Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ hazel, před 5 hodinami
„EL.BALIČKA CIGARET“ felicityfleming78, před 13 hodinami
„Mleté maso “ MachyHonza, 5. 6. 2024 11:34
Poslední příspěvky
„Dobry vecer, u nas dnes je leco s cesnekovym chlebem a…“ hazel, před 6 hodinami
„Dobrý večer dnes jsme k obědu měli houbovec s uzeným…“ MarcelaPa, před 8 hodinami
„JamesRosie: Mixvape vám přináší řešení pro zdravější…“ felicityfleming78, před 13 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Lilek s domácí à la boloňskou směsí
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno 5. 6. 2024 18:25
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno 5. 6. 2024 17:29
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno 5. 6. 2024 15:52
Pekingské zavinuté zelí
Přidáno 5. 6. 2024 15:10
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na prvotřídní vepřovku podle 100 let starého receptu: Šéfkuchař doporučuje kvalitní maso, dostatek sádla a dlouhé pečení
Jak na skvělou smaženici podle Jaroslava Sapíka: Šéfkuchař prozradil jeden moravský trik, díky němuž je jídlo perfektní
Rajčata sterilovaná ve vlastní šťávě: Ideální polotovar na zimu, příprava je jednoduchá, rajčata jsou totiž jedinou ingrediencí
7. 6. 2015 08:25
Cibulku mám koupenou i smaženou sušenou, kdybych chtěla jídlo navonět bez špinění pánve. V noci vaříme výjimečně, spíš něco, co se opravdu nemusí vůbec hlídat, míchat, ochutnávat. A přes den klidně i tu omáčku - odskočit ze zahrady, zamíchat a zas se vrátit ven, zvládne přeci levou zadní i manžel.
7. 6. 2015 08:20
Každopádně - tohle zahušťování mám opravdu vyzkoušeno a opravdu nám omáčky moc chutnají. Doporučila bych ho asi jen těm, kdo už mají ve vaření nějaký odhad. Ono to v PH zhoustně až po delší době, tak ať si to třeba začínající kuchařka nepřehustí.
6. 6. 2015 18:44
Někde na Dámě jsem četla, že lze péct i chleba - opsala jsem si:
Chleba v PH od janaj
370 ml vody (případně dodat podle druhu použité mouky)
400 g hladké mouky
cca 150 g grahamové mouky (nebo jiné než hladké)
sůl, kmín
případně koření, olivy, salám, cibulku... dle chuti
1 sáček sušeného droždí
1 lžička cukru
umíchat a nechat kynout na program Těsto v domácí pekárně.
Do pomaláčku (velký Kenwood) jsem dala pečící papír. Na HIGH pekla asi 2,5 hod. normálně, pak jsem pod pokličku dala utěrku, aby tahala vlhkost, pokličkou přikryla a pekla ještě necelé 2 hodiny.
Dávat pozor - každý hrnec peče jinak a záleží i na mouce, která se tam dá. Opatrně na kůrku aby nebyla moc tvrdá, to si každý musí ohlídat.
Už jsem našla o tom zahušťování:
od cathleen na fóru DOMÁCÍ PEKÁRNA z 10.12.2008 06:00:32
Do PH dám - zjednodušeně řečeno - najednou všecko,co do omáčky patří, včetně mouky na zahuštění. Promíchám metličkou, dám vařit, za 1,5-2h znovu promíchám metličkou a dochutím, přikryju poklicí a dovařím. Nemusím hlídat a můžu dělat jakoukoliv jinou práci nebo jít třeba na zahradu. Snad díky tomu,že se mouka "vaří" ty 4-5h (ono to moc nevaří, spíš "táhne"), si manža pochvaluje, že takhle dobré omáčky nebývaly.
6. 6. 2015 11:51
20150606_113617.jpg
6. 6. 2015 11:15
Nehledě na to,že co budu vařit si většinou vymyslim na poslední chvíli........... V pomaláči se nedá osmažit cibule, stejně tak zahustit,to všechno v papiňáku jde.Prostě, papiňák se mi zdá lepší Ale nelituji,koupil jsem ho v “akci“, takže jsem se finančně nezruinoval
6. 6. 2015 10:19
5. 6. 2015 20:03
5. 6. 2015 11:02
4. 6. 2015 20:19
4. 6. 2015 18:34
4. 6. 2015 18:27
4. 6. 2015 16:41
http://www.toprecepty.cz/recept/10588-svitek-a-kos...
4. 6. 2015 13:36
4. 6. 2015 13:24
20150604_124512.jpg
4. 6. 2015 13:22
Předchozí 1 … 1253 1254 1255 1256 1257 … 2382 Další