Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 1 hodinou
„Jak odstranit starou fotku u receptu?“ Hella, před 7 hodinami
„Přání a gratulace“ maris, 17. 5. 2024 06:05
Poslední příspěvky
„Hezký den, dnes jsem zase vařila pro dcery rodinu. Byla…“ tara23, před 1 hodinou
„Dobrý deň dievčatá. Po raňajšej búrke sa pekne vyčasilo a…“ Julia Oskerova, před 2 hodinami
„StandaCB: Rádo se stalo“ Hella, před 7 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 7 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přečtěte si Zobrazit více
Ochlaďte své ratolesti v horku správnými potravinami. Tohle je osvěžující jídelníček na celý týden
Jak na slavný pajfálský knedlík? Božská příloha z filmu Slavnosti sněženek voní po slanině a na závěr potřebuje jeden krok navíc
Manuál pečení cukroví: Jak používat pečicí papír, na kolik rozžhavit troubu a co s plechem?
7. 6. 2015 18:40
7. 6. 2015 13:51
Já bych se nebála ani toho většího zahuštění (pokud se mouka nepřipálí) - vždycky lze rozředit.
Pokud zahušťuješ jíškou, také ji dáváš hned na začátku?
Já pořád váhám, zda pomaláček koupit, když na něj nemám místo - to by znamenalo něco jiného vyhodit, ale pokud by se mi tam mouka nebo jíška nepřipalovala, tak bych do něj asi šla. Máme rádi omáčky a to stání u plotny a stálé míchání mne nebaví.
Pokud bys dělala jen omáčku bez masa (třeba koprovou, svíčkovou, rajskou) - jak dlouho a na jaký stupeň?
7. 6. 2015 12:56
Zítra budu malovat kuchyni,tak to tady mám jak po výbuchu
Jo a ještě,co se týče vaření v PH a celkově : mamča je asi 5 let po operaci střev,nemám to lehké s vařením,proto se třeba bojím použít kupovanou smaženou cibulku atd. Radši si všechny suroviny upravim sám,abych věděl na čem jsem co dělal......
20150607_120949.jpg
7. 6. 2015 10:52
Protože jsem chlap a nerad myju nádobí,na omáčky budu radši používat tlakáč.Už kvůli tomu zahuštění - nemám ten správný odhad a rádi používáme k zahuštění i smetanu.
Takže konstatuji : za ty peníze,co jsem za PH dal to už kvůli těm vývarům stojí.Kupoval jsem ho v “ akci “, tudíž celkem levně, takže celkem spokojenost
20150512_125410.jpg
7. 6. 2015 10:41
7. 6. 2015 08:25
Cibulku mám koupenou i smaženou sušenou, kdybych chtěla jídlo navonět bez špinění pánve. V noci vaříme výjimečně, spíš něco, co se opravdu nemusí vůbec hlídat, míchat, ochutnávat. A přes den klidně i tu omáčku - odskočit ze zahrady, zamíchat a zas se vrátit ven, zvládne přeci levou zadní i manžel.
7. 6. 2015 08:20
Každopádně - tohle zahušťování mám opravdu vyzkoušeno a opravdu nám omáčky moc chutnají. Doporučila bych ho asi jen těm, kdo už mají ve vaření nějaký odhad. Ono to v PH zhoustně až po delší době, tak ať si to třeba začínající kuchařka nepřehustí.
6. 6. 2015 18:44
Někde na Dámě jsem četla, že lze péct i chleba - opsala jsem si:
Chleba v PH od janaj
370 ml vody (případně dodat podle druhu použité mouky)
400 g hladké mouky
cca 150 g grahamové mouky (nebo jiné než hladké)
sůl, kmín
případně koření, olivy, salám, cibulku... dle chuti
1 sáček sušeného droždí
1 lžička cukru
umíchat a nechat kynout na program Těsto v domácí pekárně.
Do pomaláčku (velký Kenwood) jsem dala pečící papír. Na HIGH pekla asi 2,5 hod. normálně, pak jsem pod pokličku dala utěrku, aby tahala vlhkost, pokličkou přikryla a pekla ještě necelé 2 hodiny.
Dávat pozor - každý hrnec peče jinak a záleží i na mouce, která se tam dá. Opatrně na kůrku aby nebyla moc tvrdá, to si každý musí ohlídat.
Už jsem našla o tom zahušťování:
od cathleen na fóru DOMÁCÍ PEKÁRNA z 10.12.2008 06:00:32
Do PH dám - zjednodušeně řečeno - najednou všecko,co do omáčky patří, včetně mouky na zahuštění. Promíchám metličkou, dám vařit, za 1,5-2h znovu promíchám metličkou a dochutím, přikryju poklicí a dovařím. Nemusím hlídat a můžu dělat jakoukoliv jinou práci nebo jít třeba na zahradu. Snad díky tomu,že se mouka "vaří" ty 4-5h (ono to moc nevaří, spíš "táhne"), si manža pochvaluje, že takhle dobré omáčky nebývaly.
6. 6. 2015 11:51
20150606_113617.jpg
6. 6. 2015 11:15
Nehledě na to,že co budu vařit si většinou vymyslim na poslední chvíli........... V pomaláči se nedá osmažit cibule, stejně tak zahustit,to všechno v papiňáku jde.Prostě, papiňák se mi zdá lepší Ale nelituji,koupil jsem ho v “akci“, takže jsem se finančně nezruinoval
6. 6. 2015 10:19
5. 6. 2015 20:03
5. 6. 2015 11:02
4. 6. 2015 20:19
4. 6. 2015 18:34
Předchozí 1 … 1243 1244 1245 1246 1247 … 2372 Další