Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebíčky s domácí pomazánkou představují rychlé a hlavně vítané občerstvení nejen pro návštěvy.
Zdroj: Toprecepty.cz

Pomalu začíná doba řady setkávání při nejrůznějších příležitostech, a tak nejspíše přemýšlíte nad pohoštěním. Chlebíčky s jednoduchou pomazánkou se salámem vyžadují jen pár ingrediencí a máte ji během chvilku připravenou. Její jemnou, a přesto zajímavou chuť milují všichni.

Nejjednodušší pomazánka

Když chystáme posezení či oslavu, nesmí chybět drobné občerstvení na jedno dvě sousta, které všichni milují a je rychle hotové. Někdy sáhneme jen po sýrech, uzenině a kousku zeleniny či ovoce. Vynikající jsou i chlebíčky s klasickými saláty, jako je pochoutkový nebo vlašský. 

Nejjednodušší pomazánka je pak skvělou volbou na chlebíčky, křupavou bagetku či jednohubky, kterou stihneme připravit na poslední chvíli. Nemusí to vždy být česneková. Máme pro vás výbornou pomazánku, na kterou nepotřebujete speciální ingredience, vše nejspíš najdete v lednici: vajíčka, salám, tavený sýr, cibuli a majonézu

Z čeho udělat rychlou pomazánku

Recept na pomazánku, který najdete níže, je kombinací vajíčkové pomazánky a zmíněného pochoutkového salátu. Ať už využijeme šunkový salám jako v receptu, nebo šunku, přichystáme si výborné pohoštění.

Pomazánka se dá báječně obměnit. Napadlo by vás třeba využít takové ančovičky? Postarají se o slaně pikantní chuť. Svěžest přinese nadrobno nakrájená kyselá okurka. Barevnosti prospěje, když cibuli nahradíme jarní cibulkou. 

Večírky a oslavy

Chystáte u vás doma večírek? Drobné pohoštění je tedy nutností! Pokud součástí akce není kompletní menu v podobě tříchodové večeře, měli byste návštěvě nabídnout alespoň malé občerstvení, obzvlášť…

Jak připravit pomazánku se salámem

Na 1 bagetu budete potřebovat: 

  1. Vejce uvařte natvrdo, 9 minut od bodu varu. Ihned je zchlaďte ve studené vodě. Pak je oloupejte.
  2. Salám nakrájejte na menší kostičky, stejně jako vejce a oloupanou cibuli.
  3. Do mísy dejte tavený sýr, majonézu, hořčici a společně je nejlépe šlehačem s metlami vyšlehejte. Použít můžete i metličku nebo vidličku. 
  4. Do vyšlehané směsi přidejte nakrájené suroviny a dobře promíchejte, aby se vše dokonale spojilo.
  5. Pomazánku podávejte na čerstvém pečivu, nezapomeňte ji ozdobit petrželkou či pažitkou. Ke zdobení můžete použít i další suroviny, záleží na vašich možnostech a fantazii.

Náš tip: Dobrou vajíčkovou pomazánku se šunkovým salámem si můžete přichystat podle našeho videoreceptu.

 

Recepty k tomuto článku

Naposledy jste si prohlédli