný pokrm často přejde chuť

    Odpovědět

  • J.D. J.D.(neregistrovaný)

    mám za to, že minestrone je polívka co dům dal... nebo také podle kraje. Já dělám mixovanou a skládá se z mrkve, cukety, rajčat a brambor. Navrch parmazán a opečený chlebík. Tím, že je mixovaná získává dokonalou chuť každé sousto ;-)

    Odpovědět

  • J.D. J.D.(neregistrovaný)

    nejsem si jistá, zda takto se vaří minestrone, i když vypadá hezky...

    Odpovědět

  • Lenička Lenička(neregistrovaná)

    Minestrone se správně dělá rozvařením rajčat, květákových růžiček, fazolí a různé další zeleniny. Já ji nakonec ještě zahustím tím, že část té polévky rozmixuju a poté zaliju olivovým olejem a posypu parmazánem. Ale se šunkou :-((

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Dnes jsem ji vařila a musím přidat bodík ,polévka je vynikající :-p:-p:-O:-D

    Odpovědět

  • matony68 matony68(neregistrovaný)

    Zdar holky, dneska jsem to vyzkoušel, chyběl rozmarýn, ale jinak super......:yes::-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jani, ale stejně jí udělej- teda po soutěži žeano cha,cha:-D je to fakticky dobrá polévka, hustá tou zeleninou a nemusí se vůbec zajíškovávat a ten bobek+tymián+rozmarýn dohromady je skvělej. Měla si být rychlejší, ale ještě je tu toho plno, tak nezoufej:-));-)Bodíka jsem dala teď, tak Ď.,já bych si možná ani nevšimla.:-p:-8

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, na bodíka jsi zapoměla, ty popleto, ale máš pravdu, to fakt vypadá dobře, tahle polévka a ačkoliv se denně hrabu v receptech, které nemají fotku,tuhle jsem nějak přehlédla, no, tak ať je to tvoje, no!:-)):-D:-)) A bodík letííí!:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Dlouho jsem vybírala polévku k obědu a vybrala jsem velmi,velmi dobře a budu jí dělat častěji. Nemůžu jinak, než doporučit, dát fotku a zároveň bodíka:yes:;-)

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo