Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Segedínský guláš tvoří základ maďarské kuchyně, ale i u nás se těší velké oblibě. Příjemně pikantní guláš s kysaným zelím, zjemněný zakysanou smetanou nebo šlehačkou chutná nejlépe s krajíčkem voňavého, čerstvého chleba.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 329 kJ / 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,59 g |
Tuky | 17,38 g |
Vláknina | 22,87 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 4,27 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 35,75 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 12. 2023 04:02
Určitě to budu pro velký úspěch brzy opakovat!
25. 12. 2023 22:21
Dajda: Už jsem ho tam dala. Ale spíš mi děla starost, že nevím, jakou zvolit teplotu trouby na to zapečení.
25. 12. 2023 08:19
vosje: Portské je skvělé, ale je to červené víno, které se používá spíše jako digestiv, na vaření, zvláště segedínu bych se ho asi použít bála. Jestli mohu doporučit, segedín bych podlila vodou a skleničku portského si pak dala na závěr oběda či večeře.
24. 12. 2023 18:42
Jsem na Štědrý den sama, protože jsme si s dětmi udělali vánoce dřív, aby mohla přijet ta mladší dcera. Tak jsem si řekla, že už mám dost dlouho chuť na segedínský guláš, tak si ho uvařím a chci ho podle tohoto receptu. Jenže jsem zapomněla, že do toho potřebuju to tokajské a to včera večer v Albertu neměli, tak jsem si na to koupila portské a doufám, že to bude dobré.
Hezké vánoce!
Hezké vánoce!
10. 12. 2023 14:23
Tak o tom zapékání slyším poprvé. Také pouźívám víno a vývar
1. 4. 2023 19:53
Přiznám se, že kvůli hladovějícím doma :) jsem už nezapékala v troubě a na přání oproti doporučení servírovala s knedlíkem, ale i tak je to skvělý segedínský guláš
26. 1. 2023 09:21
4. 4. 2021 22:59
Dajda: Já zas piju
11. 11. 2020 12:31
Veronika.Hrozna: Určitě ne, já zase hrozně ráda vařím s vínem. Ale někdo to prostě má nastavené jinak, proč ne. Víno přidá tomuhle segedínu zajímavý šmrnc, ale určitě bude skvělý i bez něj! Když je dobrá kuchařka, zvládne to tak i onak!
11. 11. 2020 11:38
Tejaja! Tak, kdyz varim divocaka, tak bez toho to neni ono!
11. 11. 2020 11:36
Dajda: Zakusek s rumem, to si nedovedu predstavit.Do kazdeho puncoveho rezu, davam rum, do kazdeho druheheho kolace, je rum v receptu! Ty umele prichute nesnasim, to jsem snad notorik?
11. 11. 2020 10:00
tejaja:
11. 11. 2020 09:04
Dajda: Tak to máš úplnú pravdu. Kúpim všetko, ale alkohol ani náhodou. Ten som nemala v ústach okolo 11 rokov. Jediný alkohol, ktorý som kúpila, bolo pivo na slimáky do záhrady.
11. 11. 2020 08:20
tejaja: Kromě toho si nedovedu představit zapřisáhlého abstinenta, jak si jde koupit láhev bílého jen proto, aby ho nalil do guláše!
lebreux: Vy snad ano?
lebreux: Vy snad ano?
11. 11. 2020 07:55
lebreux: A vy by ste mali vedieť, prv, než niečo napíšete, či je pravda to, čo chcete písať. Alkohol sa síce odparuje, ale po 20. až 25. minútach varenia v jedle ostáva 40 až 50 percent alkoholu. A ak para z hrnca nemôže unikať, napr. pre zakrytie pokrievkou, kondenzuje sa pod pokrievkou a steká späť. Podobne je to v pekáči s mäsom, ktoré pripravujete v rúre. Aj po hodine varu ostáva v jedle cca 25% alkoholu. Závisí to aj od toho, aký alkohol použijeme.
Takže namiesto napádania autorky si radšej niečo naštudujte.
Takže namiesto napádania autorky si radšej niečo naštudujte.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 10 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 12 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 1 hodinou
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 2 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 3 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 3 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 3 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 4 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 5 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 6 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně dusit maso, aby bylo šťavnaté. Poradíme vám, jak získat pokrm s výraznou chutí a vůní
Kam se hodí která smetana. Potřebujeme ji k zapékání, do omáček i polévek. Poradíme, jakou zvolit, aby se pokrm nesrazil
Maďarská delikatesa ze zbytků? Tajemství Hortobáďských palačinek tkví v omáčce!
Další recepty
Tématické fráze: pravý segedínský guláš segedínský guláš se zakysanou smetanou maďarský guláš v troubě maďarské speciality recepty segedíňák segedínský guláš se šlehačkou segedín guláš recept pravý segedín recept segedin podle babičky segedinsky guláš recept segedinský guláš pravy segedin madarský segedýn segedin se zakysanou smetanou segedin guláš skvělý segedínský guláš segedínský guláš v troubě pravý segedýnský guláš segedinský guláš podle babiček segedin podle maďarské babičky
Suroviny: maso vepřové, zelí kysané, cibule, smetana zakysaná, paprika sušená sladká, česnek, sůl, víno bílé, tuk
Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xp2o
57 názorů