

Vepřové roštěnky nejen ve friťáku Versalio
Suroviny
- 500g vepřové kýty (neměla jsem hovězí)
- 2 cibule
- 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice
- olej
- sůl
- maggi
- pepř
- jíšky Knorr
Postup přípravy receptu
Maso si nakrájíme na plátky a po stranách trošku nařízneme, aby se nám potom maso nezkroutilo.
Maso naklepeme, osolíme a opepříme.
Friťák si nastavíme do polohy 2 a kousíček (elektrický sporák sporák na č. 6). Na rozpáleném oleji osmahneme maso dozlatova a vyndáme bokem na talířek.
Na ten samý olej dáme na kostky pokrájenou cibuli a necháme lehce osmahnout.
Potom na cibuli dáme zpět maso a přidáme 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice. Promícháme a když se nám vytvoří z hořčice takový sosík, tak to zalijeme z konvice převařenou teplou vodou, stáhneme do polohy 1 a půl (elektrický sporák na č. 4) a pod pokličkou necháme vařit, dokud není maso měkké.
Když je masíčko hotové, tak ho vyndáme bokem na talířek a samotnou omáčku zahustíme jíškou Knorr (pro tmavší barvu použijeme více tmavé jíšky).
Dochutíme solí, pepřem a troškou maggi.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové roštěnky nejen ve friťáku Versalio
-
Fryťák Versalio jsem si před několika dny zakoupil a jelikož rád vařím, tak jsem recept ihned vyzkoušel.
Je to super a moc jsme si pochutnali.
Děkuji za super recept. Nemáte ještě nějaký jiný? -
standa:Tak pak napiš, jak chutnalo.
-
Pravě se chystám uvařit roštěnku,dík za tip.
-
Právě se do toho pouštím díky za tip
-
Karolína: Díky.
-
Je mi zle z toho co tady ctu!lidi ste normalni
...Je to recept a to ze si tam pani prida naky veci navic,tak to je jen jeji vec.Recept jsem vyzkousela a upravila trochu podle sveho a jidlo bylo dobry....vy zkusene kucharinky co vse vite nejlepe,by ste si meli uvedomit,ze ste taky nak zacinaly!!!jsem vyrizena co se tu semele na strankach o vareni!!
-
Jana Pá: Přesně tak! Je to prostě bomba věc a ten kdo to nezná pak kritizuje tento recept...
-
V tom je ten fígl
, že tzv. friťák si nastavím na pečení viz recept a peču si
, smažím a jo, i buchty si upeču v tomto tzv. friťáku, protože to je taková velká remoska (podle mě), kde si mohu péci, vařit, smažit - ale i fritovat
-
Jana Pá: Já ho mám už asi 5 let a naprostá spokojenost. Mám tenhle: http://www.elektro-kuchyne.cz/fritovaci-hrnec-tefal-fr-402330-versalio-de-luxe#utm_source=toprecepty.cz&utm_medium=banner&utm_campaingn=dynamicky-7.5.2009&utm_content=fritovaci-hrnce a opravdu paráda!!!
-
jitulka má pravdu
také jsem si koupila před 3 lety velký pekáč-friťák (necelé 3000,-Kč), za hubičku, ne
, ale je pravda, že v tom pekáči-hrnci se dá udělat vše-tj.peče, vaří, dusí, griluje
,je to totiž jako malá - no menší trouba
, protože pokud u nás doma zapnu sporák-troubu, tak se mě točí el.
a při pečení a vaření v tomto pekáčku jsem zjistila, že je to "lacinější"
a bodík posílám
-
Olda: Je vidět, že neznáš novinky ve vaření. Friťák Versalio je i na vaření, nejen smažení. Recept opsaný není, zkopčila jsem ho sem ze svých stránek http://bucifousek.webgarden.cz/.
-
Teruš: Nevím proč by to mělo chutnat hrozně jen kvůli tomu, že použiji jíšku Knorr? Však se každý nemusí přesně držet receptu a komu to přemýšlí, tak si ji zahustí sám jak je zvyklí např. moukou.
-
Ivannka: Ahojky, žádný začátečník nejsem. Admin mi totiž změnil nadpis receptu - bylo to Vepřové roštěnky nejen ve friťáku Versalio (ve kterém se totiž dá i vařit normální jídlo a nejen fritovat). Celý recept i s obrázkovým postupem najdete na mých stránkách s recepty zde: http://bucifousek.webgarden.cz/omacky/veprove-rost...
-
MYSLÍM ŽE TĚM CO SE RECEPT NELÍBÍ AT SI VAŘÍ PODLE SEBE TAKOVÁ KRITIKA JE ÚPLNĚ ZBYTEČNÁ.KAŽDÝ SI MASO SNAD UMÍ OPRANČIT KDEKOLIV.DNES JSEM VAŘILA PODLE VÁS AKORÁT BEZ FRITÁKU A RECEPT BYL VÝBORNÝ.JÍŠKU JSEM SI UDĚLALA SAMA MYSLÍM ŽE JE TO DLE CHUTI KAŽDÉHO.
-
mezi námi,ono zas tak spatně nevypadá,ale paní je asi začátečník a tak jsou tam blbosti.zkusím ji,ale vylepším