Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 2 hodinami
„Přání a gratulace“ Nadja, 27. 4. 2024 13:22
„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27
Poslední příspěvky
„Nadja: buřt guláš už jsem nedělala opravdu dlouhono…“ Simona Skolakova, před 2 hodinami
„Nadja: Naděnko jak kdo má každý rád můj ex neměl rád…“ Simona Skolakova, před 3 hodinami
„Dnes byl buřtguláš.“ Nadja, před 4 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 18 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Banana split
Přidáno před 18 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
19. 7. 2011 07:53
18. 7. 2011 23:38
18. 7. 2011 19:01
Dia a bezlepkové.
Nepečené a mražené.
Bábovky.
Buchty, koláče
Záviny, štoly, rolády.
Řezy. (Řezy budou asi nejsilněší kategorie, proto bych je rozdělila ještě na:.
Řezy s ovocem.
Perníky.
Mufiny.
Smažené moučníky
Krémy,pěny.
Ostatní.
2. Rozdělení podle druhů těsta:
Piškotové.
Kynuté.
Třené.
Křehké.
Listové.
Ostatní.
Takhle bych to rozdělila za předpokladu, že zůstanou dosavadní kategorie Cukroví, Dorty a Sladká jídla. Pokud ne, muselo by se to tady zohlednit.
Váhala jsem nad tím Řezy s ovocem, jestli by nebylo lepší Ovocné moučníky, ale to je zavádějící, pod tím si představuji akorát tak bublaninu a asi by se tam cpaly i koláče a záviny a byl by v tom zmatek.
18. 7. 2011 14:52
Typ - nepečené, dia, s použitím droždí, listové - u dalších těst považuji za problém hlavně u začínajících kuchařek, co je jaké těsto ....Slané moučníky, Náplně, krémy, pěny, Ostatní
Tvary jako srnčí hřbet nebo ovocný chlebíček by podle mne by měl být zařazen už jen pod těstem (tvarů forem je mooooc)
Určitě mě ostatní doplní a upřesní
18. 7. 2011 13:21
18. 7. 2011 09:48
Jinak souhlas
17. 7. 2011 23:16
17. 7. 2011 22:27
17. 7. 2011 16:46
17. 7. 2011 15:48
17. 7. 2011 14:37
17. 7. 2011 14:25
17. 7. 2011 14:22
17. 7. 2011 14:02
17. 7. 2011 11:55
pročetl jsem Vaše příspěvky a navrhuji toto:
Nachystáme základní dělení podle typu moučníku - roláda, koláč, bábovka atd. a podkategorie podle typu nebo těsta - kynuté, linecké, nepečené atd.
Takže ve výsledku bude každý moučník v základní kategorii například bábovky a v jedné podkategorii například kynuté.
Souhlasíte? Pokud ano, zbývá domyslet konkrétní dělení kategorií a podkategorií moučníků
Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 … 17 Další