Rillettes de Connerré - francouzské dušené vepřové
Suroviny
Porce: strašně moc
Nutriční hodnoty
Energie | 34 930 kJ / 8 348 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1 252,60 g |
Tuky | 368,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 3,22 g |
Sodík | 3,03 g |
Sůl | 6,00 g |
Sacharidy | 5,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dělám ho už léta podle tohoto receptu, který jsem jen malinko upravila: http://olivovakucharka.webgarden.cz/rubriky/seznam...
A jak už jsem se zde v komentářích zmínila, a tento recept je toho důkazem, vaříme z trojnásobné dávky, celkem tedy z devíti (ne, to není překlep) kila masa a sádla :-) Vzhledem k časové náročnosti se toto množství vyplatí. Maso se navíc nezkazí, a když je zavaříte, vydrží vám o to déle.
Pokud se Vám stýská po opravdu dobrých vepřových konzervách (tzv. "Vepřové maso ve vlastní šťávě"), věřte, že až si tuto dobrůtku vyrobíte sami, tak na konzervy ani nevzdechnete. Rillettes totiž není tak dobré jako ony - je mu chutí blízké, ale kdybych to měla porovnat, bylo by to asi jako boj mezi chlebem s marmeládou a buchtami od babičky .-)
Kupte opravdu pěkné maso, připravte se na puchýře od krájení masa, nenechte se odradit dobou přípravy - stokrát se Vám to vrátí při konzumaci. Mimochodem, doporučuji dát na ledničku alarm - rillettes totiž "záhadně" mizí, hlavně v noci :-)
A protože je jiný než ty ostatní, dovolila jsme si ho sem vložit. Fotky bohužel nemám (budu muset založit na novou várku..., kdyby přijela Magdalenka :-))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 9. 2021 17:36
A k diskusi, zda vařit s vodou či s vínem bych dodal, že může být i s portským nebo s brandy. Však v Lidlu se v rámvi Francouzských týdnů Rillettes prodává několik druhů. Zkuste se těmito originály inspirovat.
24. 1. 2017 08:20
26. 10. 2014 17:05

Děkuji za vyzkoušení, Ani



26. 10. 2014 14:28



20. 11. 2013 09:14
Díky!
15. 6. 2013 22:45


24. 5. 2013 11:57


24. 5. 2013 11:55

23. 5. 2013 18:12




23. 5. 2013 17:24


23. 5. 2013 16:46

23. 5. 2013 14:15










23. 5. 2013 14:08















23. 5. 2013 12:00




23. 5. 2013 10:50

A dík za pozvanie, budem sa snažiť.

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Měkké perníčky bez proležení
Přidáno před 17 hodinami
Hovězí maso trochu jako Stroganov
Přidáno před 21 hodinami
Išelská kolečka - nej!
Přidáno před 23 hodinami
Stir-fry kuřecí játra s pórkem
Přidáno 2. 12. 2023 08:55
Vepřová játra po asijsku
Přidáno 1. 12. 2023 21:19
Banán s hruškou v kapse
Přidáno 1. 12. 2023 19:52
Právě bylo uvařeno:
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Petule123 uvařila před 1 hodinou
Bábovka
Mario Laci uvařil před 2 hodinami
Rakouský kynutý knedlík s povidly (Alpský knedlík)
Petra111277 uvařil před 9 hodinami
Vanilkové rohlíčky
grohana uvařila před 9 hodinami
Bramborové knedlíky
MajkaK uvařila před 11 hodinami
Čočka na kyselo
radekfiala uvařila před 12 hodinami
Chalupářský kotlík
radekfiala uvařila před 12 hodinami
Červené fazole a la Katův šleh
radekfiala uvařila před 12 hodinami
Křupavé vepřové kolínko
vit.kucera uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: rillettes z vepřového masa rilette rilletes rillets recept na pravé rillettes recept na rilletes rillettes dusene veprove rillettes recept rilletes recept francouzské sádlo pomalu dušené vepřové maso veprove rilletes francouzské rilletes rillettes de maso v sádle maso v sádle pomalu dušené vepřové francouzské vepřové maso francouzské vepřové ve vlastní šťávě
Suroviny: sádlo, kotleta, krkovice vepřová, plecko, voda, pepř mletý, sůl mořská
Rillettes de Connerré - francouzské dušené vepřové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkg6
19 názorů