Kuřecí křidélka - dietní, ovšem prudce lahodná

Eliza Kuchařka:

Doba přípravy: 45 minut PT0H45M 4 porce Drůbeží maso 9 názorů

57

Suroviny

1 kg kuřecích křidélek
2 lžičky nastrouhaného zázvoru
70 ml sherry nebo griotky
2 lžíce medu
3 lžíce sojové omáčky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka překrojíme napůl (konečky odkrojíme a odstraníme), osolíme, dáme je do kastrolu a přidáme ostatní ingredience. Zalijeme vodou tak, aby byla potopená, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 10 minut. Odkryjeme, snížíme teplotu a necháme tekutinu zredukovat - v podstatě odpařit tak, aby zbyla jen hustá šťáva. Poté opět přiklopíme a necháme pod pokličkou asi 10 minut dojít.

Poznámka

Recept pochází ze serveru Labužník a je trochu upravený (původně je psaný bez soli ad.).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí křidélka - dietní, ovšem prudce lahodná

  • Vivík Vivík(neregistrovaný)

    Dámy, nevíte některá, čím by se dala v tomhle receptu nahradit sójová omáčka? Asi zkusím nějaké bylinky s olivovým olejem, snad to bude fungovat... :-8

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Já jsem to dávala do kategorie "drůbeží maso", tato kategorie ještě neexistovala. Ať to přehodí ten, kdo to sem zařadil.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Křidélka rozhodně dietní nejsou, takže ta kategorie by měla být snad Drůbeží maso. To nic nemění na tom, že to bude super mňamka.;-):yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    No kuřecí křídelka asi moc dietní nebudou /hodně kůže/, ale vypadá to fantasticky. Dietní, nedietní:-p Jaktože jsou tak zlatavá, když se jenom dusí? Vypadají, jak grilované. Teď mě napadlo,/dodatečně/ že to bude asi tím medem a sojovkou;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)paráda;-)oblíbené to jistí a jelikož se léto blíží,začnu víc vyhledávat receptíky s dodatkem dietní:-D:-D

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Děkuji za bodíky a pokud se rozhodnete uvařit, mějte na paměti, že jíte dietně...:-) Protože jinak si to ani neuvědomíte...;-)

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, křidýlka zbožňuji a moc se těším, až si je podle tvého receptu připravím:-)). Ukládám a posílám bodíka.
    :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Jako vždy Elizo, krásné fotky a pěkný recept.+:-)):yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo