Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak jednoduše ohřát houskový knedlík? Takto bude chutnat jako právě dovařený
Zdroj: Toprecepty

Velmi oblíbenou přílohou v české kuchyni je houskový knedlík. Jak to ale udělat, když knedlík potřebujete pouze ohřát, aby byl opět krásně nadýchaný a neztvrdl? Poradíme vám, jak na to. Stačí vám k tomu pouze dvě věci, které máte zaručeně doma.

Někdy se může stát, že knedlík při přípravě jídla vychladne, nebo nám zůstane oběd z předchozího dne a potřebujeme knedlík jen přihřát. Pojďte se podívat, jak na to, aby byl krásně teplý, ale neztratil svou měkkost

Jak jednoduše ohřát houskový knedlík

Máme dva velice jednoduché způsoby, jak můžeme knedlík znovu ohřát.

  1. Nejrychlejší a nejméně pracné je ohřívání v mikrovlnné troubě. Knedlíky pokropíme vodou a vložíme do mikrotenového sáčku a uzavřeme. Ohříváme podle druhu a výkonu naší mikrovlnky asi 1–2 minuty. Při otevírání sáčku postupujeme opatrně, aby nás neopařila horká pára, která se v něm nahromadí. 
  2. Na čas o trochu náročnější je ohřívání na páře. Postačí nám k tomu hrnec, do kterého vložíme klasický "pařáček". V obchodě dnes můžete zakoupit přímo i hrnec s napařovací vložkou, což je super vychytávka, pokud rádi vaříte na páře. Na dno hrnce nalijeme trochu vody, pařák vymažeme lehce olejem, aby se nám knedlíky nepřilepily a naskládáme je na "pařáček". Hrnec přiklopíme pokličkou, vodu přivedeme k varu a ohříváme asi 3–5 minut.

Jednoduché vaření knedlíků

Obě možnosti umožňují knedlíky nejen ohřívat, ale také rovnou uvařit. Podívejte se na rychlý a jednoduchý recept, jak uvařit houskový knedlík v mikrovlnce, pokud se vám klasický způsob zdá složitý. Podle snadného postupu vyzkoušejte vaření knedlíků v páře, hodí se pro všechny typy knedlíků, houskové, bramborové ale i sladké.

Knedlíky jsou naprostá klasika české kuchyně. Základním druhem jsou nadýchané kynuté, nejčastěji připravené jako bochánky plněné sezónním ovocem. Další variantou je klasika z hrubé mouky, která… Podívejte se na všechny knedlíky.

Vyzkoušejte oba způsoby ohřívání a uvidíte, který z nich vám bude více vyhovovat. Můžete nám také napsat do komentářů, která varianta ohřívání knedlíků se vám více osvědčila. 

Komentáře (3)

DOBRÝ DEN.
Mikrovlnku používám od doby co se k nám dostala na trh, a ohřívání v mikroten. sáčku je nejkvalitnější v celé jejich velikosti. Prodavač vám chtěl asi vnutit tímto způsobem další zboží. Posuďte sám, když chcete ohřát jen 4 kolečka, tak brát celý komplex nádobí. Beru, že někomu je sáček nevhodný , ale třeba vaření rýže v sáčcích, nebo ohřívání jídla v mikrovlnce v umělých nádobách na přepravu a podobných . Já v mikrovlnce zavařuju jak ovoce, zeleninu, maso, dělám oškvarky i míchaná vajíčka včetně ohřívání klobás a polívek a všeho možného, co mně napadá. Jsou i takoví, co dávají pokrm v mikrosáčcích do mrazáku a chválí si to. Ano, beru, zdraví především, ale ..... ,,toš teda tak,,

Tak jsem myslel,že se dovím co ještě nevím,prdlajs.Bohužel knedlíky ohřívat mikr.sáčku je dle prodavače škodlivé a vylučují se nebezpečné látky pro naše tělo.Mělo by se přikrývat umělohmotným poklopem co je k mikrovlnce

JiriAnton: Dobrý den, děkujeme za vyjádření názoru. :)

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli