Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Přeji všem hezký den. U nás dnes smažené mahi mahi a okurkový salát.:-K:-)
K večeři uvařím gulášovou polévku a k ní bude rozpečený rohlíček:-K<3

Hezký den:-Ku nás dnes zabijačkový oběd,bude prdelačka a já jitrničku a manžel jelítko,k tomu brambory a zelí;-)

Nadja: Nadi, brambory se smetanou taky vařím. U nás brambory frčí nejvíc ze všech příloh. Vařím je na všechny možné způsoby. Ale když já ty štouchanky slíbila :-D.
Jinak já si většinou večer připravuji maso a druhý den dělám jen přílohy. jsem čím dál tím víc pomalejší :-Q
A ráno i když vstávám brzo mám ráda, když si v klidu udělám kafe a mrknu co je jde nového. Proostě sedím klidně hodinu a probírám se :-D

tara23: když chci jídlo pro více lidí, které si mohu připravit předem, dělám brambory s cibulí a masem, zalité smetanou ke šlehání a zapečené:
Brambory i cibuli si mohu oloupat a nakrájet i večer předem - brambory nechám ve studené vodě, cibuli v uzavřené nádobě, aby nebyla cítit po celém bytě. Maso - používám kuřecí prsa nakrájená na tenké plátky - pokud je chci připravit den předem, tak je osmahnu na pánvi.
Druhý den už jen skládám po vrstvách do vymazaného pekáče: brambory, sůl, pepř, cibule (je možno přidat i oblíbenou zeleninu) - tyto vrstvy opakuji asi do poloviny výšky pekáče, pak na cibuli dám plátky masa, osolím, opepřím, opět cibuli a zase vrstvy z brambor a cibule. Poslední vrstvou jsou brambory a navrch dám (pokud mám) plátky slaniny. Před vložením pekáče do trouby vše zaliji smetanou. Peču přikryté při 200°C cca 1 hodinu, i více (dokud se téměř nevypeče smetana). Před dopečením na chvíli odkryju, aby se vrchní vrstva trochu opekla.

Veronika.Hrozna: Verčo koupila jsem ho minulý pátek v kauflandu. Bylo potažené folií, dovoz Holandsko. Vypadá takhle. je poměrně malé, ale pro 6 lidí k obědu tak akorát
www.rohlik.cz/1322725-zeli-bile-spicate-min-hm-600-g

tara23: Jak to špičaté zelíčko vypadá, já ho ještě v krámu ani neviděla??? :-OZ popisu vyplývá, že to je mňamka........... <3 Tak jsem se koukla na vyhledávač a ono tam je! Už na první pohled se zdá, že je opravdu křehčí. Tak se po něm podívám!

Nadja: Nadi špičaté zelí jsem koupila poprvé, protože jsem slyšela, že je výborné. A opravdu je, chut má asi stejnou, ale je daleko křehčí. Na saláty skvělé. nemusíš ho ani promačkávat.
Jo vařila jsem jak pro regiment:-D. Copak maso, to se peklo samo, ale ty brambory, jenom než jsem je oškrábala. myslela jsem, bůh ví kolik jich je a bylo to tip top:-D.
Pro tolik strávníků jsou nejlepší těstoviny a nebo rýže. V pondělí budu zase vařit pro všechny, tak už budu chytřejší :-D

U nás budou knedlíky s vajíčkem a k nim kyselá okurka pro Petra, já mám v mrazáku ještě prejt (Petr ho moc nemusí, jen v případě nejvyšší nouze) a dám si ho s chlebem a hořčicí. <3

Hezký den všem.
;-) tara23: tak to vaříš jak pro regiment vojáků, určitě se činíš už od rána, aby všem chutnalo.
:-? Děláš salát ze špičatého zelí - má jinou chuť než normální kulaté zelí? Nikdy jsem ho neměla.

Hezký den:-Ku nás ještě bramboračka a řízky z krkovičky,brambor a okurkový salát;-)

Hezký den, dnes na oběd přijde jak syn s rodinou, tak dcera s rodinou. Budu péct debrecínské kotlety se štouchaným bramborem a zelný salát ze špičatého zelí <3:-K

Hezký večer, syn si přišel pro zelnačku a na oplátku mi přinesl k večeři tatarák. Manžel ho nejí, proto ho nemíchám.
Mladí začali rekonstruovat byt, tak ho připravil pro kamarády co mu pomáhají.
No a na maminku on nikdy nezapomene:-D.
A protože si zítra asi už nikde neuvaří, pozvala jsem je na oběd :-K<3

Dobré odpoledne:-), dnes k obědu jsme měli zeleninovou polévku s krupičkou a lepenici se sekanou.

Hezke pondelni rano.
U nas bude rizeto a zeleny salat. Budeme vyrezavat dyne na zitra.

Hezké pondělí, u nás dnes uzená zelnačka, pro děti palačinky. :-)<3:-K.
A klasika polévky je velký hrnec, tak jsem volala synovi aby si pro ní přišel :-D.
A je tak krásně, že hned po obědě půjdeme na procházku a cestou se zastavíme na hřbitově.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 24 minutami

„Jak odstranit starou fotku u receptu?“ StandaCB, před 4 hodinami

„Přání a gratulace“ maris, 17. 5. 2024 06:05

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Naposledy jste si prohlédli