Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Dnes jsem teprve ted sedla k pocitaci, meli jsme dva dny navstevu.
Dnes jsem na prani varila hovezi jatra na cibuli a s vinem a k tomu mini brambory. Karamelova zmrzlina na desert.
Rano jsme byli v parku,kde se slavil zimni festival na snidani, livanecky s javorovym sirupem a s horkou cokoladou nebo kavou.. No ty livance tak hezke do srdicka nebyly ,jako u MarcelkyPa, ale byly dobre. Kdo chtel svezl se s konmi na sanich. Ja tedy ne ja se koni docela bojim zvlast tyto tazne oni jsou tak velike a ja jsem je videla splasene, a to asi nikdy nazapomenu.;-)
Hezke probuzeni do nedelniho rana preji vsem

Pěknou sobotu:-), dnes máme hovězí vývar s masem, zeleninou, nudlemi a játrovými knedlíčky a srdíčkové lívance s lesním ovocem.

Pekny den, u nas bude fazulova polievka s udenym masom, focaccia a cibulovy kolac s kyslou smotanou. Plus zelnaky, vcera som topila sadlo, mam cerstve oskvarky.

Přeji hezkou sobotu :-K, na víkend vařím kuřecí vývar s nudlemi a segedínský guláš s knedlíkem. K večeři francouzské brambory a k tomu zavařená červená řepa.

magdalenka: To je velmi chutné, dělala to i moje tchýně, dobře žes to připomněla! Vždycky dělala velký kastrol a za chvilku to bylo pryč, s kouskem do červena vypečeného vepřového, s česnekem a čerstvým chlebem, to byla lahoda! Levné, výživné, plné minerálů. Jíšku vždycky dělala se sádlem a dávala míň cukru, ale každý podle sebe. :-K

Hezký den, dnes pikantní hovězí guláš s noky. Vyzkoušela jsem masopustní koblihy podle P. Maršálka - a musím říct, že je to vynikající. Krásně se pracovalo s těstem. Dokonce jsem vyzkoušela podle Blanky Kašpárkové - kakaový chléb s ořechy. Moc jsem zvědavá jak to bude chutnat. ;-)

Dobrý deň. Dnes má meniny naša dcéra Gabriela. Na jej počesť obľúbené cestoviny so smotanovo- špenátovou omáčkou a bravčovou panenkou ( v pôvodnom recepte kuracie prsia)<3:-*. Krásny slnečný deň vám želám.

Jinak se dnes musí dojíst to, co je v lednici tj. pečené maso, dále bude knedlík a zelí, ale z vývaru z kolena jsem si udělala polévku, šoupla jsem tam prejt a kroupy, hodně česneku a snad to přežijeme :-K

magdalenka: zítra to vyzkouším, máme doma vše, tak snad to zvládnu <3:-K

magdalenka: privarok je moc dobrá věc, já nejradši z fazolek nebo patizonu. S koprem:yes:

Nadja: zadelavana zelenina, ale s jiskou. Z hocicoho - fazolky, tykev, uhorky, kedlubna, ale aj cesnakova, chrenova omacka, sosovicova, fazulova...niektore s mliekom, niektore s vodou...:-8

Simona Skolakova: vyskusaj, jednoduche, rychle a za par korun. Kusok zeli a pretlak...:-8

:-K magdalenka: magdalenko, děkuji za popis receptu - já původně měla dojem, že to je zelí a v něm zamíchané kousky rajčat..... :-O A on prívarok - ale s tím já mám problémy, i když jsem prohlížela recepty na prívarok, tak jsem nepochopila jejich podstatu. Někdy mám dojem, že je to něco jako u nás zadělávaná zelenina, ať už zelí, mrkev, hrášek, .... (dušené na cibuli a nakonec lehce zaprášené moukou). Ta Tvoje fotka u receptu Terezky je asi ono, co popisuješ .....

hazel: to byl rcp od Petram
, který jsem si vybrala už před delším časem. A Tvůj už jsem také viděla.

magdalenka: u nás je jeden rozdíl,že stále řešíme prívarok,to u nás v Čechách fakt neznáme;-)a divíme se,ale myslím,že to ani neumíme připravit,i když to může být fajné!!!;-)

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více