Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocné knedlíky připravujeme ve více variantách - z různých těst, s různými náplněmi a s různou posypkou. Jedny z nejlepších jsou knedlíky z tvarohového těsta. Hotové jsou během chvilky, a když do nich dáme jahody, třešně, půlky meruněk, švestek, blum nebo jiných peckovin, výsledkem bude báječná dobrota.

Knedlíky z tvarohového těsta jsou snadné na přípravu. Podstatné je mít spolehlivý a osvědčený recept a jeden takový vás naučíme. Ovoce se do tvarohového těsta dobře balí - vhodnější jsou větší kousky ovoce (např. jahody nebo peckoviny), ale drobné bobuloviny příliš vhodné nejsou, ty raději použijeme k balení do kynutého těsta (např. borůvky nebo černý rybíz).

Jak připravit tvarohové knedlíky s ovocem

Vybrali jsme pro vás recept, který by se vám mohl hodit během celé ovocné sezóny.

  1. Na těsto podle úvodního videoreceptu potřebujeme 250 g tvarohu (vhodný je tvaroh z kostky, ale tvaroh z vaničky je na knedlíky příliš řídký), 70 g dětské krupičky, 70 g hladké mouky, 70 g změklého másla, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, citrónovou kůru a špetku soli.
  2. Tip 1: Pokud je koupený tvaroh řidší, raději ho necháme před použitím několik hodin odkapávat v cedníku, abychom předešli řídkému těstu, se kterým se špatně pracuje.
  3. Tip 2: Hrubá krupice se na tvarohové knedlíky moc nehodí, protože se pomaleji vaří a chuť knedlíků není tak jemná, jako při použití dětské krupičky.
  4. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Nejprve ho prošleháme metlami v míse, pak ho ještě zpracujeme rukama.
  5. Zpracované těsto necháme alespoň 1–2 hodiny odležet v chladu - můžeme ho připravit už večer a druhý den z něho uvařit knedlíky.
  6. Těsto po odležení rozválíme na plát, který nakrájíme na čtverce a do každého z nich zabalíme ovoce.
  7. Na knedlíky si dáme vařit vodu, která se ale po vložení knedlíků trochu ochladí. Jakmile začne opět vařit, plotýnku ztlumíme a knedlíky vaříme už jen v mírně vroucí vodě. Prudký var je nežádoucí. Knedlíky po chvíli opatrně promícháme.
  8. Jeden z knedlíků pak vytáhneme na zkoušku a zjistíme, jestli už je ovoce změklé. Pokud ano, je hotové i těsto.
  9. Knedlíky jsou nejlepší hned po uvaření. Můžeme je posypat tím, co máme rádi. Výborné jsou sypané strouhaným tvarohem a cukrem, k tomu ještě omaštěné rozpuštěným máslem nebo jiným tukem. Chutnat budou i posypané osmaženou strouhankou nebo jen skořicí a cukrem.
Můžete vyzkoušet i další recepty na tvarohové těsto:

Můžete nám napsat, jak se vám tvarohové knedlíky povedly. Čtenáře jistě budou zajímat vaše rady a tipy, případně osvědčené vychytávky.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky