Pastinák [Pastiňák]
		
Pastinák je kořenová zelenina velmi podobná petrželi. Pastinák je ale sladší a vyroste oproti petrželi do větších rozměrů, je výnosnější. Používá se všude tam, kde ostatní kořenová zelenina. Má i léčivé účinky.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
		
Pastinák je kořenová zelenina velmi podobná petrželi. Pastinák je ale sladší a vyroste oproti petrželi do větších rozměrů, je výnosnější. Používá se všude tam, kde ostatní kořenová zelenina. Má i léčivé účinky.
Pasírování je jednoduchá kuchařská technika, při které se různé druhy surovin nebo pokrmů rozmělní… Číst dál
Passata di pomodoro je rajčatové pyré (rajský protlak) z dobře vyzrálých rajčat, bez vnitřků se… Číst dál
	Pasterace je jedním ze způsobů konzervace potravin. V 19. století ji vyvinul francouzský vědec… Číst dál
Paštičky je druh pečiva určeného k plnění, nejčastěji masovými nebo sýrovými náplněmi. Obvykle je… Číst dál
Paštika je velmi chutný a voňavý masný výrobek, připravovaný ze syrového rozmělněného masa, často s… Číst dál
	Patison je kultivar tykve obecné, má zploštělý tvar připomínající disk. Dle odrůdy patisony mohou… Číst dál
	Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál
Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál
	Líčka jsou část žvýkacích svalů, které se nachází na vnějších tvářích skotu nebo vepřů. Je v nich… Číst dál
	Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál
	Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál
	Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál