Vepřové roštěnky nejen ve friťáku Versalio

jitule Kuchařka:

Omáčky 34 názorů

59

Suroviny

500g vepřové kýty (neměla jsem hovězí)
2 cibule
2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice
olej
sůl
maggi
pepř
jíšky Knorr
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na plátky a po stranách trošku nařízneme, aby se nám potom maso nezkroutilo.

  2. Maso naklepeme, osolíme a opepříme.

  3. Friťák si nastavíme do polohy 2 a kousíček (elektrický sporák sporák na č. 6). Na rozpáleném oleji osmahneme maso dozlatova a vyndáme bokem na talířek.

  4. Na ten samý olej dáme na kostky pokrájenou cibuli a necháme lehce osmahnout.

  5. Potom na cibuli dáme zpět maso a přidáme 2 vrchovaté lžíce plnotučné hořčice. Promícháme a když se nám vytvoří z hořčice takový sosík, tak to zalijeme z konvice převařenou teplou vodou, stáhneme do polohy 1 a půl (elektrický sporák na č. 4) a pod pokličkou necháme vařit, dokud není maso měkké.

  6. Když je masíčko hotové, tak ho vyndáme bokem na talířek a samotnou omáčku zahustíme jíškou Knorr (pro tmavší barvu použijeme více tmavé jíšky).

  7. Dochutíme solí, pepřem a troškou maggi.

Poznámka

http://jitulciny-recepty.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové roštěnky nejen ve friťáku Versalio

  • Luděk Luděk(neregistrovaný)

    Fryťák Versalio jsem si před několika dny zakoupil a jelikož rád vařím, tak jsem recept ihned vyzkoušel.
    Je to super a moc jsme si pochutnali.
    Děkuji za super recept. Nemáte ještě nějaký jiný?:-K:-K

    Odpovědět

  • jitule jitule(autorka receptu)

    standa:Tak pak napiš, jak chutnalo. ;-)

    Odpovědět

  • standa standa(neregistrovaná)

    Pravě se chystám uvařit roštěnku,dík za tip.

    Odpovědět

  • klf22 klf22

    Právě se do toho pouštím díky za tip:yes:

    Odpovědět

  • jitule jitule(autorka receptu)

    Karolína: Díky. :-K

    Odpovědět

  • Karolína Karolína(neregistrovaná)

    Je mi zle z toho co tady ctu!lidi ste normalni:-?:-!...Je to recept a to ze si tam pani prida naky veci navic,tak to je jen jeji vec.Recept jsem vyzkousela a upravila trochu podle sveho a jidlo bylo dobry....vy zkusene kucharinky co vse vite nejlepe,by ste si meli uvedomit,ze ste taky nak zacinaly!!!jsem vyrizena co se tu semele na strankach o vareni!!:-((:-((

    Odpovědět

  • jitule jitule(autorka receptu)

    Jana Pá: Přesně tak! Je to prostě bomba věc a ten kdo to nezná pak kritizuje tento recept...

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    V tom je ten fígl:-D, že tzv. friťák si nastavím na pečení viz recept a peču si:-D, smažím a jo, i buchty si upeču v tomto tzv. friťáku, protože to je taková velká remoska (podle mě), kde si mohu péci, vařit, smažit - ale i fritovat:-D

    Odpovědět

  • jitule jitule(autorka receptu)

    Jana Pá: Já ho mám už asi 5 let a naprostá spokojenost. Mám tenhle: http://www.elektro-kuchyne.cz/fritovaci-hrnec-tefal-fr-402330-versalio-de-luxe#utm_source=toprecepty.cz&utm_medium=banner&utm_campaingn=dynamicky-7.5.2009&utm_content=fritovaci-hrnce a opravdu paráda!!! :yes:

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    jitulka má pravdu:-! také jsem si koupila před 3 lety velký pekáč-friťák (necelé 3000,-Kč), za hubičku, ne:-?:-D, ale je pravda, že v tom pekáči-hrnci se dá udělat vše-tj.peče, vaří, dusí, griluje:yes:,je to totiž jako malá - no menší trouba:yes:, protože pokud u nás doma zapnu sporák-troubu, tak se mě točí el.:yes: a při pečení a vaření v tomto pekáčku jsem zjistila, že je to "lacinější";-):-D a bodík posílám:yes::-))

    Odpovědět

  • jitule jitule(autorka receptu)

    Olda: Je vidět, že neznáš novinky ve vaření. Friťák Versalio je i na vaření, nejen smažení. Recept opsaný není, zkopčila jsem ho sem ze svých stránek http://bucifousek.webgarden.cz/.

    Odpovědět

  • jitule jitule(autorka receptu)

    Teruš: Nevím proč by to mělo chutnat hrozně jen kvůli tomu, že použiji jíšku Knorr? Však se každý nemusí přesně držet receptu a komu to přemýšlí, tak si ji zahustí sám jak je zvyklí např. moukou. :-)

    Odpovědět

  • jitule jitule(autorka receptu)

    Ivannka: Ahojky, žádný začátečník nejsem. Admin mi totiž změnil nadpis receptu - bylo to Vepřové roštěnky nejen ve friťáku Versalio (ve kterém se totiž dá i vařit normální jídlo a nejen fritovat). Celý recept i s obrázkovým postupem najdete na mých stránkách s recepty zde: http://bucifousek.webgarden.cz/omacky/veprove-rost...:-K

    Odpovědět

  • LEONA LEONA(neregistrovaný)

    MYSLÍM ŽE TĚM CO SE RECEPT NELÍBÍ AT SI VAŘÍ PODLE SEBE TAKOVÁ KRITIKA JE ÚPLNĚ ZBYTEČNÁ.KAŽDÝ SI MASO SNAD UMÍ OPRANČIT KDEKOLIV.DNES JSEM VAŘILA PODLE VÁS AKORÁT BEZ FRITÁKU A RECEPT BYL VÝBORNÝ.JÍŠKU JSEM SI UDĚLALA SAMA MYSLÍM ŽE JE TO DLE CHUTI KAŽDÉHO.:-);-):-p

    Odpovědět

  • ivannka ivannka

    mezi námi,ono zas tak spatně nevypadá,ale paní je asi začátečník a tak jsou tam blbosti.zkusím ji,ale vylepším

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: roštěná z vepřového masa roštěnky z vepřového masa roštěná z vepřového roštěnky z vepřového roštěnky recept roštěnka z vepřového veprove omacky vepřová omáčka roštěnka z vepřového masa roštěná recepty z vepřového roštěná z vepřového masa recept vepřové s omáčkou recepty friteza roštěná z vepřového recept omáčka vepřové roštěná omáčka z vepřového masa omáčka z vepřového masa roštěná veprove omacka roštěná z vepřového masa recepty remoska tefal recepty

Zapomněl/a jsem heslo