Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

smazat profil!!!

Kaftuška: Povedala by som, že sa treba obrátiť na admini z Prostřena, určite je na stránke kontakt uvedený.

Kaftuška

13. 2. 2017 20:05

Ahoj. Chci se zeptat, jestli nevíte na koho se obrátit v případě, že chci smazat profil stránkách Prostřeno. Moc díky

Mě by se nelíbilo více druhů komentářů. Pokud chci recept uvařit, tak se držím receptu. Záleží na mně, zda si přečtu všechny komentáře, nebo ne. Záměna nebo přidání surovin už změní chuť původního receptu. Toto a nebo že receptu něco chybí by se v komentářích snad mohlo barevně odlišovat.

Moc lidí se k této diskuzi nevyjádřilo, takže asi velký zájem o tuto změnu není. Já osobně bych nic neměnila, předejde se zbytečným dohadům a moderátorky nebudou mít zbytečnou práci navíc. Nic ve zlém, pouze jsem vyjádřila svůj názor.

1974andrea: andrejko, tu nejde o sjednocení se, ale o to, vjádřit svůj názor. Právě, že hodně nápadů vede pak k vylepšení. To, co písla děvčata, není marné, jen se to musí vychytat a zvolit nejlepší variantu. Proto je tu diskuze, a každý má právo na názor.

Jak vidím, tak se neumíme sjednotit ani v názoru na jednu věc, takže se klukům už ani nedivím, že je nebaví s námi něco rozebírat:-S

maris: no, tak nějak to cítím, jak jsi napsala ty i Jaruška. Snad někdo objektivně posoudí, zda je třeba dělat v této části topek změny.

hosta: mně to taky problém nedělá, když už si dám práci a najdu si recept, který se mi líbí, tak mi přijde samozřejmé, že si přečtu i komentáře. To, že by se označily komentáře, které by upozornily, že recept se dá těžko zrealizovat, by - jak píše Terezka, mohly někoho urazit, proto bych nechala věci tak jak jsou. Admini si rozhodnou, ale rovnou říkám, že s největší pravděpodobností bych zpětně komentáře u mých receptů neoznačovala. Nepřijde mi to jako vylepšení, protože to, co někomu přijde důležité a týkající se receptu, jiný vidí jako nepodstatné, proto by na označení stejně nebylo spolehnutí.

spagetka: Výkřiky typu fuj a ble mažu rovnou, to nejsou komentáře ;-)
Jinak, co se týká označování komentářů, nemám pevný názor :-8 Kdyby to opravdu každý dodržoval a poctivě značil, byl by to přínos, ale už jsem docela skeptická, co se dobré vůle lidí týká. Takže si myslím, že vznikne jen cosi navíc, na co se stejně nebude dát spolehnout :-(

Přestože jsem se zprvu přikláněla k různým vylepšením komentářů, začíná se mi to po té diskuzi zdát skoro zbytečné. Nevím jak vy, ale já když jdu vařit podle receptu z topek, mnohokrát se k otevřenému ntb vrátím a nakouknu na suroviny, není mi zatěžko se prolouskat i komentáři, navíc nikdy nebudu mít jistotu, že jsou všechny posouzeny podle návrhu. Nebudu v tom okamžiku eliminovat ty nějak označené a ostatní. Obávám se, že se pod recepty začnou množit komentáře typu "koukej si označit osmnáctý z dvacetipěti komentářů vařečkou, protože mění místo jogurtu zakysanku", místo dosavadních hašteření, o názvu či jazyku příspěvku. Jak vás pár řeklo - je to jen v lidech a pokud není u někoho vůle, nikdy ho nedonutíte ani označovat komentáře. Výsledkem bude naprosto nepřehledný polotovar, kdy dosavadní komentáře zůstanou bez označení a u nových podle libovůle autorů.

spagetka: Maruška, ani ja nemyslím označovať komentár, kde niekto napíše, že mu chutilo alebo nechutilo. Myslím označiť len tie komentáre, kde sa niečo doplňuje, upravuje a pridáva k pôvodnému receptu, nič viac.

maris: maruško a nebylo by pak i tohle, co píšeš, prostě jednodušeji označit jen tou jednou značkou, že se to týká receptu? Dyk, že musím přidat mouku, se receptu týká. Právě abychom zbytečně komentáře nedělili, nestačiklo by fakt jen to jedno, kde by byla přidaná značka, že se to receptu týkiá konkrétně, ať ve zlém, či dobrém?
No a ty rádoby vtipálky holt vymažem

tejaja: Terezko, já jsem to ale vůbec nemyslela tak, jestli chutná nebo nechutná, ale sama víš, že jsou a byly recepty, kde poměr surovin opravdu neodpovídal tomu, aby se jídlo povedlo, tak jsem to myslela jen jako upozornění, že už někdo dělal a musel přidat mouku, protože těsto bylo řídké apod. Já vím, že záleží na druhu mouky, na kvalitě surovin. Rozhodně tam ale nepsat jestli chutnalo nebo ne. Já vím, jak to myslíš, ono by se to asi zneužívalo, ale to se bude všechno, jestli se budou označovat komentáře, kde je nějaké vylepšení nebo vychytávka např.vařečkou, tak se to tu bude hemžit vařečkama, i když v komentáři nic podstatného pro recept nebude. Pár lidí se bude snažit to dodržovat a zbytku to bude jedno.

tejaja: teri, no na tom něco je, já zvořu recept, napíšu, že ten recept je nesmysl, protože neuznám, že chyba je ve mně, ne v autorovi.
Maruška to myslela dobře, ale bylo by to asi fakt sporné, špatně realizovatelné, proč se recept nepovedl. Já se přikláním k návrhu terezky označit jen vychytávky, obměny, prostě to, co se týká přímo receptu. Samozřejmě, že nechutné komentáře se daj přidat i sem, ale to už moderátorky smáznou.

Ja by som označovala len komentár, ktorý sa týka priamo úpravy alebo zmeny, variácie v recepte. Tak som to pôvodne myslela, nie označovať všetky komentáre niečim.
K Maruškinmu nápadu : nepozdáva sa mi to označenie "chybného" receptu, pretože ja môžem urobiť chybu pri varení, chybu v surovinách ( aj tie sa líšia u jednotlivých výrobcov ) a moje označenie, že recept je zlý, zbytočne odradí iných, nehovoriac o tom, že by som dehonestovala recept aj jeho autora. Koľkokrát sa už stalo, aj sa stane, že čo chutí mne, nechutí druhému. A predstava, že niekto označí recept za zlý, s červeným výkričníkom, tak to by sa ma dotklo. Receptov, ktoré sú fakt chybne napísané, tu bolo niekoľko.

Ten nápad maris označit nějak i že se něco nepovedlo, špatný není. Ale rozhodně by se to neoznačovalo u komentářů typu - byl to blaf, nevařte to atd, bylo by to jen třeba že bylo nevhodné množství mouky, bylo to moc sloadké atd, prostě konkrétně. Když mi to nechutná nebo nepovede se, měla bych vědět proč, když nevím, zeptám se.
Ale ty vychytávky a různá vylepšení bych označila taky.
Ono číst 5 stránek komentářů, jak to je vynikající, že to nemělo chybuu, abych se dopracovala na 6., kde je vylepšení receptu nebo obnměna, je dost únavné.
Takže já bych označila třeba červeně, co se nepovedlo nebo bylo špatně (ovšem psané slušně) a pak např. symbolem kuchařské čepice, vařečky atd. ty vychytávky. Nebo to odlišit barvou.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Veronika.Hrozna, před 21 minutami

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

„RADY PRO ZDRAVÍ “ MissMaruska, 30. 4. 2024 09:46

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více