Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vzpomínáte někdo?

:-p:-p:-p Fialky byly moc dobré a krásně voňavé bonbony mého dětství. Všichni jsme je milovali. Jestli na ně někde narazím, tak jich koupím pytel.

U nás bonbony fialky zase prodávají, vnoučata je milují;-)

krásné vzpomínání...až jsem zaslzela....hodně se tu vzpomíná na bonbony Fialky...Představte si,že je také vyráběli v Hořovicích,kam mne osud zavál ....na jednom z mnoha ročníků Cibulových jarmarků nám dokonce pamětníci ukázali výrobu těchto voňavých pamlsků ukázali tzv.v přímém přenosu...neuvěřitelná vůně a chut:-K

V minulém letáku Alberta (do 3.1.2012) jsem objevila med v plastovém medvídkovi, který jsem kupovala klukům asi před 40 lety. Medvídka pak měli jako hračku.

BILKOVAI:Ivetko, my jsme snad nikdy bonbóny na stromeček nekupovali, každý člen rodiny dostával 1 kolekci od ROH, tak se nám sešli 2 a to na stromeček bohatě stačilo a byly tam i ty salonky, které nikdo nejedl, tak zůstaly v mističce třeba až do léta:-D

tejaja:Maminka kupovala lanýžové:-p,ty byly čokoládové, vevnitř světle hnědé a měkké;-),ty fondánové jsme taky nemely rádi:-(.Já jsem měla ráda zelný list v plechovce,byl buď z Rumunska nebo z Bulharska a taky stál okolo pěti korun:-K

BILKOVAI ;-):-D tým hrozným fondánovým salónkam môj otecko hovoril mydielka :-D:-D:-D Nikto fondán nechcel, tak sme kupovali nugát a balili sme salónky doma sami. V papiernictve bolo dostať papieriky na salónky so staniolom. A na zatiahnutie papierika okolo nugátu nám otecko vyrobil pomôcku : klinček zabitý v kúsku dreva a na ňon špagátik, tým sme pekne zatiahli papierik so staniolom okolo nugátu. :-D:-D
Trenčiansky párok s fazuľou je výborný doteraz, len cena je neporovnateľná:-//;-):-D

BILKOVAI:Taky se u nás dávaly salonky na stromek a můj bráška byl tak mazanej,že na ně chodil a pak ty obaly naaranžoval,že jsme nepoznali,že jsou prázdné.Na tři krále se stromeček odstrojoval a meli jsme se rozdělit stejným dílem o cukroví a místo cukroví tam zůstaly jen prázdné papírky:-)):-)):-)).Pro mě to bylo velké zklamání:-(;-(:-O,ale maminka mi to vynahradila zase jinou sladkostí:-):-K

BILKOVAI:i u vzpomínek se často nasmějeme...:-8:-D:-D:-D:-D

hanahcotton:-D:-D:-D To je teda dobrý s tím ananasem a jablkem:yes: Ještě jsem si vzpomněla na salonky ve stříbrném staniolu na stromek. Strašně moc mi nechutnaly a přesto je rodiče kupovali každý rok, i když se potom vyhodily:-))

Nedá mi to, abych i já nezavzpomínala...na čaj v plechovce, antiperle či síťovky:-*. Ale asi největší vzpomínka nad kterou se musím vždy pousmát je, když jsem jako malá - asi tak 8 roků mi bylo byla na návštěvě u babičky o vánocích a nějaký vzdálený strejda přivezl čerstvý ananas a granátová jablka - z Prahy - my byldeli na dědině v Jeseníkách. Ananas jsme znali jen z plechovky a tento čerstvej se vystavil stejně jako granátový jablka do obýváku do prosklené skříně - nic z toho jsme nenačali a chodili jsme se na to koukat, nejen celá rodina, ale i sousedi...a ovoce pěkně sesychalo, ananas se musel docela brzy vyhodit a granátové jablko - o kterém jsem si opravdu myslela, že v něm jsou granáty :-D také po čase seschlo, ale v sekretáři strašilo ještě asi 2 roky :-D:-D:-D:-D

Konzerva chatka byla vynikající. Čisté krabí maso, žádné tzv.krabí tyčinky. A stála 5 Kč. 1kg drštěk taky 5 korun.:-(

Moc dobrá byla konzerva "Kološvárské zelí" - mimo zelí tam byl kousek libového masa, kousek moravské klobásy a koule z mletého masa. Byla to moc velká dobrota.
A také lečo s moravskou klobásou, nebo jen samotné moravské klobásy v konzervě byly vynikající.
Vepřové maso ve vl.šťávě bylo pěkně libové, že ani u řezníka tak libové maso nebylo k mání.
A z hovězího ve vl.šťávě se dělávala moc dobrá pomazánka.

Konzerva chatka:yes:taky úžasná věc.

ja som milovala tresci jatra za 9,50 a eskymo za 50 hal. A caj z lipoveho kvetu s malinovym sirupom u starej mamy...lipa to byvala obrovska a na jej mieste je teraz zhrdzavena buda na autobusovej zastavke. a v kredenci okolo toho sirupu liezli stale nejake mravce...a strasne sa mi pacila vona naskrobenych obliecok na periny.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 17 hodinami

„Přání a gratulace“ maris, 17. 5. 2024 06:05

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

Marie

Naposledy jste si prohlédli