Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

DOMÁCÍ PEKÁRNA

Doporučuju k prostudování tyto stránky;-):
http://www.pekarny.unas.cz/
Několik druhů pekáren má Cathleen :-)Poradí ochotně a ráda.

Dobrý den,
mám v plánu koupit domácí pekárnu, na co bych si měl dát pozor, co by měla umět? A pak mám otázku. Pekárna má hnětací háky, ale po nich pak musí být v chlebu díry a nebo se hnětací háky při pečení zasunou? Díky za rady.

Kdo si rád vyhraje a jí i očima, může se mrknout sem http://www.neckermann.cz/cz/nm2/moda_outlet/outlet........u Neckermanna mají slevu.

Leni, pokud nemáš návod, tady si ho můžeš stáhnout: http://www.elektro-kuchyne.cz/pekarna-na-chleba-ga... a na straně 12 máš časovou tabulku. Háky se vyndávají po třetím hnětení, které je mezi 2. a 3. odpočinutím (kynutím)....koukám, že to mají dost blbě popsaný:-//To třetí hnětení tam není vepsaný.

Gallet MAP205 mám. Včera jsem to zkrátka vyndala, když zbývalo ještě hodina a 10 minut... Při prvním pečení se to právě těsně před pečením jednou prohnětlo, jak říkáte, to je to uhlazení těsta, no a pak to začalo péct zhruba po 10 minutách od toho posledního uhlazení. Jenže když jsem na tu samou dobu čekala při druhým pečení, tak už to neuhladilo, tak jsem ještě chvíli čekala a ona začla už rovnou péct, tak jsem z toho byla zmatená.

LAMEL . Lenko . Krajanko moje milá. Časový rozvrh najdeš, když si dáš do vyhledávače: pekarna eta siesta a harmony-časování. Je to sice na ETU ale ve skutečnosti jsou časy téměř stejné u všech pekáren. Když se ti oběví po žádosti nabídka, je tabulka jako prvá úplně nahoře. Kdyby jsi mněla problémy, pošli vzkaz a já ti zašlu tabulku jako přílohu. Zatím ahoj. Č.B. zdar. Václav

vladi - já taky hodně peču na program s délkou 3:25 protože používám i celozrnnou i žitnou moukou, chleba je pak mnohem kypřejší, na ten krátký program se mi pečení s těmito druhy mouky neosvědčilo, nebyl nadýchaný... když přidávám žitnou mouku, tak radši nepoužiju ani základní program, ale ten dlouhý...

lemei napiš jakou máš pekárnu, nedostala jsi k ní takovou knížečku s přehledem časů? Hnětací metly vyndáš před kynutím, po tzv. uhlazení těsta. Pekárna míchá 2x, pak je chvilku mezerka a pak se metly ještě tak trochu protočí - to je uhlazení těsta, a pak je můžeš vyndat. Nejlepší je namočit si prsty do oleje, to ti pak na nich neulpí žádné těsto.
Tvoje pekárna neukazuje takovou šipečkou na displeji v jaké fázi se právě nachází? Moje jedna pekána ukazuje, druhé to nemá...
V mojí pekárně která je BEZ předehřevu je uhlazení těsta, když na displeji je čas 1:5O a v Bifinetce, která MÁ předehřev, záleží na délce programu, hodně peču na program Kyprý - to je dlouhý program vhodný pro celozrnné chleby nebo chleby se žitnou moukou, tam je uhlazení taky když je na dipleji 1:50 ale u jiných programů - kratších je to trošku jinak...
hlavně musí proběhnout to uhlazení těsta, kdy se háky už jen tak několikrát protočí

Jj, Leni...jakou máš pečku?

Mě to pípalo, ale to pípá proto, že tam mám hodit semínka, ne? Já jsem to vyndala před začátkem pečení... Při kynutí to ještě promíchává, tak to tam musim nechat...

Lemel, po umíchání těsta, před kynutím, by ti to mělo zazvonit, tak to pečky mají....alespoň já to tak mám, musíš to trochu hlídat.

Mohla bych se zeptat, kde najdu rozepsaný čas, co kdy dělá pekárna? Potřebuju vychytat ten moment, kdy mám vyndat háky a nějak se mi to nedaří... :-S

Papri-já jsem tak včera "strašně" tady radila Lemel-s tím pečením v DP - a sama jsem teď zjistila, že jsem-trouba - já peču každý ten chleba na 3.25-mám DP Sencor koupenou přes internet v "ALZA.CZ" I S DOPRAVOU MĚ STÁLA 1.414,- má to 11 programů- na ten rychlý program jsem to nezkoušela-a vždycky nadávám "jak to dlouho trvá než ten chleba upeču" - ted už budu péct jen na rychlý program-/to bude ten chlebík trochu menší asi?/:-((;-);-)

Lemel - já jsem vyzkoušela několik místních chlebíků, několik kupovaných směsí (nejvíc nám chutnají z LIDLu) a nakonec jsem se ustálila na jednom základním principu. Dám do DP 350 ml teplé vody, 500g mouky - 250g musí být pšeničná hladká, aby to kynulo a zbytek sypu žitnou chlebovou, celozrnnou, špaldovou, otruby, klíčky, ovesné vločky, semínka ... vše dle aktuální nálady a stavu otevřených pytlíků. Přidám 2 PL olivového oleje, 2 ČL soli, 2 ČL chlebového koření nebo drceného kmínu a nakonec 10 g čerstvého droždí a 1 ČL cukru. Zapnu rychlý program a za 1:20 mám hotový chleba.
Pokud ti mohu doporučit, tak zkus http://www.toprecepty.cz/recept/3998-loupacky-z-do... - ty namají chybu. U nás teď frčí http://www.toprecepty.cz/recept/10998-chleb-tirami... a určitě v DP zkus zadělat na pizzu podle tohoto receptu http://www.toprecepty.cz/recept/2425-pizza-jako-z-... - jinou už nedělám.;-)

Jj, knedlíky chci taky zkusit. Tak první chlebík už je téměř snězený. Pro přítele jsem udělala svačinu do práce a chleba už je skoro fuč

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Naposledy jste si prohlédli