Babiččin mazanec pro Kamuna
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 9 hodinami
„Přání a gratulace“ maris, 17. 5. 2024 06:05
„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35
Poslední příspěvky
„Přeji hezký podvečer my jsme dnes k obědu měli zelený…“ MarcelaPa, před 9 hodinami
„Zdravím dievčatá. U nás sa v priebehu dňa celkom vyčasilo a…“ Julia Oskerova, před 11 hodinami
„Hezkou zamračenou sobotu, u nás dnes krůtí pečené plátky na…“ tara23, před 16 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 15 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na nejlepší kuře? Upečte ho s nádivkou jako v MasterChef Česko!
Jak dlouho vydrží maso v mrazáku? Poradíme, jak ho správně uchovávat, aby zůstalo jedlé
Retro okénko: Kuličkové žvýkačky se dříve prodávaly na poutích a podle pamětníků stávaly korunu, dnes za ně dáte i skoro stovku
3. 4. 2010 19:25
31. 3. 2010 11:53
JanoR.Ovšem pozor,tady to těsto není jako vata - je hutnější,- ale já jsem na něj zvyklá od dětství a za jiný bych na velikonoce neměnila.
31. 3. 2010 10:40
31. 3. 2010 10:35
Tak jestli chceš zkusit,tak tady je:
Polohrubá mouka 1kg,
máslo 300g,
cukr 200g,
droždí čerstvé 50g,
mléko 1/2l,
žloutky 6ks,
špetka soli,
vanil.cukr 1ks,
citronová kůra strouhaná 1 lžíce,
muškátový ořech tak 3-4 strouhnutí.
Těsto zaděláme klasicky nebo v DP a necháme nakynout do dvojnásobného objemu.Pak ho rozdělíme na příslušný počet dílů,vypracujeme pevné bochánky a necháme v teple ještě asi 20min kynout.Pak uděláme doprostřed křížky,pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme.