Domácí králík na smetaně s houbami
Králičí maso je jemné, ale abychom zachovali jeho šťavnatost, je dobré jej prošpikovat kousky špeku. V tomto případě prošpikujeme stehna, která pak upečeme s houbami. Z výpeku a smetany nakonec připravíme i lahodnou omáčku k podávání.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 891 kJ / 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,09 g |
Tuky | 67,83 g |
Vláknina | 16,50 g |
Cholesterol | 110 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 34,11 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí králík na smetaně s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82Elr
Moje poznámka
Domácí králík na smetaně s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82Elr
Nejnovější recepty
Tzatziki
Přidáno před 1 hodinou
Rajčatový tataráček
Přidáno před 3 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno před 17 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 20 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí pečená sekaná z mletého masa
Standby před 1 minutou
Jahodovo-jogurtový koláč
rybarka007 před 25 minutami
Mladé zelí s klobásou à la bigos
Franta421 před 39 minutami
Třešňové / višňové kynuté knedlíky
lenisekone před 2 hodinami
Třešňový pohár
lenisekone před 2 hodinami
Bůček na zázvoru pečený s bramborami
evaeff před 2 hodinami
Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
Istar před 2 hodinami
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
vendulkascake před 3 hodinami
Slepičí polévka se zázvorem a hříbky
bhsvls před 8 hodinami
Cikánské řízky
Liberko před 13 hodinami
Suroviny:
stehno králičí,
sůl,
pepř mletý,
špek,
cibule,
olej,
houby,
víno bílé,
vývar masový,
mouka hladká,
smetana kysaná,
máslo
Komentáře (4)