

Zavařená a v troubě pečená rajčata
Suroviny
- rajčata
- česnek
- bazalka (lístky)
Postup přípravy receptu
Paradajky umyjeme a uložíme do fliaš. Ak sú veľké, rozrežeme ich.
Do každej fľaše dáme strúčik cesnaku a lístok bazalky.
Otvorené (neuzavreté) fľaše postavíme na plech do rúry pri teplote 220°C.
Necháme ich v rúre dovtedy, kým šťava, ktorú pustia, ich nezakryje (cca 20-25 min, záleží od odrody paradajok).
Potom fľaše opatrne z rúry vyberieme, uzavrieme a otočíme hore dnom.
Necháme vychladnúť.
Paradajky používame pod mäso, ako polotovar na iné jedlá.
Poznámka od kuchařky
Recept som našla na http://dobruchut.azet.sk/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zavařená a v troubě pečená rajčata
-
jerabra:
Ďakujem. Ak sú fľaše dobre uzavreté, vydržia veľmi dlho.
-
Tak po 5 dnech zavareni mám 5 sklenic snězených. Tímto tempem ani nezjistiim trvanlivost. Jsou super.
-
Já rajčata oloupu, pokrájím, scedím šťávu, která pustila do hrnce, osolím, svařím a rajčata ve sklenicích jí buď dolévám, nebo osolím rajčata( ta oloupaná a scezená), nacpu do sklenic a zavařím. Svařenou a osolenou šťávu naleju do sklenic a zavařím samostatně.
-
Včera jsem vyzkoušela receptík, bohužel jsem nesehnala bazalku, ale vytunila jsem to svým česnekem na plátky, trochou soli a olivovým olejem. Tak o veekendu okoštuji skleničku, kterou manžel "blbě" zašrouboval a ta nechytla :o) posílám bodíka
-
bohdana:
ja som chodila denne pozerať na fľaše, či sa niečo nedeje, či nezačnú kysnúť a pod, ale doteraz sú všetky krásne, v pohode. Takže ke to ok
Od tohto roku už inak paradajky nenakladám.
-
Tak jsem to vyzkoušela,uvidime jake to bude.
-
Bibinka: nemaj problém, ten slovosled je taký naschvál
-
1974andrea:Andrejko, tohle je problém, já to jednou takhle doplnila během zaváření a ty doplněné mi zplesnivěly, takže už to nedělám, holt se vyrovnávám s poloprázdnou sklenicí.
-
tejaja: Terezko, moc fajn nápad, to bych mohla udělat
Mám malinko problém s tím slovosledem v názvu, raději bych napsala"Pečená rajčata, zavařená v troubě", ale to je můj problém, učitelka jsi ty
Dávám ti 6.boda
-
tejaja:No tak bych je přelila ještě během pečení, aby se doplnily sklenice
-
1974andrea: Andrejka, fľaše boli plne naskladané, ale tým, že pustia v rúre šťavu, tak sadnú. Doplniť by nebolo dobré, tie doplnené by neprešli dusením, mohli by sa kaziť. Môžeš narezať na menšie kúsky a tak naplniť fľašu.
Preliať jednu fľašu do druhej by snáď možné bolo, ale ja by som to nerobila, pretože tým by sa predsa len ochladili paradajky aj fľaše a nemuseli by sa dobre uzavrieť. Okrem toho by nachytali baktérie zo vzduchu a efekt sterílizácie by sa stratil. Ale to len tak uvažujem, ja by som to nerobila. Zatvárať treba rýchlo, aby sa čím menej baktérií dostalo do obsahu.
-
Terezko, mně by bylo líto toho prázdného místa ve sklenicích, je možmé je pak naskládat ( přelít) tak, abych sklenice zaplnila?
-
dobrý a velmi jednoduchý nápad. díky, udělám.
-
tejaja:vdaka, budem robiť, rajčín mám neúrekom.
-
Klara: Klárika áno, neide tam žiadna soľ, len strúčik cesnaku a lístok bazalky. Mám 7 flisš, tak uvidím.