Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ruské vejce

Merylas Merylas
Ruské vejce

Ruské vejce je druh výrobku studené kuchyně. Jedná se o úhledně naservírovaný pokrm, který se skládá z vlašského salátu, půlky vařeného vejce přelitého majonézovým přelivem, a na povrchu je dozdoben kolečkem salámu a sterilovanou zeleninou. Vzhled je pestrý, svěží, a chuť příjemně sladkokyselá. Podává se s bílým pečivem.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Tiramisu

Tiramisu je tradiční italský dezert. Vyrábí se z mascarpone, tudíž je velmi tučný. Tím, že se do… Číst dál

Tlačenka

Tlačenka je masný produkt, obvykle z vepřového masa, který patří k tradičním výrobkům při… Číst dál

Toffee

Toffee je cukrovinka, která se vyrábí karamelizací cukru nebo melasy s máslem. Známe ji hlavně v… Číst dál

Tonik

Tonik, který se původně podával jako lék, obsahoval sycenou vodu a velké množství chininu. V dnešní… Číst dál

Topinambury

Topinamburům, rostlinám z čeledi hvězdnicovitých, se lidově říká židovské brambory. Dříve se… Číst dál

Topinky

Topinky jsou krajíce chleba, smažené na sádle, oleji, nebo jen opečené na sucho, lehce osolené a… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie