Amur
Amur je kaprovitá ryba, u nás nepůvodního druhu. Byla k nám dovezena z důvodu rostlinožravosti, za účelem likvidace porostu rákosí. Amur bílý se prodává jako dražší a chutnější alternativa vánočního kapra.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Amur je kaprovitá ryba, u nás nepůvodního druhu. Byla k nám dovezena z důvodu rostlinožravosti, za účelem likvidace porostu rákosí. Amur bílý se prodává jako dražší a chutnější alternativa vánočního kapra.
Majoránka zahradní je aromatická léčivá rostlina. V přirozeném prostředí se vyskytuje jako bylina… Číst dál
Mák je prastará jednoletá kulturní rostlina, která se k nám dostala zřejmě ze Středozemí. V… Číst dál
Makadamové ořechy pochází se stromu Makadamie, který je plodí. Jsou považovány za jedny z… Číst dál
Makrónky, ač se jedná o francouzskou cukrovinku, si našly své příznivce i u nás. Základem jsou… Číst dál
Ve světě je vyráběno velké množství medicinálních vín, jednou z jejich skupin jsou vína železitá, a… Číst dál
Mandle jsou v podstatě jádra pecek, které se nachází v plodech mandloně obecné. Pěstují se v… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Gomasio, oblíbený zázrak japonské kuchyně, si snadno připravíme doma. Poradíme, jak ho zařadit do jídelníčku
Co je to divoké koření? Nezaměnitelná vůně, bez které se spousta pokrmů neobejde
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc