Boloňské špagety

LucyAsh Kuchařka:

Doba přípravy: cca 2 hodiny PT2H00M 4 poněkud větší :) Těstoviny 27 názorů

518
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Suroviny

2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku (prolisované)
1 cibule (velká, najemno nakrájená)
1 mrkev (najemno nakrájená)
1 řapík celeru (najemno nakrájený, možno vynechat)
500 g mletého hovězího masa
50 ml hovězího vývaru
1,5 hrnku červeného vína
850 g konzervovaných rajčat (drcených nebo krájených)
1 lžička cukru
1/4 hrnku petrželky (nakrájené čerstvé)
500 g špaget
parmazán (nastrouhaný, na ozdobu)
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji opečeme při nízké teplotě česnek, cibuli, mrkev a celer (cca 5 minut).

  2. Zvýšíme teplotu a přidáme maso a za stálého míchání osmahneme dohněda. Vzniklé hrudky rozmačkáme vidličkou.

  3. Přidáme vývar, víno, rajčata, cukr a petrželku.

  4. Směs přivedeme k varu a snížíme teplotu. Za občasného míchání vaříme cca hodinu a půl.

  5. Dochutíme solí a pepřem.

  6. Těsně před dovařením omáčky uvaříme těstoviny.

  7. Podáváme nepromíchané (těstoviny pouze přelijeme) a dozdobíme parmazánem (popřípadě i lístkem petrželky).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Boloňské špagety

  • DenisaNezdarilova DenisaNezdarilova

    Špagety jsem dělala nedávno s menšími obměnami, protože některé ingredience u nás na vesnici neseženu, takže místo řapíkatého celeru jsem použila obyčejný bulvový a místo konzervovaných rajčátek jsem použila rajčatový protlak a malá rajčátka, no a přidala jsem množství vína podle naší chuti. Špagety jsou eňo ňuňo a dokonce syn, který nemá moc v oblibě těstoviny, si pochutnával a dokonce přidal. Moc děkuji za recept ;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ivana(neregistrovaná)

    jsou opravdu výborné:yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    rebeka:dneska vařím;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Irrena: mohu jen doporučit.. tento recept je hodně dobrý:yes::yes:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Boloňské , neboloňské, recept je moc lákavý:-p vše je doma, takže určitě uvařím;-)Dávám bodík:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jitkas: no, já to myslela po jídle.. u jídla jsem jen usrkávala:-8;-):-D a joo.. tys myslela vodu:-O:-?:-? ta je snad na mytí, nee:-?:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • jitkas jitkas(neregistrovaný)

    rebeka: No zapijet takove dobre spagety vodou, je urcite trestne.

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jitkas: já si ho našla na NETu, ale téměř identický.. jsou fáákt skvělé.. a zbytek skvělého Merlotu ztrestám večer:-D teda sklenku jsem si k jídlu.. ať jsem stylová.. Merlot italský.. ještě jejich trikolóra a jsem skoro tam:-D:-D

    magdalenka::-8 děkuju za pochvalu:-K.. a zrovna dnes pod mrakem a nic moc:-// se fotilo

    Odpovědět

  • jitkas jitkas(neregistrovaný)

    rebeka; Dobre sis vybrala, recept je skoro autenticky. Z tech, co tu vidam, snad nejpovedenejsi.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    rebeka: máš nádherné fotky, pekne sa ti obed vydaril...:yes::-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    je to prostě výborné.. akorát jsem vůbec nedávala vývar.. jen Merlot:-8 řapíkatý celer jsem nevynechala.. fakt skvělé:-p:yes::yes: posílám bodík a foto;-)

    Odpovědět

  • majoránka majoránka (neregistrovaný)

    Recept je velmi podařený a až na chybějící játra, která taky nedávám, přesně odpovídá boloňské omáčce v italské kuchařce.
    Někdy podlévám místo červeným pro změnu bílým vínem ---taky
    moc dobré...:-p

    Odpovědět

  • LucyAsh LucyAsh(autor receptu)

    Sven: opravdu se tu nemíním dohadovat, připadá vám to jako patlanina, budiž, nejezte to :) ale nemusíte se tu nad tím půl roku rozčilovat :)

    Odpovědět

  • Sven Sven(neregistrovaný)

    LucyAsh: argument proti argumentu,myslel jsem když člověk ještě neumí recept a chce vařit klasiku,ne patlaninu

    Odpovědět

  • Elca274 Elca274

    Tento recept jsem taky zkusila a rozhodně nevařila naposledy, je to víc než vynikající a s více známou klasickou běžně doma vařící "boloňskou" omáčkou se to nedá srovnávat:)...super!!!

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo