Jednoduchá roláda se šlehačkou ke kávě

Ivace64 Kuchařka:

Moučníky , Záviny, rolády 2 názory

56

Suroviny

150 g polohrubé mouky
150 g třtinového cukru
4- 5 vajec
1 a 1/2 PL holandského kakaa
450 ml šlehačky nebo šlehačky od dr. Oetkera
moučkový cukr (nebo stevie) do šlehačky
1 balíček Smeta-fix od dr. Oetkera
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na cca 200 stupňů. Celá vejce ušleháme s cukrem (nemusíme šlehat sníh) do pěny. Přidáme kakao a opatrně vmícháme mouku. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem tak, aby nám vznikl pravidelný čtverec.

  2. Pečeme zprudka na dobu cca 5-7 minut. Těsto nám tak pěkně vyběhne a je vláčné. Tuto roládku vyndáme z trouby, jakmile zrůžoví. Kdybychom ji pekli déle, těsto by se nám pak lámalo a nešlo by srolovat.

  3. Teplý korpus i s pečícím papírem zarolujeme a ještě zabalíme do navlhčené utěrky a necháme pozvolna vychladnout. Šlehačku osladíme a vyšeháme dotuha.

  4. Můžeme přidat i Smeta-fix od dr. Oetkera. Vychladlý korpus rozvineme a potřeme šlehačkou.

  5. Opět roládu srolujeme a necháme ji vychladnout v lednici - nejlépe přes noc. Posypeme moučkovým cukrem a zdobíme podle sebe.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jednoduchá roláda se šlehačkou ke kávě

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo