větší množství
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 46 minutami
„Přání a gratulace“ Nadja, 27. 4. 2024 13:22
„Problémy s odstredivým odšťavňovačem“ MarcelaPa, 7. 4. 2024 17:27
Poslední příspěvky
„Nadja: buřt guláš už jsem nedělala opravdu dlouhono…“ Simona Skolakova, před 40 minutami
„Nadja: Naděnko jak kdo má každý rád můj ex neměl rád…“ Simona Skolakova, před 47 minutami
„Dnes byl buřtguláš.“ Nadja, před 1 hodinou
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 16 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Banana split
Přidáno před 17 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Holka u plotny radí: Jak na dortová lízátka, aby byla dokonalá? Tenhle krok nevynechávejte!
Bramborový knedlík jako od maminky: Důležitý je správný typ brambor, rychlé zpracování těsta zabrání jeho řídnutí
Okurky a papriky jako nedostupný luxus: Čím nahradit drahou zeleninu?
26. 9. 2018 22:10
Díky
Jsem to ale ťululum
U palačinek samozřejmě není nic jednoduššího, než podat hostu tolik kusů, kolik jen si bude přát. No, pokud se ale sejdou žrouti v množství větším než malém, tak to asi trošku nabourá "meníčka" (fuj to je slovo, ale na rozdíl od "menu" je výstižnější). D Snad si s tím EET poradí
Dnes jsem zkoušel rýžový nákyp se švestkami... Poněkud jsem přesušil trnky (kulantně řečeno - jsou totiž jako kámen), tak jsem si ověřoval, že v kaši změknou i bez namáčení. Jj, změknou Tady ale už host asi nebude mít možnost volby, leda bychom nákyp prodávali na váhu, že.
No jo, no... všechno jde, jen chtít, že. Ale taky bychom se z toho mohli zbláznit, že
26. 9. 2018 11:27
U nás se to liší podle toho, pro koho jsou palačinky určeny - pro vnučku cca 5 palačinek s grankem nebo se skořicovým cukrem, pro vnuka cca 8 ks s marmeládou a syn si vezme tak 1-2 ks s marmeládou jen tak pro chuť.
Palermo: pro Vaše účely je asi nejlepší pečivo z kynutého těsta.
https://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?kategori...
Já ráda dělám litý koláč https://www.toprecepty.cz/recept/11124-kolac-kynut...
24. 9. 2018 17:38
Hledám obecně známé, ale v pohostinských službách neotřelé recepty, především pro udřené úředníky. Nebo snad znáte velkoměstské bistro, kde vám po dršťkovce nabídnou obyčejné pocukrované "amolety" s džemem? Nebo v pátek totéž po, nebo přímo ke kyselici???
Mám ověřený rcp; dokonce jsem si půjčil (naštěstí nekoupil profi el. palačinkovač, ale nezvládám ekvilibristiku s dřevíčkem tak se vrátím k litinovým pánvím...
Nikde mi ale nelze nalézt odpověď, takže dotaz zní:
Vezmeme-li za bernou minci 100 g hmotnost 1 ks palačinky s džemem (tvarohem, čokoládou, popř. i po slanu), tak kolik kusů by měla být 1 porce pro genderově nerozlišovaného konzumenta?
Děkuji
P. S.
Na Palermo: uvedených 210 g mouky dávám 1 ks vejcete
12. 4. 2017 13:24
26. 3. 2017 15:40
26. 3. 2017 11:29