Co dnes uvařit?
K večeři uvařím gulášovou polévku a k ní bude rozpečený rohlíček
Jinak já si většinou večer připravuji maso a druhý den dělám jen přílohy. jsem čím dál tím víc pomalejší
A ráno i když vstávám brzo mám ráda, když si v klidu udělám kafe a mrknu co je jde nového. Proostě sedím klidně hodinu a probírám se
Brambory i cibuli si mohu oloupat a nakrájet i večer předem - brambory nechám ve studené vodě, cibuli v uzavřené nádobě, aby nebyla cítit po celém bytě. Maso - používám kuřecí prsa nakrájená na tenké plátky - pokud je chci připravit den předem, tak je osmahnu na pánvi.
Druhý den už jen skládám po vrstvách do vymazaného pekáče: brambory, sůl, pepř, cibule (je možno přidat i oblíbenou zeleninu) - tyto vrstvy opakuji asi do poloviny výšky pekáče, pak na cibuli dám plátky masa, osolím, opepřím, opět cibuli a zase vrstvy z brambor a cibule. Poslední vrstvou jsou brambory a navrch dám (pokud mám) plátky slaniny. Před vložením pekáče do trouby vše zaliji smetanou. Peču přikryté při 200°C cca 1 hodinu, i více (dokud se téměř nevypeče smetana). Před dopečením na chvíli odkryju, aby se vrchní vrstva trochu opekla.
www.rohlik.cz/1322725-zeli-bile-spicate-min-hm-600-g
Jo vařila jsem jak pro regiment. Copak maso, to se peklo samo, ale ty brambory, jenom než jsem je oškrábala. myslela jsem, bůh ví kolik jich je a bylo to tip top.
Pro tolik strávníků jsou nejlepší těstoviny a nebo rýže. V pondělí budu zase vařit pro všechny, tak už budu chytřejší
tara23: tak to vaříš jak pro regiment vojáků, určitě se činíš už od rána, aby všem chutnalo.
Děláš salát ze špičatého zelí - má jinou chuť než normální kulaté zelí? Nikdy jsem ho neměla.
Mladí začali rekonstruovat byt, tak ho připravil pro kamarády co mu pomáhají.
No a na maminku on nikdy nezapomene.
A protože si zítra asi už nikde neuvaří, pozvala jsem je na oběd
U nas bude rizeto a zeleny salat. Budeme vyrezavat dyne na zitra.
A klasika polévky je velký hrnec, tak jsem volala synovi aby si pro ní přišel .
A je tak krásně, že hned po obědě půjdeme na procházku a cestou se zastavíme na hřbitově.
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 24 minutami
„Jak odstranit starou fotku u receptu?“ StandaCB, před 4 hodinami
„Přání a gratulace“ maris, 17. 5. 2024 06:05
Poslední příspěvky
„MarcelaPa: A můj by mu to zatím snědl, než by to vajíčko…“ Veronika.Hrozna, před 24 minutami
„Julia Oskerova: Na ty tvoje vývary, se jen sbíhají sliny! A…“ Veronika.Hrozna, před 28 minutami
„Dobré odpoledne , u nás dnes k obědu mleté hovězí bifteky,…“ MarcelaPa, před 28 minutami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Kuře v bramborách zapečené se smetanou
Nadja
Hodnocení receptu je 5,0 (1×)